Dolar 32,5332
%-0.04
Euro 34,8042
%-0.18
Altın 2.430,150
%0
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türsen'den Yıldırım'a adaylık yanıtı: 'Birbirimizi anlayamıyoruz'

Türsen'den Yıldırım'a adaylık yanıtı: 'Birbirimizi anlayamıyoruz'

Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cihan Türsen'in ilçe başkanlığı için aday olacağını söylemesi, ardından da muhaliflerin farklı bir aday çıkaracağını duyurmasını değerlendiren Uğur Yıldırım'ın "Aday olacağım dedi sonra çekildi. Bunu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum" sözlerini değerlendiren Türsen, "Benim aday adaylığım, bir fikri ortaya koymak ve örgütün tartışmasına açmak idi" dedi. Türsen'den Yıldırım'a adaylık yanıtı

  • Ege Postası
  • 18.11.2017 - 15:19

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI- CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı'na aday olacağı ifade edilen Belediye eski Başkanı Cihan Türsen'in adaylıktan çekilmesi ve muhalefetin adayı olarak Serdar Koç'un gündeme getirilmesinin ardından konuşan İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, "Benim de kulağıma çekileceği gelmişti ama Cihan Bey’in kendi takdiri olduğu için bu noktada başka bir şey söylemek istemiyorum. En başından beri ben adayım diye çıktı ama son dakikada böyle bir karar verdiler" ifadelerini kullanmıştı.

"İSİMLER DEĞİL FİKİRLER YARIŞIR"

Yıldırım'a yanıt veren Türsen, Başkan ile siyaset yapma anlayışlarının farklı olduğunu vurgulayarak "Uğur Yıldırım'ın siyaset ve siyaset yapma biçimiyle çok farklı olduğumuz için, birbirimizi anlayamıyoruz. Benim aday adaylığım, bir fikri ortaya koymak ve örgütün tartışmasına açmak idi. Baştan beri, Karşıyaka gibi, CHP gibi vefa borcum olan bir örgüte, ilçe başkanı adayı ve hatta ilçe başkanı olmak, benim öncelikli tercihimdi. Zaman zaman belediye başkanlığını, ilçe başkanlığının üzerinde gören anlayış bunu yadırgadı. Siyasi yaşamımın en değerli kongre sürecini geçiriyorum. Aylardır endişelerimizi, tepkilerimiz, önerilerimizi örgütümüze açıkladık. Oluşan delegasyon ve ortak düşüncede olduğumuz arkadaşlar, ve bu düşünceye destek verenler, sadece muhalefetin değil, partiyi kucaklayacak bir aday arayışına girdi. Bizde akrabalar değil, ekip karar verir. Uğur Beyin anlayamadığı bu. Ha ben, Türsen, ha bir başkası, isimler değil, fikirler için yarışırız" ifadelerini kullandı.

"ELEŞTİRECEK BAŞKA BİR ŞEYLERİ YOK"

Türsen, kendisinin herhangi bir parti etkinliğine katılmamakla eleştirildiğini de hatırlatarak, danışmama kurulu olarak nitelendirdiği toplantıların sivil toplum kuruluşlarının da katılımıyla yapılması gerekliliğini vurguladı. Türsen, "Söyleyecek başka hiç bir şeyleri yok, siyasi kimliğim, belediye başkanlığındaki dürüstlük ve şeffaflığım, demokratik ve özgür siyaset yapma biçimime söyleyecek bir şeyleri olmadığı için bu eleştirileri duyuyorum. Ben ailemi ve ekonomimi mesleğimi icra ederek sağlıyorum, benim biriktirmiş varlığım olmaz. Bu nedenle de sorumluluklarım var" dedi.

"DANIŞMAMA KURULLARINDA YER ALMAM"

Eski belediye başkanları olarak bir araya geldikleri ve görev istedikleri toplantıyı hatırlatan Türsen, "Fotoğraflar hatırlanırsa ilçe başkanımızın davetiyle eski belediye başkanları olarak toplandık. Fotoğraflarımızı yayınladık, görev istedik, geri dönen yok. Bizim örgütle buluşmamamız için ellerinden geleni yapanların; yaşamını CHP ve sosyal demokrasiye adamış bir Cihan Türsen'e söyleyecek sözleri olamaz. Adalet Yürüyüşü'nde de Çanakkale'de yapılan Adalet Kurultayı'nda da partimin görev verdiği her yerde vardım. Ancak bilsinler ki belediye başkanlık binasında yapılacak bir avuç yandaşın katıldığı 'danışmama' kurullarına katılmadım katılmam. Danışma kurullarını sivil toplum kuruluşları ve örgütle yapsınlar o zaman onun adı danışma kurulu olur. Diğeri 'danışmama' kuruludur" ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.