Dolar 32,3797
%0.19
Euro 35,0551
%-0.03
Altın 2.326,490
%0.26
Bist-100 9,09
%0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Turistik kentte bir garip afiş

Turistik kentte bir garip afiş

Aydın’ın turistik ilçesi Kuşadası’nda, belediyenin “Verdiğin yiyeceklerle kimi beslediğini biliyor musu? Sokaktaki dostlarımıza ihtiyaçlarından fazla mama vermeyin. Yaban hayatını sokaklarımıza taşımayın” afişleri astırması garipsendi. Belediye başkanlığına başvuran Karşıyaka Belediye Meclisi'nin CHP'li Üyesi, Veteriner Hekim Serdar Aktop, “Sokaklara astığınız bu talihsiz afişlerin hemen kaldırılması ve gereğinin yapılmasını istiyoruz” dedi. 'Hayvanlara mama vermeyin, çünkü...'

  • Ege Postası
  • 23.08.2019 - 16:17

EGEPOSTASI- Hayvan severler ve belediyeler, her fırsatta, sıcak yaz günlerinde sokak hayvanlarının aç ve susuz kalmaması için sokaklara mama ve su bırakılması çağrısı yaparken, Aydın’ın dünyaca ünlü turistik kenti Kuşadası’nda belediye “Fazla mama vermeyin” afişi astırdı. Belediye bu talebine gerekçe olarak, fazla mamanın yaban hayatını kente çekmesini gösterirken, Karşıyaka Belediye Meclisi'nin CHP'li Üyesi, Veteriner Hekim Serdar Aktop, belediyeye başvurarak, “Sokaklara astığınız bu talihsiz afişleri hemen kaldırın” dedi.

Kuşadası Belediyesi, “Verdiğin yiyeceklerle kimi beslediğini biliyor musu? Sokaktaki dostlarımıza ihtiyaçlarından fazla mama vermeyin. Yaban hayatını sokaklarımıza taşımayın” afişleri astı. Vatandaşlar ve turistler tarafından garipsenen bu çağrı, hayvan severlerin tepkisini çekti. Karşıyaka Belediye Meclisi'nin CHP'li Üyesi, Veteriner Hekim Serdar Aktop, Kuşadası Belediye Başkanlığı’na başvurarak afişlerin kaldırılmasını istedi. Aktop, dilekçesinde tüm canlıların yaşam hakkı olduğunu belirterek, "Yaban hayvanlarını sokaklarında istemeyen zihniyetin sokaklarda yaşayan hayvanların dostu olduğuna inanabilmek de pek mümkün olmasa gerek" dedi. Aktop şu ifadelere yer verdi: 

“Yaşayan  tüm canlıların yaşam hakkı olduğu gibi yaban hayvanlarının da tıpkı evcil hayvanlar, insanlar ve bitkiler gibi yaşam hakkı vardır ve bu yaşam hakkı kutsaldır. Tüm canlıları bir bütünün parçaları olarak değerlendirmek, bir türün yok olduğunda diğer türlerin yaşamlarının tehlikeye girdiğini unutmamalıyız. İnsanı hayvansız, hayvanı bitkisiz düşünemeyiz. Var olan bütün canlıların hem kendileri hem de diğer canlılar için yaşamları desteklenmelidir. Kendi yaşam hakkımız olduğu gibi diğer canlılarında yaşam hakları olduğunu bilmek ve buna göre davranmak insani ve vicdani olarak da bir zorunluluktur.

Bir bütünün parçası olduğunu göremeyen, mış gibi yaparak sokaklarda yaşayan canlıları dostumuz olarak görüp, yaban hayvanlarını sokaklarında istemeyen zihniyetin sokaklarda yaşayan hayvanların dostu olduğuna inanabilmek de pek mümkün olmasa gerek.5199 hayvan koruma kanunun Belediyelere yüklediği sorumluluğa istinaden Sokaklara astığınız bu talihsiz afişlerin hemen kaldırılması Gereğinin yapılması görevinizdir.Saygılarımla” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.