Dolar 32,3391
%0.18
Euro 35,1178
%-0.18
Altın 2.235,130
%-0.37
Bist-100 8,74
%0.26

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tuncay Özkan’a zor sorular

Tuncay Özkan’a zor sorular

Gazeteci- yazar Celal Eren Çelik, CHP’nin tartışma yaratan İzmir anketiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Tuncay Özkan’ın açık ara birinci çıktığı bu anketin AK Parti’ye yakın Konsensus Araştırma Şirketi’ne yaptırılmasının manidar olduğunu vurgulayan Çelik, şirketin kurucusu Reha Tartıcı ve şu anki genel müdürü Murat Sarı ile Tuncay Özkan’ın geçmişe dayalı ilişkilerini ortaya döktü.

  • Ege Postası
  • 11.01.2019 - 16:14

EGEPOSTASI- Daha önce, Tuncay Özkan’ın çeşitli pazarlıklar sonucu Silivri cezaevinden çıkarıldığı iddiasıyla gündeme oturan gazeteci-yazar Celal Eren Çelik, bu kez CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayını belirlemek için hazırlatılan anketle ilgili sosyal medya hesabından çarpıcı açıklamalar yaptı. Tuncay Özkan’ın açık ara birinci çıktığı ve İzmir kamuoyunda çokça tartışılan anketle ilgili ilginç tespitlerde bulunan Çelik’in açıklamaları şöyle:

* Tuncay Özkan’ın birinci çıktığı İzmir anketinin AKP’ye yakın Konsensus araştırma şirketine yaptırılması manidar.

*2002 yılında Konsensus Araştırma Şirketi’nin ilk kurucusu Reha Tartıcı, o dönem Show Tv’ye Genel Medya Koordinatörü olan Tuncay Özkan’la tanışır. Bu ilk tanışmanın ardından bu ilişki devam eder. Sonrasında Tuncay Özkan Show Tv’den ayrılır ve Kanaltürk’ü kurar. Siyaset hırsı da olan Tuncay Özkan Deniz Baykal’dan Genel Sekreterlik ister ama Baykal kabul etmez. Özkan’ın amacı Baykal’a yanaşıp sonrasında CHP’nin başına geçmektir.

*2006 yılında Kanaltürk’te o dönem Limon Anket isimli şirketin sahibi olan Murat Sarı ile tanışırlar. Tuncay Özkan, Deniz Baykal ve CHP için Murat Sarı’ya anketler hazırlatır. Yaptırdığı anketler ile CHP ve MHP’nin çok yüksek oy alacağı ve ufukta bir CHP-MHP koalisyonu göründüğüne dair raporlar ve anket sonuçları Tuncay Özkan’ın isteği ile özel olarak hazırlanarak Baykal’ın önüne konur.

*Burada Tuncay Özkan’ın amacı yanlış yönlendireceği Baykal’ın seçim stratejisini yanlış kurmasını sağlamak ve olağanüstü kurultay ile genel başkan olmaktır. Murat Sarı’ya yaptırılan anketlerin parası da bizzat Tuncay Özkan’ın Kanaltürk’ünün kasasından çıkar.

*Deniz Baykal bu oyuna gelmese de Özkan’ın Murat Sarı ile olan ilişkisi hiç kopmadığı gibi daha da sıkılaşır. Bu arada da bu Murat Sarı Konsensus Araştırma’nın genel müdürü olur. Murat Sarı ve şirketi sonradan AKP’ye yakın anket şirketleri arasında yerini alır. AKP’nin başı ne zaman sıkışsa özellikle Habertürk için Konsensus tarafından açıklanan anketler imdada yetişir.

*Ve işte Tuncay Özkan ile böyle bir mazisi olan Murat Sarı’nın başında olduğu Konsensus Araştırma şirketi İzmir’de aralarında Tuncay Özkan’ın da bulunduğu 4 aday üzerinden Büyükşehir adayını belirlemek üzere anket düzenliyor.

*Tuncay Özkan’a sorular:

1-Murat Sarı ile aranızda geçmişe dayalı bir ticari ilişki var mı'

2- Baykal için Murat Sarı’ya anket hazırlatıp parasını Kanaltürk kasasından ödedin mi'

3-İzmir için yapılan anketin Konsensus tarafından yapılmasını sen mi sağladın'

4- Bütün bu ilişkilerden CHP üst yönetiminin haberi var mı'”

EKO Prestij Dergisi Kurucusu ve İçeriden Fethedilen CHP kitabının yazarı Celal Eren Çelik’in bu çarpıcı iddialarına CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın vereceği yanıt merak konusu oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.