Dolar 32,3752
%0.18
Euro 34,9699
%-0.27
Altın 2.325,650
%0.23
Bist-100 9,08
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tuzla’da polise silahlı saldırı: 1 şehit

Tuzla’da polise silahlı saldırı: 1 şehit

Tuzla’da polis ile şüpheli bir kişi arasında yaşanan kovalamacada polis memuru silahla vurularak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan polis memuru battal Yıldız, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

  • Ege Postası
  • 16.07.2017 - 13:35

Polisi şehit eden sabıkalı Hikmet Sağır’ın, aralarında yağma, gasp, hırsızlık gibi bir çok suçunun bulunduğu ve daha önce 11 kez yakalamasına rağmen serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Olay Tuzla İçmeler Mahallesi, Ankara Caddesi üzerinde saat 04.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre bir hırsızlık ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri o sırada kaçan bir şüpheliye dur ikazında bulundu.

Kaçmaya devam eden şüpheli ile polis arasında cadde üzerinde kovalamaca yaşandı, Yaşanan kovalamacada şüpheli, kaçarken polis memuru Battal Yıldız'a ateş ederek ağır şekilde yaraladı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve özel harekat ekipleri sevk edildi.

Olayı gerçekleştiren şüpheli ise Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanarak karakola götürüldüğü öğrenildi.

Polis memuru Battal Yıldız sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalenin ardından Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ağır yaralı polis memuru Battal Yıldız’a kan vermek için hastaneye mesai arkadaşları da geldi.

Ancak yaralı polis memuru hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamyarak şehit oldu.

KONYA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şehit olan polis memuru 31 yaşındaki Battal Yıldız’ın, memleketi Konya’nın Akşehir İlçesi’ndeki baba evineÿateş düştü.

Evli ve 2 çocuk babası Battal Yıldız’ın, şehit haberi Akşehir’in eskiden köy statüsünde olan Adsız Mahallesi’nde oturanÿanne- babasına evine emniyet güçleri tarafından verildi. Acı haberi alan şehidin babası Haceli Yıldız ve annesi Kezban Yıldız’ın İstanbul’a gittiği belirtildi. Şehidin eşi Emine Yıldız ve çocuklarının ise İstanbul’da oturdukları kaydedildi. Şehit haberinin ardından baba evine Türk bayrağı asılırken, belediye tarafından taziye çadırı kuruldu. ŞehitBattal Yıldız’ın, 5 gün önce Akşehir’e gelerek halasının oğlunun düğününe katıldığı bildirildi.

Şehit Yıldız’ın, yarın memleketi Akşehir İlçesi’nde defnedilmesi bekleniyor.

DOSYASI KABARIK ÇIKTI

Tuzla’da hırsızlarla girdiği çatışmada şehit olan polis memuru Battal Yıldız’ı daha önce 11 kez yakalaması ve aralarında yağma, gasp, hırsızlık gibi bir çok suçu bulunan sabıkalı Hikmet Sağır’ın vurduğu ortaya çıktı. Asayiş Bürosu ekiplerince sorgulanan Hikmet Sağır’ın şüphe üzerine kimlik sorgusu için Tuzla’da durdurulduğu bir anda arkasını dönerek kaçmaya başladığını, peşinden koşan polislere ateş ettiği ve polis memuru Battal Yıldız’ı vurduğu öğrenildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.