Dolar 32,4660
%-0.06
Euro 34,7823
%-0.54
Altın 2.439,150
%0.12
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tuncay Özkan'a ahde vefa çağrısı... 'Kocaoğlu'nu neden disipline vermiyorsunuz'

Tuncay Özkan'a ahde vefa çağrısı... 'Kocaoğlu'nu neden disipline vermiyorsunuz'

TV35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları’ından CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’a Hasan Karabağ , CHP İzmir İl Yönetimine de ‘Aziz Kocaoğlu’ çağrısı geldi. Umutoğulları Özkan’ı Karabağ konusunda ‘Ahde vefa’ya davet ederken, Karabağ’ın, Kocaoğlu’ya benzer zamanlarda benzer konuşmalar yaptığını belirterek CHP İl Yönetimi’ne ‘Niye Aziz Kocaoğlu’nu disipline vermiyorsunuz’ diye sordu. 'Kocaoğlu'nu neden disipline vermiyorsunuz'

  • Ege Postası
  • 24.07.2019 - 18:00

EGEPOSTASI -TV35’te yayınlanan Alper Baran Esin’in sunduğu Kent ve Siyaset programına katılan TV35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları CHP İzmir’de yaşanan ve büyük yankı uyandıran dipislin süreci hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

CHP İl Yönetim Kurulu toplantısında alınan, Bayraklı Belediye eski Başkanı Hasan Karabağ'ın belediye başkanlığının son günlerinde yaptığı açıklamalar için MYK’ya sevk edilmesi ve İzmir eski il başkanlarından Kemal Karataş’ın Tunç ve Neptün Soyer ile ilgili açıklamaları nedeniyle kesin ihraç talebiyle İl Dipislin Kurulu’na sevk edilmesini kararını yorumlayan Mithat Umutoğulları’ndan, Tuncay Özkan’a ‘Hasan Karabağ çağrısı geldi. 

Umutoğulları ayrıca Aziz Kocaoğlu’nun CNN Türk canlı yayınında Ahmet Hakan’a yaptığı açıklamaları hatırlatarak ‘Niye Aziz Kocaoğlu’nu disipline vermiyorsunuz'’ diyerek CHP İzmir İl Yönetimine seslendi.  

‘MYK’YA SEVKTEN ÇOK OY BİRLİĞİ HAYAL KIRIKLIĞI OLMUŞTUR’
Hasan Karabağ’a MYK üzerinden YDK yolunu açmaya neden konuşlamaları canlı yayında izleyerek değerlendiren Umutoğulları “Söyleyeceğim her şey birebir yaşadıklarımdır. Yakınlığımı herkes bilir. Sayın başkan aday olmadı. Büyükşehir’e aday olmuştu, onu da çekti. Şahit olduğu olaylar nedeniyle adaylıktan çekildi. Disiplin sürecine dönecek olursak, 10 yıl bir kenti yönetmişsiniz. Başkanlık makamının oturacak sandalyesi yoktu. Partisinin seçim kazanmasının zor olduğu bir yerde iki defa seçim  kazandı. Partisinin oylarının artmasında büyük katkıları oldu. Pek çok başka parti mensubunu CHP’ye kazandırmıştır. Büyükşehir adaylık sürecini en yakından takip edenlerdenim, baskılara dayanamayarak aday olmuştu. Partizanlığını çok iyi bilirim. İdeolojik yönü de çok kuvvetlidir. Hükümeti en sert eleştiren belediye başkanlarından birisidir. Hiç bir kaygı duymaz. Zaman zaman takılırdım keşke milletvekili olsaydınız. Genel siyasete ilgisi de çok fazlaydı. Disiplin sürecinde yaşadığı hayal kırıklığını düşünüyorum. En acı şey bu. İlçe başkanı ve 17 ilçe yöneticisinden 15’ini, sayın başkan o koltuğa oturtmuştur. O 15 kişiyi de kendi döneminde partiye Hasan Karabağ üye yapmıştır. Bunların büyük bölümü Bayraklı Belediyesi’nde çalışıyor. Disiplin sürecinde kararın oy birliğiyle alınması beni çok şaşırttı. Yaptığım istihbaratta öğrendim. Baskı Genel Merkez’den gelmiş, başkanı disipline verin diye. Aslında genel merkezin talimatını yerine getirmiş. Ben o yönetimde olsaydım. Siyasetteki o mevkilere gelmemi sağlayan adamı disipline vereceğime istifa ederdim. Çok büyük vefasızlık yapıldığını düşünüyorum. Sayın Başkan da disipline gitmekten değil oy birliği durumuna üzülmüştür.  Rozet takmakla partili olunmuyor. 50 yıl bu  partide siyaset yapmış birisinin parti rozeti aranmaz. Şahsi olarak sorarsanız Hasan Karabağ dipisline gitmeli m? Evet gitmeli. Ama o başka bir şey’ diye konuştu. 

