Dolar 32,5069
%-0.1
Euro 34,9379
%0.31
Altın 2.434,940
%0.49
Bist-100 9.800,00
%0.81

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Turizm cennetinde şok eden görüntü

Turizm cennetinde şok eden görüntü

Muğla'nın Marmaris ilçesinde inşaat sezonunun başlamasıyla birlikte orman yollarına dökülen moloz ve çöpler, belediye ekipleri tarafından temizlendi.

  • Ege Postası
  • 03.01.2017 - 16:27

Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Sorumlusu Barış Ünlü, Zabıta Müdürlüğü'nün Kabahatler Kanunu'na göre ormana moloz döküp, çöp atan kişilere 219 TL'den 11 bin 228 liraya kadar idari para cezası kesme yetkisine sahip olduğunu hatırlatıp, uyardı.

Armutalan Mahallesi, Yeşilbelde yol ayrımında bulunan ormanlık alana dökülen moloz ve çöplerin kaldırılması için 16 kişilik belediye ekibi görev yaptı. Yamaç bölgelerdeki çöpler halat yardımıyla inen belediye ekipleri tarafından güçlükle toplanabildi. Toplanan çöpler arasında bilgisayar kasasından fırına, koltuktan pet şişeye kadar pek çok atık bulunması dikkat çekti.

Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Sorumlusu Barış Ünlü, 25 lira ödemek istemeyen kişilerin az ilerideki bertaraf merkezini kullanmak yerine çöp ve molozlarını ormanlık alana ve yol kenarlarına döktüğünü söyledi. Gelişigüzel dökülen çöp ve molozların çevreye büyük zarar verdiğini belirten Ünlü, bunun önüne geçilmesi için uyarı ve önerilerde de bulundu. Ünlü bu konudaki uyarı ve önerileri şöyle:

"Tadilat yaptıran kişiler, molozların dökümü için anlaştıkları kişilerden mutlaka atıkları bertaraf merkezine döktüklerine dair makbuz istesin. Kaçak dökümler özellikle gece geç saatlerde yapıldığı için tespit edilemiyor. Zabıta Müdürlüğü Kabahatler Kanunu'na göre 219 TL'den ak 11 bin 228 liraya kadar idari para cezası kesme yetkisine sahip. bertaraf merkezi dışındaki alanlara kaçak olarak çöp ve moloz dökenleri Marmaris Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nün 153 veya 412 13 69 numaralı telefonlarına ihbarda bulunabilirsiniz." 

Belediye ekipleri yaklaşık 3 saat süren çalışma sonucu bölgeden toplam üç traktör dolusu çöp ve moloz toplayıp, bertaraf merkezine taşırken, ormanlık alan temizlendi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.