Dolar 32,5666
%0.25
Euro 34,9544
%-0.05
Altın 2.445,000
%0.36
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türk Cumhuriyetlerinden 21 sağlık personeli İzmir'de eğitim alıyor

Türk Cumhuriyetlerinden 21 sağlık personeli İzmir'de eğitim alıyor

Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Acil Sağlık Hizmetleri Eğitimi Programı' (ASHEP) kapsamında, özerk Türk Cumhuriyetlerinden gelen 21 sağlık personeline İzmir'de eğitim veriliyor. Urla Uluslararası Acil Afet ve Simülasyon Merkezi'nde eğitim gören, aynı zamanda 14 Eylül tarihine kadar sosyal ve kültürel etkinliklere de katılacak olan sağlık çalışanları, İzmir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Mehmet Burak Öztop'u da ziyaret etti.

  • Ege Postası
  • 06.09.2019 - 13:06

Sağlık Bakanlığı tarafından, Türkiye'de sağlıkta reform ile edinilen tecrübeleri yakın iş birliği içinde olunan ülkelere aktarmak amacıyla düzenlenen 'Acil Sağlık Hizmetleri Eğitimi Programı' (ASHEP) kapsamında, 1 Eylül tarihinden itibaren 7 farklı ülkeden gelen 21 sağlık personeline eğitim verilmeye başlandı. Başkurdistan, Çuvaşistan, Gagavuzya, Karakalpakistan, Kırım, Nahçıvan ve Tataristan'dan katılım sağlayan ve aralarında 6 anestezi uzmanı ile 6 cerrahın da bulunduğu 21 sağlık personeli, İzmir Urla Uluslararası Acil Afet ve Simülasyon Merkezi'nde normal ve ileri yaşam destek uygulamaları, travma yaşam destek uygulamaları, yeni doğan yaşam destek uygulamaları ve pediatrik destek uygulamaları, İzmir 112 acil komuta merkezi ziyareti, acil ve afetlerde sağlık hizmetleri sunumu, ambulans ve helikopter ambulans hizmetleri hakkında eğitim alıyor. İzmir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Mehmet Burak Öztop, eğitim gören konuk sağlıkçılarla makamında bir araya geldi. Öztop, uygulamanın 14 Eylül tarihine kadar süreceğini belirterek, katılımcılarla eğitim süreci ile şimdiye kadar edindikleri tecrübeler hakkında konuştu.

'HEM KÜLTÜRÜMÜZÜ TANIYACAK HEM SAĞLIK EĞİTİMİ ALACAKLAR'

Eğitim programı hakkında bilgi veren İzmir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Mehmet Burak Öztop, "Sağlık Bakanlığı İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Urla Karantina Adası Tesisleri'nde bakanlığımız önderliğinde yürüttüğümüz birçok proje var. Bu projelerden birinin kapsamında sağlık çalışanlarına eğitim imkanı sağladık. Bundan sonra da eğitim vermeye devam edeceğiz. Şu anda burada 7 ülkeden gelen dostlarımız var. Onların hem bizim kültürümüzü tanımaları hem de sağlık konusunda bilgilenmelerini sağlamaya çalışacağız. İki hafta boyunca bizlerle olacaklar, inşallah kendileri için verimli bir süreç olur. Bundan sonra da Kosova, Dominik Cumhuriyeti ve Balkan ülkelerinden gelecek meslektaşlarımızı ağırlayacağız. Bizler bakanlığımız önderliğinde bu hizmetleri vermeye devam edeceğiz" dedi.

'TÜRKİYE BİZİM BÜYÜK BİR AĞABEYİMİZ'

Eğitim gören katılımcılardan Gagavuzya'dan gelen anestezi uzmanı Mavrodi Vitali ise, "Bizler küçük halklarız, Türkiye her zaman bizim büyük bir ağabeyimiz oldu. Bu kadar güzel bir şekilde, profesyonel eğitim alarak karşılanmamız her şeyden önce bizleri çok mutlu etti. Geldiğimiz andan itibaren çok güzel ve sıcak bir karşılama gördük. Eğitimler son derece profesyonel ve sosyal etkinliklerin de düzenleniyor olması bizler için çok güzel. Önümüzdeki günlerde hastaneleri de ziyaret edeceğiz" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.