Dolar 32,4698
%-0.05
Euro 34,7775
%-0.56
Altın 2.443,820
%0.31
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türk Eğitim Sen'de Zafer Demir ve ekibinin oldu

Türk Eğitim Sen'de Zafer Demir ve ekibinin oldu

Türk Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şubede 6. Olağan Genel Kurul yapıldı. Genel Kurula tek listeyle giren mevcut başkan Merih Eyyup Demir, katılan delegelerin tamamının oyu ile tekrar başkanlığa seçildi.  

  • Ege Postası
  • 12.11.2017 - 12:06

Konak Hasan Sağlam Öğretmen Evinde gerçekleşen Genel Kurulda Divan başkanlığını Türk Büro Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Nebi Yay, Divan Kurulu Başkan Yardımcılıklarını ise Türk Sağlık Sen İzmir Üniversiteler Şubesi Başkanı Yasemin Zengin ve Türk Eğitim Sen İzmir 4 No’lu Şube Başkanı Hasan Şen yaptı. Genel Kurulda konuşma yapan Merih Eyyup Demir, “ Göreve geldiğimiz 2010 yılında 1791 üye ile başladık. Bizim için kutlu saydığımız bu yolda siz değerli yol arkadaşlarımla birlikte Mayıs 2016 mutabakatında 2465 üye sayısına ulaşmış olmanın haklı gururunu yaşadık.” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığının bir milyona yakın öğretmen ile güçlü bir kurum olduğunu dile getiren Merih Eyyup Demir, sözlerini şöyle sürdürdü, “ Bakanlığımızın her konuda söyleyeceği sözü olan bir kurum olması gerekir. Bu sözü öğretmenlerimizle yapacağı istişare toplantıları sonucunda söylemelidir. Eğitim geleceğimizi sağlam zemine oturtmak ve geleceğin dünyasını okuyarak ülkemiz adına dünyada Lider Ülke vizyonuna yakışır bir pozisyonda olmasını sağlayacak adımlar atmak zorundayız.”

Tam gün eğitime geçiş sürecinde yapılan uygulamaları gözden geçirmek gerektiğini ifade eden Merih Eyyup Demir, ben yaptım oldu mantığını terk etmemiz gerektiğini sözlerine ekledi. Demir, “ Sayın Başbakanımızın eğitimde 2019 yılına kadar tam gün eğitime geçileceğini ifadesinden sonra yapılan uygulamaları hep birlikte gözden geçirmeliyiz. Ben yaparım olur mantığından vazgeçmek mecburiyetindeyiz. Temel Orta Öğretime Geçiş Sınavı uygulamasının kaldırılması ile birlikte eğitimde oluşan belirsizlik ortamı yerini Sayın Milli Eğitim Bakanımızın açıklamaları ile yeni bir belirsizliğe ve umutsuzluğa terk etmiştir. Sayın Bakanın kimse yüzde 92’ye bakmıyor açıklaması talihsiz bir açıklamadır. 2018/2019 eğitim öğretim yılında 10, 11 ve 12. Sınıflarda eğitim görecek yüksek puanla yerleşen öğrencilerimizle 9. Sınıflarda eğitime başlayacak adrese dayalı sistemle yerleşecek öğrencilerimiz arasında oransal farkın ne anlama geldiğini de ifade etmeleri gerekmektedir.” diye konuştu.

Merih Eyyup Demir ve yönetimi 6. Olağan Genel Kurulda katılan delegelerin tamamının oylarını alarak 4 sene daha Türk Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şubesi adına çalışmalarını sürdürmeye devam edecek.  Türk Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şubesi’nin Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu;

Yönetim Kurulu: Merih Eyyup Demir, Ufuk Akış, Timur Tunay, Ahmet Sertan Şirin, Ferit Köroğlu, Hanifi Başkan, Tuncay Ünsal

Denetleme Kurulu: Namık Aydemir, Özlem Miloğlu, Alparslan Özer, Yalçın Tırsi, Ersin Özen

Disiplin Kurulu: Ömer Kurnaz, Ahmet Demir, Fahri Ceyhan, İlhan Öztürk, Üzeyir Zehir

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.