Dolar 32,3658
%0.15
Euro 35,0442
%-0.06
Altın 2.325,090
%0.2
Bist-100 9,11
%0.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkiye tek yürek: Hep bir ağızdan İstiklal Marşı söylendi

Türkiye tek yürek: Hep bir ağızdan İstiklal Marşı söylendi

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100. kuruluş yıl dönümünü kutlamak için saat 21.00’de milyonlarca vatandaş evlerinin balkonlarına ve camlarına çıkarak hep bir ağızdan İstiklal Marşı söyledi. Öte yandan İzmir’de 23 Nisan kutlamaları hafızalardan silinmeyecek bir geceyle sona erdi. Saatler 20.59’u gösterdiğinde ışıkları açıp kapatan İzmirliler adeta görsel bir şölen yarattı. Balkonlarda söylenen İstiklal Marşı’nın ardından havai fişek gösterisiyle yer gök aydınlandı.

  • Ege Postası
  • 23.04.2020 - 21:40

Vatandaşlar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 100. yılını, evlerinin balkonlarından ve pencerelerinden ay yıldızlı bayraklar eşliğinde İstiklal Marşı'nı okuyarak kutladı.

Corona virüsü önlemleri kapsamında TBMM’nin 100. kuruluş yıl dönümünü vatandaşlar evlerinde kutladı.

Saat 21.00’de evlerinde 23 Nisan coşkusunu yaşayan çocuklar ve milyonlarca vatandaş evlerinin balkonlarına ve pencerelerine çıkarak hep bir ağızdan İstiklâl Marşımızı söyledi. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dolayısıyla tüm Türkiye balkonlardan İstiklal Marşı’nı söyledi. 

İstiklal Marşı’nın ardından havai fişek gösterileri İzmir'i aydınlattı.

İZMİR'DE GÖRSEL ŞÖLEN

İzmir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yüzüncü yıl etkinlikleri görkemli bir geceyle sona erdi. Koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkamayan İzmirliler bayram coşkusunu balkonlarda yaşadı. 20.59’da ışıklarını açıp kapatan İzmirliler kentte ışık şöleni yarattı. Saatler 21.00’i gösterdiğinde ise tüm İzmir yine balkonlardan hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kadifekale’den düzenlenen havai fişek gösterisi ve Karataş Lisesi’nin önünde gökyüzüne bırakılan kırmızı beyaz balonlar ise kentte unutulmaz görüntüler yarattı. İZDENİZ vapurları da dakikalarca korna sesleriyle o anlara eşlik etti.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.