Dolar 32,4738
%-0.04
Euro 34,7707
%-0.58
Altın 2.441,010
%0.2
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tüzük kurultayı için düğmeye basılıyor

Tüzük kurultayı için düğmeye basılıyor

Yeterli imzayı toplayamayınca kurultay talepleri reddedilen CHP’li muhaliflerin şimdi de birçok maddesini antidemokratik ve Siyasi Partiler Yasası’na aykırı buldukları Tüzük Kurultayı toplanması için imza toplayacağı iddia edildi. CHP kaynaklarına göre tüzük kurultayı için gerekli 249 imza hemen toplanıp, genel merkeze verilecek.

  • Ege Postası
  • 09.08.2018 - 12:37

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- CHP’de parti içi muhaliflerin topladığı imzaların 569’da kaldığını açıklayan genel merkez yöneticileri, kurultay toplanması için yeterli imzanın bulunmadığını açıkladıktan sonra gözler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun MYK’da yapacağı değişikliğe çevrildi.

Toplanan imzaların yeterli olmamasına karşın 500’ün üzerindeki imza sayısının değerlendirilmesi gerektiğini belirten CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘İmza verenler de partilimiz, başımızın üzerinde yerleri var. Husumet beslemeyeceğiz. Ancak tartışmalar partiye zarar verdi. Ekonomik kriz geliyor. Partiyi zaafa uğratacak bir tartışma içine girenler hakkında disiplin süreci işleteceğiz’ dediği kaydediliyor.

GÖZLER CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU’NUN YAPACAĞI DEĞİŞİKLİKTE

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun, yeni dönemde PM’yi daha etkin çalıştırmayı düşündüğü ve MYK’daki koltuk sayısını azaltarak imza verenlerin de içinde yer alacağı bir yapılanmaya gitmesi bekleniyor.

MUHALİFLER ŞİMDİ TÜZÜK KURULTAYI İÇİN İMZA TOPLAYACAK

Öte yandan yeterli imzayı verdiklerini ancak genel merkez yöneticilerinin genel başkan seçimli kurultay toplanmaması için ipe un serdiğini savunan parti içi muhalefet ise yeni bir hamleye hazırlanıyor. Kurultay toplanmaması kararının ardından bir değerlendirme yapan muhalifler, amaçlarının sadece genel başkan değişimini sağlamak olmadığını, Tüzük’te Siyasi Partiler Yasası’na aykırı olan kurultay toplanması için noter tasdikli olmak kaydıyla delege sayısının yarısından bir fazla imzanın verilmesi şartı gibi birçok anti demokratik madde bulunduğunu belirterek, bu kez tüzük kurultayı toplanması için harekete geçme kararı aldı.

TÜZÜKTEKİ BİRÇOK MADDE ANTİDEMOKRATİK BULUNUYOR

Hafta sonuna (cumartesi) kadar netleşmesi beklenen bu kararla muhalifler bu kez sadece 249imzanın yeterli olacağı tüzük kurultayı toplanması için harekete geçecek. 249 imzayı 24 saat içinde toplayabileceklerini düşünen muhalifler, tüzük kurultayı toplanması kararını aldırıp, ardından tüzük kurultayında kurultay toplanma yeterliliğinin Siyasi Partiler Yasası’nda yazan beşte bir imza toplanmasının yeterli olduğu maddesinin çıkmasını sağlamaya çalışacak.

MYK ÜYELERİ PM’DEN OLSUN, BELEDİYE BAŞKANLARI ÖN SEÇİMLE BELİRLENSİN

Muhaliflerin tüzük kurultayı ile aynı zamanda MYK üyelerinin PM’den seçilmesi, yerel seçimlerde belediye başkan adaylarının genel merkez ve genel başkan takdiri yerine ön seçimle belirlenmesini sağlamaya çalışma gibi maddelerini de tüzüğe koydurmaya çalışacak.

KILIÇDAROĞLU, AZİZ KOCAOĞLU İLE BİR ARAYA GELECEK Mİ'

CHP kaynakları, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun MYK’da yapacağı düzenlemede İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ı MYK’dan çıkarıp muhaliflerle birlikte hareket eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile süreç hakkında bir araya gelip konuşmasının da güçlü bir olasılık olduğunu belirtiyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.