Dolar 32,3579
%0.13
Euro 34,9648
%-0.29
Altın 2.325,760
%0.23
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türk Eğitim-Sen'den bilgi teknoloji lisesi önerisi

Türk Eğitim-Sen'den bilgi teknoloji lisesi önerisi

Türk Eğitim-Sen İzmir Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, eğitimde radikal kararlar alınması gerektiğini belirterek, sınavsız geçiş, özel ihtisas okulları, bilgi teknoloji liseleri gibi geleceğe dair adımların atılması gerektiğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 21.04.2017 - 14:13

Türk Eğitim-Sen İzmir Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, referandumun sonrasında gündemin yeniden ülke sorunlarına dönmesi gerektiğini eğitimin Türkiye'de hala önemli bir problem olduğunu söyledi. 23 Ocak 2017 tarih ve 29957 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanan 685 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kurulacağı beklenen Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu vakit kaybedilmeden kurulması gerektiğini belirten Demir, "Yargı tarafından verilen takipsizlik kararları ile ilgili işlemler idare tarafından bir an evvel sonuçlandırılmalıdır. Sendikamız tarafından teklif edilen OHAL komisyonuna maaşları sendikalar tarafından ödenecek 3 büyük sendikadan 10’ar hukukçu talebimiz göz ardı edilmemelidir. Kamuda 15 Temmuz dolayısıyla oluşan mağduriyetler acilen giderilmeli, Türkiye artık önüne bakabilmelidir" dedi.

"EĞİTİMDE BAŞARISIZLIK MASAYA YATIRILMALI"

Ekonomide yaşanan problemlerin özellikle genç işsizlik sorununa üretilecek çözümlerle aşılabileceğini belirten Demir, "Gelecek nesillerin ihtiyaçlarını karşılama imkanlarını ellerinden almadan, şimdiki neslin ihtiyaçlarının karşılanabildiği gelişme süreci olarak tanımı yapılmış sürdürülebilir kalkınma için eğitim ekonomi ilişkisi kurulmalıdır. Eğitimde bugüne kadar geldiğimiz noktada yakaladığımız başarısızlık öncelikli olarak masaya yatırılmalı; sürekli sistem değişikliği anlayışı terkedilmeli, adamına göre iş anlayışından ve benim adamım iyidir yaklaşımından vazgeçilmelidir. En üst düzeyde başarıyı yakalayacak ve ekonomide de etkisini yaşayabileceğimiz ve sonuçta sürdürülebilirlik noktasında yapılabilecekler artık zaman geçirilmeden masaya yatırılmalıdır" dedi.

"EĞİTİMDE RADİKAL KARARLAR ALINMASLI"

Eğitimde radikal kararlar alınması gerektiğini belirten Demir, "Bu kararların başında sınavsız geçiş, özel ihtisas okulları, bilgi teknoloji liseleri gibi geleceğe dair adımlar atılmalıdır. İşe öğretmenden başlamalı, öğretmenlerin özlük hakları konusunda Ağustos ayında kurulacak Toplu Sözleşme masası çok iyi değerlendirilmelidir" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.