Dolar 32,5580
%0.03
Euro 34,8626
%-0.01
Altın 2.430,610
%0.02
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TÜPRAŞ patlamasını TAK üstlendi

TÜPRAŞ patlamasını TAK üstlendi

PKK'nın taşeronu TAK, 4 işçinin yaşamını yitirdiği TÜPRAŞ'taki patlamayı üstlendiğini açıkladı. TÜPRAŞ'taki patlamaya ilişkin gözaltına alınan 7 kişiden 4'ü tutuklanmıştı. Bilirkişi raporunda TÜPRAŞ asli kusurlu bulunmuştu. Şok iddia!

  • Ege Postası
  • 02.11.2017 - 12:30

Sputnik'in haberine göre, İzmir'in Aliağa ilçesinde 4 işçinin yaşamını yitirdiği 2 işçinin de yaralandığı TÜPRAŞ patlamasını, Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) üstlendi. TAK, yetkililer tarafından yapılan ‘kaza ve gaz sıkışması gibi açıklamaların gerçeği yansıtmadığını iddia ederek, eylemi kendilerinin üstlendiğini açıkladı. TÜPRAŞ'taki patlamaya ilişkin gözaltına alınan 7 kişiden 4'ü tutuklanmıştı. Bilirkişi raporunda TÜPRAŞ asli kusurlu bulunmuştu.

Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, patlamanın uzun süredir kullanılmayan bir nafta tankının son kontrolleri yapılırken  meydana geldiğini belirtmişti. Yılmaz, "Bakımdaki kazanda gaz sıkışmasından kaynaklı bir patlama. Olayda 4 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı. İş kazası, dışarıdan bir müdahale, saldırı yok" demişti.

'PKK KENDİ ÜSTLENMEK İSTEMEDİĞİ KÖTÜ VE PİS İŞLERİ BU ÖRGÜTÜNE YAPTIRIYOR'

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi öğretim üyesi ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) uzmanı Nihat Ali Özcan, "TAK, PKK'dan ayrı bir örgüt değil. TAK'ı kuran PKK'dır" demişti. PKK'nın TAK gibi bir örgüte ihtiyaç duyduğunu belirten Özcan, Ankara Kızılay saldırısının ardından geçen yıl şu açıklamayı yapmıştı:

"Terör örgütleri, gelişmişlik düzeyleri, zaman ve ulaştıkları hedefler bakımından bazı konularda, eylemlerde kendilerine sınırlama getirmek durumundadırlar ahlaki ve değerler sistemi olarak. PKK ilk 15 yılında sivilleri öldürmüştür, ama müzakere sürecine geçilecek, şartlar düzeldi deyince artık sivil öldüremiyorsun. Ama bir taraftan da değişen koşullar da bu türden sivil öldürmenin terörist olarak gereklerini dayatıyor. PKK son zamanlarda askerlerle polislere yönelik eylemler yapıyor, neredeyse 400 kadar polis ve asker şehit oldu son 6 aydır, ama bunun hem toplumda hem de hükümet üzerinde fazla bir etkisi olmuyor, hükümet bunu yönetebiliyor. Böyle olunca halkı etkileyebilecek olan ne var diye baktığımızda, özellikle son iki saldırı çok etkiledi. Dolayısıyla PKK kendi üstlenmek istemediği kötü ve pis işleri bu örgütüne yaptırıyor."

TÜPRAŞ'ın İzmir'deki rafinerisinde patlama! 4 ölü

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.