Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkiye'nin ilk on-line kermesini yaptılar

Türkiye'nin ilk on-line kermesini yaptılar

İzmir'in Balçova ilçesindeki Başöğretmen Atatürk İlkokulu'na kütüphane yaptırmak için bağışçıların desteğini alan 'Kadınsal Hareketler Bunlar' grubu, sosyal medya üzerinden 3 ayda 10 bin lira topladı. Bir ay içerisinde kütüphanenin açılışını yapacaklarını söyleyen grubun kurucusu Filiz Akın, hem bağışçılara teşekkür etmek hem de son kez destek almak için matine düzenledi. Türkiye'nin ilk on-line kermesini kütüphane için yaptılar

  • Ege Postası
  • 26.12.2017 - 10:47

Facebook'ta takipçi sayısını günden güne arttırarak 10 bini geçen 'Kadınsal Hareketler Bunlar' grubunun kurucusu, evli ve 3 çocuk annesi Filiz Akın (40), tamamı kadınlardan oluşan bir gönüllü ordusu kurdu. Başöğretmen Atatürk İlkokulu'na kütüphane kurmak için sosyal medya üzerinden düzenlenen kermeste satış yaparak #khbkütüphanekermesi etiketi ile bağışçıların duyurularını paylaşan Filiz Akın, alıcıların Mavi Pusula Eğitim ve Yardımlaşma Derneği'ne (MAPUDER) ödeme yaptığını ve kredi kartı ya da EFT dekontunun ekran görüntüsünü kendilerine göndererek bağışı gerçekleştirdiğini anlattı. 3 ay gibi kısa bir sürede 10 bin lira topladıklarını söyleyen Akın, "21 Ekim'de başladık. Kimi, restoranındaki kahvaltı menülerinden ya da kozmetik malzemelerinin satışından kazandığını bağışlarken, kimi de pasta, el işi ya da örgü malzemesi satarak kermese destek verdi. Elimizi asla paraya sürmedik, kermesin tüm gelirini bize bu kütüphaneyi yapacak olan MAPUDER'e bağışladık. Kütüphanemiz bir ay içinde açılacak" dedi.

 

İLK ONLİNE KERMES

Son olarak yine kütüphane yararına bir matine gerçekleştirdiklerini anlatan Akın, hem kermese destek verenlerle bir araya geldiklerini hem de keyifli vakit geçirdiklerini söyledi. Çekilişli, sürpriz hediyeli, ikramlı ve müzikli bir matine ortamında buluştuklarını dile getiren Akın, şöyle konuştu:

"Matine biletimiz 10 TL ve geliri kütüphanemizin son eksikleri için kullanılacak. Yine Türkiye'nin her tarafından bağışlanan ürünler matinede satışa sunuldu. Hem eğlendik hem de bağış topladık. Derneğin de katkılarıyla kütüphane için gerekli miktar toplandı. Tasarımı hazır. Toplumda güven, empati ve saygının giderek yok olmasına karşılık doğru amaç için bir araya gelen kadınların sayesinde tamamen güvene dayalı Türkiye'deki ilk online kermesi başarıyla tamamlamış olmanın, haklı gururu ve sevinci içindeyiz. Ülkenin dört bir yanından bağışlarımızı yine kendi içimizde satın alıp bedelini bize kütüphaneyi kuracak MAPUDER Derneği'ne bağış olarak yatırdık. Elimizi paraya sürmeden doğru aracı dernek ve firmalarla tek yürek ve disiplinle hareket etmek bizim olmazsa olmazımızdı. Yeni yılda hayata umutla tutunacağımız, yüzümüzü gülümseten dahası farkındalık yaratan projelerle bomba gibi geliyoruz. Yolu kalbi, nezaket, empati ve saygıdan geçen her kadını grubumuza bekliyoruz."

Filiz Akın, derneğin bağışçı firmalarının da katkılarıyla kütüphanenin yanı sıra okulun ana sınıfı için de özel bir köşe yaptırıldığını belirtti. (DHA)


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.