Dolar 32,4540
%-0.08
Euro 34,8164
%0.03
Altın 2.421,780
%-0.04
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Operasyonda sıcak gelişme: IŞİD'e darbe

Operasyonda sıcak gelişme: IŞİD'e darbe

Sabah başlayan Fırat Kalkanı harekatından son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Askeri harekatın başlamasının ardından IŞİD’in elinde bulunan Cerablus’un batısındaki Keklice, Kıvırcık, Elvaniye ve Güğüncük köylerinde denetim ÖSO’ya geçti.

  • Ege Postası
  • 24.08.2016 - 12:24

Bu arada Cerablus’un batı ve kuzeyinde ÖSO ile IŞİD militanları arasında yer yer çatışmalar oluyor. Çatışmalarda 46 IŞİD militanının öldürüldüğü öğrenildi!

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör örgütü DAEŞ'e yönelik başlatılan Fırat Kalkanı Operasyonu'nda, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurları bölgenin 3 kilometre içine girdi. Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, sabaha karşı Cerablus bölgesinin terör örgütü IŞİD militanlarından temizlenmesi amacıyla başlatılan harekatta örgüte ait hedefler, Fırtına obüsleri ve savaş uçaklarıyla ateş altında tutuluyor.

4 KÖY ALINDI, MERKEZE İLERLENECEK

ÖSO, Türkiye sınırından yaklaşık 3 kilometre güneyde kalan ve Cerablus ilçe merkezinin yaklaşık 5 kilometre batısındaki Keklice köyünü, zırhlı birlikler eşliğinde IŞİD'ten aldı. Keklice köyüne yerleşen ÖSO buradan doğu yönündeki ilçe merkezine ilerleyebilmek için köyün çevre güvenliğini oluşturdu. ÖSO ayrıca  Cerablus’un batısındaki Kıvırcık, Elvaniye ve Güğüncük köylerini de ele geçirdi.

TSK da Cerablus bölgesindeki IŞİD hedeflerini savaş uçakları ve obüs toplarıyla ateş altında tutmayı sürdürüyor.

ÖSO güçlerinin zırhlı birlikler eşliğinde Cerablus merkezine doğru hareket etmesi bekleniyor.

İKİNCİ KÖY DE ALINDI

Cerablus’a düzenlenen Fırat Kalkanı operasyonunda, askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre Keklice Köyü’nün ardından Kıvırcık Köyü de ÖSO’nun denetimine geçti.

Türk tanklarını onlar karşıladı

Sınırı geçen TSK tanklarını Türkmen birlikleri karşıladı. Bu kişilerin kollarında yer alan karşılayanların kollarındaki 'kırmızı' ve 'mavi' bantlar dikkat çekti. 'Kırmızı' bantları ÖSO içindeki Arap kökenli muhaliflerin, 'mavi' bankları ise Türkmen birliklerine mensuplarının taktığı belirtildi.

Cerablus'a yönelik operasyonda sınırı geçen TSK tanklarını Türkmen kuvvetleri karşıladı. Tankları karşılayanların kollarındaki renkli bantlar ise dikkat çekti.

Uzmanlar nizami birlik olmadıklarından birbirlerini vurmamaları için, dost ateşi olmaması için operasyona girmeden çok kısa bir süre önce çok da kopyalanamayacak renklerde kol bantları yapıldığını belirterek, bu operasyonda 'mavi'yi Türkmenlerin, 'kırmızı'yı ise ÖSO içindeki diğer grupların kullandığını ifade ettiler.

Askeri kaynaklar, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensuplarının, Fırat Kalkanı harekatı kapsamında Suriye sınırından yaklaşık 3 kilometre içerdeki Keklice köyüne ulaşmak üzere olduğunu bildirdi.

ÖSO'dan yapılan açıklamada, "Özgür Suriye Ordusu, Cerablus'u özgürleştirmek için harekete geçti" denildi. ÖSO'ya katılan gruplar arasında, "Feylak'uş Şam, Sultan Murad Tugayı, Zengi Tugayı ve Hamza Tugayı" bulunuyor. ÖSO çatısı altında Cerablus'a ilerleyen muhaliflerin sayısının 2 bin olduğu belirtiliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.