Dolar 32,5075
%0.18
Euro 34,8024
%0.23
Altın 2.486,680
%0.99
Bist-100 9.548,00
%0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türk sinemasına ödül yağdı

Türk sinemasına ödül yağdı

“Meteorlar”, Latin Amerika’nın en önemli film festivali BAFICI’de “En İyi Film” ödülüne layık görüldü. “Suma” ise Moskova Indie Film Festivali’nden 7 ödülle döndü

  • Ege Postası
  • 24.04.2018 - 06:38

Türk yapımları, yurt dışında devam eden festivallerden ödüllerle döndü. Yönetmen Gürcan Keltek'in yönettiği "Meteorlar" adlı yapım, bir ödüle daha layık görüldü. Geçtiğimiz yaz Locarno Film Festivali'nden iki ödülle dönen film, Latin Amerika'nın en önemli film festivali Buenos Aires International Festival of Independent Cinema'da (BAFICI) İnsan Hakları Kategorisi'nde "En İyi Film" ödülünü kazandı. Yönetmen Gürcan Keltek'in ilk uzun metraj filmi "Meteorlar"ın yapımcılığını Marc Van Goethem, Arda Çiltepe ve Burak Çevik üstleniyor. Hollanda ve Türkiye ortak yapımı film, insanların, mekânların ve şeylerin hafızasında dolanıyor, belgesel ile kurmacayı harmanlıyor.

BÜYÜK İLGİ ÇEKTİ

Festivalden ödüllerle dönen diğer film, genç oyuncu Erkan Kolçak Köstendil'in yazıp yönettiği "Suma" oldu. "Suma", "Su", "Anason" ve "Şeker" adlarındaki 4 kısa filmlik bir projenin ilki olan ve geçimlerini çöp toplayarak sağlayarak bir kadın ve bir erkeğin, sistem karşısında verdikleri mücadeleyi anlatan kısa film, Moskova Indie Film Festivali'nde 7 ödül birden kazandı. Suma'nın başrolünü Batuhan Bozkurt Yüzgüleç üstlenirken, filmin kadrosunda İrem Sultan Cengiz, Zeynel Akbaş ve Esma Çamalan yer alıyor. Ocak ayında gerçekleşen Los Angeles Film Ödülleri'nde komedi dalında mansiyon ödülüne layık görülen Suma, geçtiğimiz gün Moskova Indie Film Festivali'nden 7 ödülle döndü. Filmin senaristi ve yönetmeni Erkan Kolçak Köstendil'i "En İyi Yönetmen" ve "En İyi Senaryo" ödüllerinin sahibi yapan Suma; İrem Sultan Cengiz'e "En İyi Kadın", Zeynel Akbaş'a "En İyi Yardımcı Erkek", Esma Sultan'a "En İyi Yardımcı Kadın" ve Taylan Erdağ'a da "En İyi Müzik" ödüllerini kazandırdı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.