Dolar 32,3695
%0.16
Euro 34,9596
%-0.3
Altın 2.325,370
%0.21
Bist-100 9,13
%0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tütün ihracatçılarından doldurulmuş makaron satışına hapis cezasına destek

Tütün ihracatçılarından doldurulmuş makaron satışına hapis cezasına destek

Ege Tütün İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Umur, bugün yürürlüğe giren makaron veya yaprak sigara kağıdının, içine kıyılmış tütün doldurulmuş halde satışına hapis cezası getiren düzenlemenin tütün ihracatını olumlu yönde etkileyeceğini ifade etti. 

  • Ege Postası
  • 01.07.2020 - 17:50

Umur, yaptığı yazılı açıklamada, düzenleme ile "ticari amaçla makaron veya yaprak sigara kağıdını, içine kıyılmış tütün, parçalanmış tütün ya da tütün harici herhangi bir madde doldurulmuş olarak satanlara, satışa arz edenlere, bulunduranlara ve nakledenlere" 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası getirildiğini anımsattı. 

Düzenlemeyi memnuniyetle karşıladıklarını, kararın ihracata pozitif etkisinin olacağını belirten Umur, yetkililere teşekkür etti.

Umur, şunları kaydetti:

"Bu gelişme uluslararası piyasalarda markalaşmış Türk tütün tarımının sürdürülebilirliği için çok önemli bir adım oldu. Uluslararası piyasalarda markalaşmış Türk tütününü korumak zorundayız. Kendi topraklarımızda kendi ürünümüze sahip çıkarak global tütün pazarında söz sahibi olmaya devam edeceğiz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.