‘CHP GENEL MERKEZİ’NİN DOKUNULMAZLIĞI VARDIR’
“Hasan Karabağ’ın konu olan videolarda öne çıkardığı konulara baktığımızda, ‘Zengine var fakire yok’ adaletsizliğini değiştirmeye çalıştığını görüyoruz” diyen Umutoğulları “Karabağ, Genel Merkez’in arayıp ricada bulunamayacağı tek belediye başkanıydı. Yanındayken bir Genel Başkan Yardımcısı’nın sayın başkanı arayarak o ihaleyi bizim şirkete verin dediğinde nasıl sert tepki gösterdiğini gördüm. Ben partililik duruşu açısından, 15 yıl Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Aziz Kocaoğlu dahil, Hasan Karabağ gibisini görmedim. 20 yıldır bu işin içindeyim. Karabağ kendine has özel bir adamdı. Bayraklı’nın kendine has bir egemenliği vardı. Sayın başkan burada sarf edemeyeceğimiz o kelimeleri söylediği zaman nasıl bir sürece gireceğini biliyordu. Bence bu konuşmalarla Genel Merkez’in dikkatini çekmek istedi. İzmir’deki belediyelerde yapılan atamalara bakın, hepsi eş, dost, akraba. Seçimden önce X Genel Başkan Yardımcısı'na yakın olacak isimler buralara atanacak demiştim, şimdi hemen 10 tanesini sayabilirim, hepsi atandı. Sayın Karabağ’ın eleştirilerinin ne kadar haklı olduğunu görüyoruz. Ama ben konu MYK’ya geldiğinde Karabağ’ın partiden atılacağını düşünüyorum. CHP Genel Merkezi’nin dokunulmazlığı vardır. Nasıl Erdoğan dışındaki AK Partililere, bakanlara bir şey söylersiniz disiplin sopası çalışmaz, Genel Merkez’e söylerseniz disiplin süreci başlar. Zaten dikkat edin belediye önündeki değil, deve güreşlerinde yapılan konuşmadan MYK’ya sevk ediliyor. Orada Genel Başkan’a ve genel başkan yardımcılarına eleştiriler var. Karabağ CHP mevzuatını yutmuş biridir. İşleyişin nasıl olacağını bilir. Ben kendisinin yerinde olsam istifa ederim. Kendisiyle ilgili bir operasyon var. Bayraklı’da eski belediye başkanı etkin olmasın diye yapılıyor bu operasyon. Ben olsam onlara bu zevki yaşatmam, istifa ederim” dedi.

TUNCAY ÖZKAN’A AHDE VEFA ÇAĞRISI!
“Karabağ için seçimden önce AK Parti’ye gidecek, DSP’ye gidecek diyenler oldu. Ama onun CHP’li duruşunu kimse yargılayamaz” diyen Umutoğulları “Herkesin bir kuyruk acısı var. Seçim biteli 5 ay oldu. Neden şimdi disiplin süreci başlatıyorsun. Hadi seçim bitene kadar başlatmazsın, parti yara almasın diye. Aradan bir ay geçsin verirsin. Delege seçimlerine iki ay varken bu süreci başlatıyorsun. Niye, çünkü Karabağ çok önemli bir figür. Niye önünü kesiyorsunuz. Bence CHP’nin hesabı o. Hasan Karabağ Çeşme, Konak ve Bayraklı’da çok etkiliydi. Geçmişteki il kongresini Alaattin Yüksel’e karşı Nevzat Bey 5 oyla kaybetmişti. Karabağ, Büyükşehir Belediye Başkanı, 21 belediye başkanı ve 27 ilçe başkanına karşı 5 oyla seçim kaybediyorsa, onu sahada tutmak istemezler, siyasette niye tutsunla? Benim tek beklentim şu, Tuncay Özkan’a sesleniyorum. Eğer Biraz Ah de vefası varsa, Kocaoğlu’nun en güçlü olduğu dönemde Tuncay Özkan’a taraf alındığında, Karabağ Özkan’ın yanında duran tek belediye başkanıydı. Şu an Özkan hem MYK’da hem de partinin en güçlü isimlerinden birisi. Ah de vefa varsa, Tuncay Özkan’ın da boyunu posunu göreceğiz. Bugüne kadar beraber siyaset yaptığı arkadaşlarına vefalı davranmış birisidir. Bakalım göreceğiz neler olacak” diye konuştu.

‘NİYE AZİZ KOCAOĞLU’NUN DİSİPLİNE VERMİYORSUNUZ'’
Disiplin sürecine neden olan konuşmanın kendisini de çok şaşırttığını belirten Umutoğulları, Aziz Kocaoğlu’nun CNN Türk’teki ‘Bu partinin siyaset üretecek mutfağı yok' sözleri sonrası canlı yayında CHP’ye çok sert eleştirede bulunduğu videoyu izledikten sonra şunları söyledi:  

“Şimdi Karabağ’ı Genel Merkez’i eleştirdi diye dipisline verdiniz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu aday değilim dedi. Sonra CNN Türke’e çıktı, Genel Merkez’i, Genel Başkan’ı, partini MYK’nın yerden yere vurdu. Tunç Soyer için neler söyledi. Kendi partisini yerden yere vurdu. İl yönetimi Hasan Karabağ’ı MYK’ya gönderdi ya, peki Aziz Kocaoğlu’nun yaptığı ne olaca? 15 yıl belediye başkanlığını yaptınız. 10 trilyon bütçeyi 15 yıl yönettiniz. AK Parti’de İstanbul ve Ankara belediye başkanları görevden alınırken, partiye yönelik bir cümle etmediler. Aziz Kocaoğlu kendi tercihini yaptı, sonra partisini yerden yere vurdu. Niye Aziz Kocaoğlu’nun niye disipline vermediler. Hasan Karabağ’la hemen hemen aynı tarihlerde konuştular. Çünkü Aziz Kocaoğlu’nun siyaset üzerinde bir etkisi yoktu. Etkisiz eleman derler ya, o yüzden vermeyecekler. Onlar için bir tehlike teşkil etmiyor. Seçimden önce de çok eleştirmiştim, o gün de söylemiştim. Niye disipline vermediniz diye.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.