Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tunç Soyer'i çok sert eleştirmişlerdi... Konya 2021'de parayı basıyor!

Tunç Soyer'i çok sert eleştirmişlerdi... Konya 2021'de parayı basıyor!

İzmir’de Cumhur İttifakı’nın eleştiri bombardımanına tuttuğu ve kısmen de Millet İttifakı ortağı İYİ Parti’nin bile eleştirdiği Tunç Soyer’in dile getirdiği İZCOIN girişim aşamasında kalırken, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Altay, ‘kendi parasını basan ilk Büyükşehir’ olma hedefinde 2020 başından beri ilerliyor. Başkan Altay 'Şehir Coin'i 2021 'de basmayı hedefliyor.

  • Ege Postası
  • 25.06.2020 - 16:59

EGEPOSTASI - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in TÜRSAB yetkilileri ve seyahat acentalarıyla yaptığı video konferansta bahsettiği ‘Bayrak’ ve ‘Para’ açıklamaları özellikle AK Partililer tarafından çok büyük tepki çekmişti. Başkan Soyer’in ‘İZCOIN’ olarak dillendirdiği kripto para sistemini gündeme Türkiye’de ilk olarak 'Şehir Coin' adıyla Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı AK Partili Uğur İbrahim Altay’ın getirdiği ortaya çıktı.

İzmir’de Cumhur İttifakı’nın eleştiri bombardımanına tuttuğu ve kısmen de Millet İttifakı ortağı İYİ Parti’nin bile eleştirdiği bu İZCOIN girişim aşamasında kalırken, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Altay ‘kendi parasını basan ilk Büyükşehir’ olma hedefinde 2020 başından beri ilerliyor. Konya Büyükşehir 'Şehir Coin'i 2021 Ocak ayında basmayı hedefliyor.

‘KENDİ EKOSİSTEMİMİZİ KENDİMİZ OLUŞTURABİLİRİZ’

Konu hakkında Ankara’daki bir toplantıda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın ‘şehircoin’i ile ilgili şunları söylüyor: ‘Belediyelerin ve başkanların en önemli görevi para bulmak. Belediye başkanlarına sorduğunuza klasik bir cevabı vardır, ‘Para basamayız ve adam asamayız’ diye. Biz acaba para basabilir miyiz diye biraz çalıştık. Blockchain teknolojisi üstünde bir çalışma yürütüyoruz. Bu varlıkların dijitale aktarılması üzerine bir yöntem. Hepinizin BitCoin diye duyduğu bir isim. Biz acaba bir şehir coini üretebilir miyiz diye çalışıyoruz. Belki kendi parasını basan ilk büyükşehir belediyesi olabilir miyiz, bilmiyorum. Bu konuda iş birliğine de hazırız. Hem Türkiye Belediyeler Birliği hem de bu salonda olan bütün belediye başkanlarımızla. Bize katkı sunmalarını arzu ediyoruz. Çünkü kaynaklarımızı bir varlığa dönüştürebilirsek, bunun dijital olması veya olmaması bir önem arz etmez. Bu da sonuçta bir varlıktır. Özellikle sosyal yardımlarımızı bununla vererek, bir ekosistem oluşturabilir miyiz diye bakıyoruz. Ya da belediye iştirakindeki şirketlerin alım-satımlarını bu sekilde yapabilir miyiz diye. Belki ileride yasal düzenlemeyle belediyelerin aldığı vergileri de bu coinlerle alabilirsek, kendi ekosistemimizi kendimiz oluşturabiliriz. Henüz çok yeni bir konu ama burada katkı verecek arkadaşlar olur diye bunu da buradan ifade etmeyi arzu ettim."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.