Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkiye’den ABD’ye flaş Rahip Brunson yanıtı!

Türkiye’den ABD’ye flaş Rahip Brunson yanıtı!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından ABD Başkanı Trump’ın Rahip Andrew Brunson hakkında yaptığı açıklamaya karşılık "Kimse Türkiye'ye ne yapacağını dikte edemez. Hukuk kuralları herkes için geçerlidir" dedi. Türkiye’den ABD’ye flaş Rahip Brunson yanıtı!

  • Ege Postası
  • 26.07.2018 - 17:54

ABD ile Türkiye arasında Rahip Andrew Brunson krizi çıktı. Türkiye’de görülen davada ev hapsi verilen Brunson, hakkında ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’ten skandal bir açıklama geldi. Pence, tutuklu yargılanan rahip Andrew Brunson’ın serbest bırakılmaması halinde ABD’nin Türkiye’ye yaptırım uygulayacağını söyledi.

BİR MESAJ DA TRUMP YAYIMLADI

Bu açıklamadan kısa bir süre sonra da ABD Başkanı Donald Trump sosyal medyada, “ABD, Türkiye'ye Brunson'un uzun süreli tutukluluğu için büyük yaptırımlar uygulayacak” mesajını paylaştı.
TÜRKİYE’DEN CEVAP GECİKMEDİ

Yapılan bu açıklamaya Türkiye’den sert cevap geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Trump’ın Türkiye’yi yaptırımla tehdidine ilişkin, “Kimse Türkiye’ye dayatmada bulunamaz. Hiç kimsenin tehdidine müsamaha edemeyiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.