Dolar 32,3624
%0.14
Euro 34,9794
%-0.24
Altın 2.325,770
%0.23
Bist-100 9,11
%0.28

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türsen eleştireyim derken eleştirilerin hedefi oldu

Türsen eleştireyim derken eleştirilerin hedefi oldu

Karşıyaka Belediyesinin CHP'li eski Başkanı Cihan Türsen, sosyal medya hesabında CHP Kadın Kolları üyelerinin, müftülerin nikah kıyma yetkilerine karşı başlattığı imza kampanyası fotoğrafı üzerinde Karşıyaka CHP'yi eleştirdi. Türsen'e yanıt CHP Karşıyaka Kadın Kolları Başkanı Birgül Çağrı ve CHP Karşıyaka Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan'dan geldi. Türsen eleştireyim derken eleştirilerin hedefi oldu

  • Ege Postası
  • 21.10.2017 - 10:32

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP Karşıyaka Kadın Kolları üyeleri Kadın Kolları Genel Başkanlığından gelen talimatla hafta içi Çarşamba gününden itibaren Karşıyaka Çarşısı'nda imza kampanyası başlattı. Tüm ilçelerde aynı anda başlatılan eylemde kadın kolları üyeleri İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ile çektikleri fotoğrafı sosyal medya hesaplarından paylaştı.

CHP'li eski Belediye Başkanı ve delege seçimlerinde muhalefette aktif rol üstlenen Cihan Türsen sosyal medya hesabından paylaşılan fotoğrafı değerlendiren bir paylaşımda bulundu. Türsen paylaşımında “İlçe Başkanının akraba-yı taalukattan olmasını eleştireceğiz. Ama, daha önemlisi ise imamlar nikah kıyacak, yine Karşıyaka Çarşı, yine aynı masa, yine bir avuç (sözüm onlara değil) partili. Asıl eleştirimiz bu” sözlerini kullandı. Türsen'in yanıtı sonrası pek çok olumlu olumsuz mesaj yazılırken iki kişiden gelen yanıtlar dikkat çekti.

ŞİDDETLE KINIYORUZ

İlçe Kadın Kolları Başkanı Birgül Çağrı, Türsen'in kendilerini ikinci kez haksız olarak eleştirdiğini ifade ederek “Sayın Cihan Türsen Karşıyaka'da belediye başkanı olarak görev yaptınız. Biz kadınlara ikinci olarak haksız eleştiri yapıyorsunuz. İmamlarla ilgili olarak yaptığımız bu çalışma. Hergün 1500 imza topluyoruz. Sizi emeğe saygı duymaya davet ediyoruz. Emek en yüce değerdir. Sizi de alanda görmüyoruz. Bu yaptığınız açıklamayı biz kadınlar olarak şiddetle kınıyoruz. Hedef kitlemiz AKP, iktidar olmalıdır” dedi.

“ÖZÜNÜ SAPTIRMAYALIM”

Yapılan eleştirilerin ardından Türsenden yaptığı paylaşımla ilgili açıklama geldi. Türsen açıklamasında “'Sözüm onlara değil' paylaşımda özellikle altını çizdiğim düşüncem. Paylaşımımı sadece kadınlarımızla ilgili yorumlamak duygusal ve dar bir çerçeve, hatta asıl mesajımı anlamamak veya anlamazlığa gelmek. Gençlik kolu da aynı. Bandolu, mızıkalı, lay, lay, lom şenlikler dışında 100 kişinin katıldığı bir CHP eylemi yok. Ben 1 Eylül Dünya Barış Gününde, 10 Aralık İnsan hakları gününde, taşerona karşı eylemlerde, vb. ( ki es geçiliyor) binlerce, onbinlerce partilimizi, Çarşıda, masabaşı, modası geçmiş, tembelgösterilerde değil, meydanlarda, sokaklarda gördüğümde işte CHP, işte Sol bir kimlik diyeceğim. Sizlerin de bu gerçek eylemlerin yürekli katılımcıları olacağınıza inancım tam. Ama lütfen sorunların özünü saptırmayalım”ifadelerini kullandı.

“LAY,LAY, LOM'A TEPKİ GELDİ”

Başkan'ın bu yorumunda kullandığı “laylay lom” benzetmesine Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan'dan yanıt geldi. Uyan Türsen'in etkinliklere katılmadığını belirterek “Sayın Başkan; keşke 3 yıl boyunca yaptığımız basın açıklarımıza ve etkinliklerimize katılsaydınız. Keşke o gelip fotoğraf çekilip gittiğiniz Adalet Kurultayı'nda 1 hafta boyunca emek veren ve genel merkezimiz tarafından parmakla gösterilen örgütümüzü görseydiniz. Ancak siz herhalde görmek istediğinizi görüyorsunuz. Ve ancak bir meslektaş adayınız olarak adalet ve emek kavramını vurgulamak ve devamında örgütümüzün gerekli kararı vereceğini yürekten inanıyorum. 20'li yaşlarında yüreğini bu partiye veren gençleri örgüt takdir etti ve etmeye devam edecektir.” karşılıklı konuşmaya dönşen mesajlaşmalard aise şu sözlere yer verildi:

Cihan Türsen “Ah Ozan arkadaş ah. Söylemlerim, eleştirilerim ve önerilerim, siz gençlerimizin savunduğu düşünceleri olsa, ki olmalı. İşte o zaman CHP ve Türkiye için umutlarımız, heyecanımız olacak. Bana yanıt verin ama anlamaya da çalışın. Siz bugünümüz değil, geleceğimizsiniz.Türsen ayrıca Laylay Lom diyerek kast ettiği durumu da şu ifadelerle anlattı “Lay lay lom, sizlere değil. Belediye şenliklerine Ozan Uyan “Sevgili Başkan; biz bu düşünceleri karakollarda ve alanlarda her türlü baskıya rağmen söylerken sizin kişisel çıkarlarınız ve her seçim dönemi ortaya çıkışınız gençlik örgütümüzü yaralamayacaktır. Ancak sizin bu tarz ithamlarınız Karşıyaka'yı sağ bir partiye emanet etmiş biri olarak şunu iyi bilmeniz gerekir ki Cumhuriyet Halk Partisi gençliği Türkiye'de en yüksek oy almış bir ilçenin gençlik kollarıdır. Biz gençliğimizi onurlu bu yolda feda ederken kişisel çıkarları değil haklı onurlu mücadelemizi ortaya koyduk. Koymaya da devam edeceğiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.