Dolar 32,3789
%0.19
Euro 35,0323
%-0.09
Altın 2.326,490
%0.26
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tunç Soyer, eylemdeki Meslek Fabrikası işçileriyle görüştü

Tunç Soyer, eylemdeki Meslek Fabrikası işçileriyle görüştü

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sözleşme süresinin dolması üzerine işsiz kaldıkları için eylem başlatan eğitmenlerle görüştü. Eğitmenlerden Sevda Anlı “Soyer konuyla ilgileneceğini söyledi. Bizler daimi iş talebimiz karşılanana kadar eylemimizi sürdüreceğiz” dedi.

  • Ege Postası
  • 11.01.2021 - 14:29

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Meslek Fabrikası Müdürlüğü’nde sözleşme süresinin dolması üzerine işsiz kalan ve taşeron olarak çalışan eğitmenler, daimi iş talebi ile eylem başlattı.

BirGün'den Aycan Karadağ'ın haberine göre; Direnişin 14’üncü gününde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, eğitmenlerle görüştü. Görüşmede Soyer’in işsiz kalan eğitmenlerin isimlerinin ve numaralarının yazılı olduğu bir liste istediği ve sorunun çözümü için ilgileneceği ifade ettiği belirtildi.

Eğitmen Sevda Anlı, “2 temsilci arkadaşımız başkan ile görüştü. Başkan isimlerinin ve numaralarının yazılı olduğu bir liste isteyerek sorunun çözümü için ilgileneceğini belirtmiş. Daimi iş talebimiz olana kadar eylemimizi sürdüreceğiz. Bizler ‘daimi iş, daimi sigorta, taşerona hayır, taşerona değil emekçiye bütçe’ diyerek çıktığımız bu yolda Taşeron Sisteminin kaldırılmasını, İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki şirketlere kadrolu olarak alınıp, 12 ay boyunca çalışıp 12 ay devamlı sigortamız olsun istiyoruz. Artık geleceğimiz görmek istiyoruz. Bizler Meslek Fabrikası bünyesinde çalışmayı seviyoruz. Öğrencilerimizi ve kurs merkezlerindeki çalışma arkadaşlarımızı seviyoruz. İşimiz tutkumuzdur. Biz güzel ve büyük bir aileyiz. Başkanımızın kadınların istihdamına ne kadar önem verdiğini biliyoruz. Çoğunluğu kadın olan eğitmenlerin İBB bünyesine alabileceğine biliyoruz, inanıyoruz” diye konuştu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.