Dolar 32,3797
%0.19
Euro 35,0518
%-0.04
Altın 2.326,810
%0.28
Bist-100 9,10
%0.21

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkiye üzerinden İngiltere'ye seslendi!

Türkiye üzerinden İngiltere'ye seslendi!

Fransa'da cumhurbaşkanlığına yeniden adaylığını koyan Nicolas Sarkozy, 2017 yılındaki seçimleri kazanması durumunda İngiltere'ye, Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma kararlarını geri alabilmeleri için yeni bir anlaşma teklifi yapacağını söyledi.

  • Ege Postası
  • 28.09.2016 - 20:09

Financial Times gazetesine göre Sarkozy'nin bahsettiği bu yeni anlaşma Schengen bölgesini reform etmeyi, Avrupa Komisyonu'na belirli sınırlamalar getirmeyi, eurobölgesinde entegrasyonu ilerletmeyi ve Türkiye ile üyelik görüşmelerinin durdurulmasını öngörüyor.

Paris'te iş insanlarına konuşan eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, "İngilizlere, '(birlikten) çıktınız, ama masada artık
yeni bir anlaşma ve sizin için yeniden oylama fırsatı var' derim" ifadelerini kullandı.

'KALMAK İSTER MİSİNİZ''

Sarkozy, "Fakat bu sefer eski Avrupa değil, yeni Avrupa'da olacaksınız. Kalmak ister misini? Eğer cevabınız evetse bu çok iyi olacak. Çünkü Türkiye ile AB üyeliği görüşmeleri yaptığımız dönemde Avrupa'nın en büyük ikinci ekonomisini kaybetmeyi kabul edemem" dedi. Sarkozy 2012 yılında cumhurbaşkanlığı koltuğunu François Hollande'a kaptırmasının ardından geçtiğimiz ay Nisan 2017'de yapılacak seçimlerde aday olacağını açıklamıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.