Dolar 32,3178
%0.21
Euro 35,0683
%-0.15
Altın 2.309,390
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkiye-Japonya turizmi için işbirliği çağrısı

Türkiye-Japonya turizmi için işbirliği çağrısı

Japon Seyahat Acentaları Birliği (JATA) yetkililerini ağırlayan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir'in güvenlik açısından önemine dikkat çekerek, turizm ilişkilerinin geliştirilmesi için işbirliği yapılmasını istedi.

  • Ege Postası
  • 15.01.2018 - 13:40

Japonya ile Türkiye arasındaki turizm ilişkilerinin arttırılması amacıyla Türkiye'yi ziyaret eden JATA yetkilileri, İstanbul'daki TÜRSAB yöneticileri ile görüşmelerinin ardından İzmir'i ziyaret etti. İzmir'de Çeşme, Seferihisar ve Urla'yı ziyaret etmeyi planlayan heyetin ilk durağı İzmir Ticaret Odası (İTO) oldu. Japon yetkililer ile yapılan toplantıda kısa bir İzmir tanıtım filmi gösteriminin ardından konuşan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, oda olarak iki kez JATA'nın düzenlediği turizm fuarlarına katıldıklarını söyleyerek 2018'de de JATA Turizm Fuarı'na katılacaklarını dile getirdi. Japon turistleri İzmir'de ağırlamak istediklerini belirten Demirtaş, "Japon turistlerin aradığı herşey İzmir'de var. Doğasıyla, kültürel mirasıyla, gastronomisiyle kentimiz gerçekten eşsiz bir coğrafya. Japon turistler gittikleri her yerde daha çok kültür turlarını tercih ediyorlar. Japon turizmcilerin bu gezide öncelikleri zeytin ve zeytin rotaları. Arkadaşlarımız onları Levent Köstem Zeytinyağı Müzesi'ne sonra Urla Şarap Bağları'na götürecek" dedi.

JAPON TURİST SAYISINDA DÜŞÜŞ

Japonya'nın istikrarlı bir şekilde geliştiğini ve yılda 18 milyon turisti ağırladığını söyleyen JATA Başkan Yardımcısı Jungo Kikuma, birkaç yıl öncesine kadar Türkiye'ye gelen Japon turist sayısının 200 bin olduğunu ancak son yıllarda bu sayının 50 bine düştüğünü bildirdi. Japonların ağırlıklı olarak İstanbul ve Kapadokya'yı gezmeyi tercih ettiğini dile getiren Kikuma, "Türkiye'nin geneline dağılımı sağlamak istiyoruz. Bunun için İzmir ve Ege kıyıları da cazip bölgeler arasında. JATA olarak güzel şehirler arasında Avrupa'da 20 kent seçmiştik. Bunlar arasında zeytin rotası dahilinde İzmir'i de ekleyeceğiz. 2019 yılını 'Türkiye Japonya etkileşim yılı' olarak adlandırmayı planlıyoruz" dedi.

"İZMİR DAHA GÜVENLİ"

Japon yetkililerin Türkiye'deki güvenlik risklerini belirten konuşmalarının ardından tekrar söz alan Ekrem Demirtaş, "Artık terör küreselleşti. Bugün terör nerede ne zaman ortaya çıkar belli değil. Ama şunu kesinlikle söyleyebilirim. İzmir bugün Paris'ten New York'tan çok daha güvenli bir şehirdir. 2016 yılına kadar İzmir'de yılda 550 bin kruvaziyer yolcuyu ağırladık ve hiçbir olay olmadı. İTO olarak her türlü işbirliğine hazırız. Olimpiyatlarınıza Türkiye'den etkin katılım umarım sağlanır. Tanıtımlarınıza yardımcı oluruz. Ülkemizde 9 milyon seyahat eden turist var. En ilgi çeken destinasyonlardan biri tabii ki Japonya" dedi.

YENİ ERTUĞRUL'LAR ÇEKİLEBİLİR

Japonya ile turizm ilişkilerinin istenilenin çok altında olduğunu dile getiren Kültür ve Turizm İl Müdürü Murat Karaçanta ise Japon-Türk ortak yapımı tarihi ve dramatik 'Ertuğrul 1890' adlı filmin çok ses getirdiğini hatırlattı. Karaçanta, özellikle bu tür kültürel etkinliklerin sayısının arttırılabileceğini söyleyerek yeni filmler çekilmesini istedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.