Dolar 32,4483
%0.12
Euro 34,5039
%0.03
Altın 2.474,580
%-0.35
Bist-100 9.577,00
%-1.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tuncay Özkan suskunluğunu bozdu

Tuncay Özkan suskunluğunu bozdu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun adı kendisiyle anıldığı için destek vermediği iddia edilen CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan suskunluğunu bozdu. Tuncay Özkan, 7 Ocak’ta gerçekleşecek olan CHP İzmir İl Kongresi’nde İl Başkan adayı olan Utku Gümrükçü’ye ‘Tuncay Özkan’a yakın olduğu gerekçesiyle destek vermediğini’ açıklayan Başkan Aziz Kocaoğlu’nun tutumu hakkında kongre sonuna kadar değerlendirme yapmayacağını belirtti. Tuncay Özkan suskunluğunu bozdu

  • Ege Postası
  • 03.01.2018 - 14:09

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ilçe ve belediye başkanları ile milletvekilleriyle gerçekleştirdiği toplantıların ardından uzlaşı adayı olarak ortaya koyduğu Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olan Deniz Yücel’e yönelik deneyimsiz ve örgütü yeterince tanımadığı eleştirileri sürerken, kulislerde adı geçen isimler de ardı ardına adaylıklarını açıkladı.

Deniz Yücel, Başkan Kocaoğlu’nun adını telaffuz etmesinin ardından meclis üyeliği görevinden istifa edip, il binasında düzenlediği bir toplantıyla CHP İzmir İl Başkan adaylığını kamuoyuna ve partililerine duyurdu. Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, adı il başkanlığı için geçen ve kendisi de aday olduğunu seçim ofisi de açarak resmen açıklayan Utku Gümrükçü ile görüştüğünü ancak Gümrükçü’nün ‘iyi insan, iyi siyasetçi’ olmasına karşın "CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın adamı" olduğu için Gümrükçü’yü düşünmediğini açıkladı.

Başkan Kocaoğlu’nun, Deniz Yücel için delegasyondan destek istemek amacıyla hafta sonu çıktığı ilçe turunda delegasyonla yaptığı görüşmede de, ‘Utku Gümrükçü Tuncay Özkan’ın adamı olduğu için istemedim. Deniz Yücel yıpranmamış ve kimsenin adamı değil. Takdir sizin’ ifadelerini kullandığı belirtildi.

ARKADAŞLARIN BİRBİRİNİ SEVMESİ, SAYMASI, BİRBİRİNE GÜÇ VERMESİ DOĞAL

Tüm bu gelişmelerin odağında bulunan ve Başkan Kocaoğlu tarafından adı sıkça "Dışarıdan gelip İzmir’i dizayn etmeye çalışanlar" olarak eleştirilen CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise suskunluğunu bozdu. 

Özkan, “Ben hiçbir şeyden rahatsızlık duymuyorum. Biz birlikte omuz omuza mücadele veren yoldaşlarız. Arkadaşlarımızın birbirini sevmesi, sayması, birbirine güç vermesi gerekiyor. Doğal şeyler bunlar. Hiç bu konularda konuşmam. Bu konulara girmem. Bu konularla ilgili değerlendirme yapmam. Kongre gününe kadar İzmir’de bile yokum” açıklamasını yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.