Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkiye'ye vizesiz Avrupa kapısı açılıyor

Türkiye'ye vizesiz Avrupa kapısı açılıyor

BBC'ye konuşan kaynaklar, Ankara'ya Schengen bölgesinde koşullu vizesiz seyahat izni verileceğini söyledi. Komisyon raporu yarın ilan edilecek.

  • Ege Postası
  • 03.05.2016 - 09:17

Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye verdiği sürenin dolmasına saatler kala, BBC uluslararası topluluğun Ankara'ya şartlı vize serbestisi vermeye hazırlandığını manşetten duyurdu.

BBC haberinde, Avrupa Konseyi'nden kaynakların Avrupa Birliği'nin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına Schengen bölgesi için söz verdiği vize serbestisine koşullu onay vereceği yer aldı ancak koşulların ne olacağına dair bir bilgi verilmedi.

BBC Avrupa Editörü Katya Adler'e göre, halen Ankara'nın kriterler için yapması gerekenler olsa da bu komisyonun görüşünü değiştirmeyecek.

Alman Bild gazetesi de, Türk vatandaşlarının bu yılın sonuna kadar biyometrik pasaportları olmadan Avrupa Birliği ülkelerine seyahat edebileceğini sayfalarına taşıdı.

Gazete, Türkiye'den vize muafiyeti koşullarından biri olarak istenen biyometrik pasaportlarla ilgili bir iddiaya yer verdi. AB Komisyonu çevrelerine dayandırılan habere göre, Türk vatandaşları için planlanan vize muafiyeti biyometrik pasaportlar yürürlüğe girmeden geçerli olacak. Haberde, Türk vatandaşlarının bu yılın sonuna kadar sahip oldukları pasaportlarla vizesiz Avrupa Birliği ülkelerine seyahat edebilecekleri belirtildi.


KRİTERLER BUGÜN TAMAMLANIYOR

Türkiye, üzerine düşen 72 maddelik kriter listesini bugün tamamlıyor. AB Komisyonu ise, yarın değerlendirme raporunu ilan edecek.

Birlik ve Ankara arasındaki yeni süreç, mülteci geri kabul anlaşmasıyla başlamıştı. Türkiye göçmen krizinde desteğini isteyen AB ile kendi vatandaşlarına vize serbestisi konusunda anlaşma yapmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.