Dolar 32,5614
%0.07
Euro 34,9699
%0.41
Altın 2.423,710
%0.02
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türk Kızılayı’na İzmir’den destek

Türk Kızılayı’na İzmir’den destek

Türk Kızılayı’nın pandemi nedeniyle başlattığı Corona Dayanışma Projesi’ne İzmir’den destek geldi. Balkan İşadamları Derneği Başkanı ve Opet Seç-Kar Ortağı İşadamı İsmail Karaduman 500 koli gıda paketi bağışında bulundu. Konak Şube Başkanı Ömür Şanlı, “Kızılay valilik ve kaymakamlıklar bünyesinde oluşturulan vefa sosyal destek gruplarında aktif çalışmaktadır. Bu zor günlerde dayanışma örneği gösterenlere teşekkür ederiz” dedi.

  • Ege Postası
  • 03.04.2020 - 10:58

Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan, 11 Mart 2020 tarihi itibarıyla Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen ve ülkemizde ilk olarak 10 Mart tarihinde görülen Coronavirüs kaynaklı Covid19 hastalığı ile mücadele kapsamında sosyal yardım çalışmaları sürüyor. Türk Kızılayı’nın başlattığı Corona Dayanışma Projesi çalışmaları kapsamında beslenme yardımları, eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları, hijyen malzeme desteği ve sosyal nakdi yardım faaliyetlerinde ise devam ediyor.

Türk Kızılayı’nın başlattığı projeye destek birçok kurum ve kişi destekte bulunurken İzmir’den de bağışlar gelmeye başladı. Balkan İşadamları Derneği Başkanı ve Opet Seç-Kar Ortağı İşadamı İsmail Karaduman ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere 500 koli gıda paketi bağışladı. 65 yaş üstü veya kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların ihtiyaçlarını gidermek için oluşturulan valilik ve kaymakamlıkların kontrolündeki vefa sosyal destek gruplarında kullanılmak üzere bağış yapan Karaduman dayanışma örneği sergiledi.

Türk Kızılayı Konak Şube Başkanı Ömür Şanlı, “Koronavirüs salgını nedeniyle 65 yaş üstü vatandaşlarımız sokağa çıkamıyorlar. Kronik rahatsızlıkları olanlar da salgından etkileniyor. Vefa destek gruplarına Kızılay olarak destek veriyoruz. Lojistik sağlayan ekiplerimiz sürekli saha çalışması yapıyor. Kızılayımızın her ilçede şubesi olmadığı için merkez konumda olan Konak’a çok sayıda talep geliyor. İzmir şube başkanlığımız ile koordinasyon içinde yardımlarımızı sürdürüyoruz. Konak’ta 50 binin üzerinde 60 yaş üstü vatandaşımız var. İzmir yaşlı nüfus açısından genel nüfusu bakıldığında oran olarak çok yüksek. Bu da taleplerin artmasını, salgının yayılması halinde etkisinin olumsuz olacağı anlamına da geliyor. Biz vatandaşlarımızı ekiplerimizle ziyaret ettiğimizde evlerinde kalmaları konusunda uyarıyoruz” dedi.

İşadamı Karaduman’a duyarlılığı nedeniyle teşekkür eden Başkan Şanlı, “Daha önce de yardımlaşma konusunda hassasiyetini bildiğimiz Sayın Karaduman’a Kızılay ailesi adına teşekkür ediyorum. Biz bağış yapmak, katkı koymak ve dayanışma içinde olan vatandaşlarımıza hep “Kızılay seninle var” diyoruz. Türk Kızılayı tarihten gelen misyonunu yürütüyor. Kızılay hepimizindir. Herkesin böyle kritik ve önemli konularda sahip çıkması gereken bir yardım kuruluşudur” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.