Dolar 32,5462
%0
Euro 34,8303
%-0.1
Altın 2.430,280
%0.01
Bist-100 9.720,00
%0.78

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkiye'nin tek 'Annie'si

Türkiye'nin tek 'Annie'si

Broadway'in dünyaca ünlü müzikallerinden Annie'nin Türkiye'de ilk defa sahnelenmesi için çalışmalara başlayan Mozart Akademi, Türkiye çapında seçme başvuruları almasına rağmen, başkarakter Annie'yi oynayacak sadece bir çocuk bulabildi. Ünlü müzikalde baş karakter onun

  • Ege Postası
  • 06.01.2018 - 09:55

İlk kez 21 Nisan 1977'de Alvin Theatre'da sahnelenen Annie müzikalinde, başkarakter Annie olarak Andrea McArdle, Warbucks olarak Reid Shelton, Bayan Hannigan olarak Dorothy Loudon ve Grace Farrell olarak Sandy Faison rol aldı. Toplamda 11 Tony Ödülü'ne aday gösterilen Annie, 'En İyi Müzikal', 'En İyi Skor' ve 'En İyi Kitap' da dahil olmak üzere yedi ödül kazandı ve olağanüstü gişe başarısına imza attı.

Sadece Amerika'da yılda yaklaşık 900 kez seyirciyle buluşan dünyaca ünlü bu müzikali ilk kez Türkiye'de sahnelemek isteyen Mozart Akademi de, karakterleri belirlemek için ülke çapında başvuruların alındığı bir seçme yaptı. Koro için akademi bünyesinden ve akademili olmayan toplam 30 çocuk seçilirken, başkarakter Annie rolü için sadece Mozart Akademi öğrencilerinden Ege Seçer seçildi. Tevfik Fikret İlköğretim İlkokulu 6'ncı sınıf öğrencisi Seçer, önümüzdeki 20 ve 21 Nisan'da Sabancı Kültür Merkezi'nde sahnelecek 4 müzikalde Annie karakterine hayat verecek.

Mozart Akademi'nin kurucu eğitmenlerinden İlhan Cinpir, bu karakter için Türkiye genelinde seçme başvurusu aldıklarını ve toplamda 30 çocuğun başvuru yaptığını belirterek, "Biz aslında yapacağımız 4 temsilde Annie rolünü farklı çocukların canlandırmasını istedik. Toplamda 30 başvuru aldık ama sadece akademimizin üyelerinden Ege Seçer'i uygun gördük. Müzikalde seslendirilmesi gereken eserler ses aralığı çok geniş olan eserler olduğu içingerçekten altından kalkması kolay bir karakter değil" dedi. (DHA)


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.