Dolar 32,5550
%0.03
Euro 34,8451
%-0.06
Altın 2.434,670
%0.19
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tunç Soyer, İzmir’in ilçe belediye başkanlarıyla buluştu

Tunç Soyer, İzmir’in ilçe belediye başkanlarıyla buluştu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçe belediye başkanlarıyla Tarihi Asansör’deki dayanışma yemeğinde bir araya geldi. Yemek sonrasında konuşan Başkan Tunç Soyer, kampanya dönemini geride bıraktıklarını belirterek, bu özel buluşmayı hem yorgunlukları atmak hem de yeni seçilen başkanlar ve eşleriyle tanışmak amacıyla düzenlediklerini söyledi. Başkan Soyer, toplantıya Cumhur İttifakı’nın başkanlarını da davet ettiğini ancak Ankara’daki programları nedeniyle katılmadıklarını belirtti. Kim neden katılmadı'

  • Ege Postası
  • 11.04.2019 - 21:07

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer eşi Neptün Soyer ile birlikte, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından göreve gelen ilçe belediye başkanları ve eşleriyle düzenlenen yemekte bir araya geldi. Tarihi Asansör'deki yemeğe Ankara'da bulunan Aliağa, Bayındır, Bergama, Kınık ve Kiraz belediye başkanları ile farklı programları olduğu için Selçuk ve Güzelbahçe belediye başkanları katılamadı. 

KİMLER KATILDI'

Tarihi Asansörde gerçekleşen kaynaşma yemeğine Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Urla Belediye Başkanı İbrahim Oğuz, Tire Belediye Başkanı Atakan Duran, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ile başkan eşleri katıldı.

KİMLER KATILMADI'

Soyer'in tanışmak ve kaynaşmak üzere düzenlediği organizasyona Cumhur İttifakı'nın belediye başkanları şehir dışında oldukları için katılamadı. Yemeğe Aliağa Belediye Başkanı MHP'li Serkan Acar, Bayındır Belediye Başkanı AK Partili Uğur Demirezen, Bergama Belediye Başkanı AK Partili Hakan Koştu, Kınık Belediye Başkanı AK Partili Sadık Doğruer, Kiraz Belediye Başkanı AK Partili Saliha Özçınar ile mazeret bildiren Selçuk Belediye Başkanı CHP'li Filiz Ceritoğlu Sengel ve Güzelbahçe Belediye Başkanı CHP'li Mustafa İnce katılmadı. 

HER AY BİR İLÇEDE YAPILACAK

Çıkışta açıklama yapan Başkan Soyer, yemeğin keyifli ve güzel geçtiğini belirterek böyle yemeklerin her ay olacağını söyledi.

Belediye başkanları ile her ay farklı bir ilçede toplantı yapacaklarını kaydeden Başkan Soyer, "Mayıs ayında Karabağlar, Haziran’da Çeşme, Temmuz’da Ödemiş, Ağustos’ta Karaburun'da Her ay düzenli toplanacağız." dedi.

‘ÇOK GÜZEL BİR BULUŞMA OLDU’

Soyer, çok yoğun bir kampanya dönemi yaşandığını, herkesin bu süreçte çok emek verdiğini ve çok yorulduğunu belirterek, "Güzel anıları paylaştık. Hakikaten güzel anılar, güzel espriler vardı. Başkanlar bunları paylaştı. Çok gururluyum. Bütün arkadaşlarım canla başla çalıştı, çok başarılı bir sonuç ortaya kondu. Kimisi rekorlar kırdı, kimisi mucizeler yarattı, ezberler bozuldu. Çok iyi sonuçlar alındı. Dolayısıyla bunu kutlamak istedik. O zor, yıpratıcı kampanya dönemini birlikte tekrar anıları anarak kutlamak istedik. O nedenle bir araya geldik ve çok güzel bir buluşma oldu” diye konuştu.

Belediye başkanlarından herhangi bir talep gelip gelmediği sorulan Soyer, "Talep faslı daha yok, erken. Sadece anıları paylaştık" dedi.

BİSİKLETLE İŞE GİDECEK

Soyer, “Bisikletle işe gidip gelecek misiniz” sorusuna da, “İzmir’de önce ev bulmam lazım. Seferihisar’dan gidiş geliş zor olur. Ama İzmir’de bulacağız galiba, az kaldı, Neptün (Soyer) Hanım ilgileniyor onunla. Önümüzdeki ay başlatacağız” sözleri ile açıklık getirdi. 

HENÜZ ÇOK ERKEN

Soyer, Büyükşehir Belediyesi’nin bürokratik yapısında değişiklik yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine, şu değerlendirmede bulundu: "Bunu söylemek için çok erken, yani henüz bilgilendiriliyoruz. Şirketler, daireler, genel müdürlükler bilgilendiriyorlar. Onları henüz dinliyoruz, henüz yeni bir şey yapmak için çok erken."

ANKARA'YA GİTTİKLERİ İÇİN...

"Cumhur İttifakı’nın başkanları yemeğe  katılmadı. Davet ettiniz mi'" sorusunu yanıtlayan Başkan Soyer, "Tabii ki onlar da olacaktı aslında ama Ankara'ya gittikleri için gelemediler. Partilerinin genel merkezinden bir toplantı daveti nedeniyle İzmir’den gitmek zorunda kalmışlar. O nedenle beraber olamadık ama en yakın zamanda onlarla da bir araya geleceğiz" ifadelerini kullandı.

Yemeğe gitmeyen CHP’li başkanlardan İnce’nin daha önceden ayarlanan başka bir program nedeniyle katılmadığı, Selçuk’un yeni Başkanı Sengel'in ise mazbata sonrası Roman etkinliğine katıldığı için buluşmaya gelmediği öğrenildi.

Başkan Soyer buluşmayla ilgili sosyal medyadan, "İzmir’in 25 İlçe Belediye Başkanı ile tarihi asansörde buluştuk. Bütünşehir vizyon ortaklığımız için bu akşam serptiğimiz tohumların kısa sürede ilimizin tüm mahallelerine yayılarak meyvelerini vermesini diliyorum. #Aşklaİzmir" notunu paylaştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.