Dolar 32,5164
%-0.07
Euro 34,9813
%0.44
Altın 2.433,940
%0.44
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tunç Soyer'den 30 başkanla korona zirvesi

Tunç Soyer'den 30 başkanla korona zirvesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 30 ilçe belediye başkanını koronavirüs önlemlerini görüşmek üzere toplantıya davet etti. İzmir’in yerel yöneticileri, 23 Mart Pazartesi günü İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde bir araya gelerek Korona virüsüne karşı alınması gereken önlemleri görüşecek. AK Partili Başkanlardan Saliha Özçınar toplantıya katılmayacağını bildirirken, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu ile Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen toplantıda yer alacaklarını açıkladı. Bu arada toplantı sırasında 'sosyal mesafenin' korunması için de gerekli önlemler alındı.

  • Ege Postası
  • 20.03.2020 - 11:52

EGEPOSTASI - Koronavirüs salgını nedeniyle hayatın günden güne durma noktasına geldiği Türkiye’de vaka sayısı her geçen gün artarken vatandaşların tedirginliği devam ediyor. Dört vatandaşımızı kaybettiğimiz bu günlerde belediyeler başta olmak üzere, siyasi partiler ve pek çok sivil toplum kuruluşunun kongre, toplantı ve etkinlikleri de bir bir erteleniyor. 

Öte yandan İzmir’de belediye başkanları, yayılma hızı ve ölümcül sonuçlarıyla dünyayı tehdit eden koronavirüsüne karşı beyin fırtınası yapacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 30 ilçenin belediye başkanını acil toplantıya davet etti. 

Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda yapılacak toplantıda yerel yönetimlerin alabileceği ortak tedbirler konuşulacak ve İzmir kamuoyu alınacak önlemler konusunda aydınlatılacak.

Başkanlar, salgınla mücadelede aldıkları önlemleri anlatacak; “Daha başka ne yapılabilir” sorusuna ilişkin görüşlerini ve önerilerini paylaşacak.

Tunç Soyer de koronavirüsle mücadelede ortak hareket ve kaynakların verimli kullanılmasının önemli olduğunun altını bir kez daha çizecek.

23 Mart Pazartesi günü saat 18.00’de toplantının korona virüs salgını nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 19 maddelik paket açıklamasındakine benzer bir oturma düzeninde gerçekleşmesi bekleniyor. Bu duruma göre başkanlar aralarındaki en az 1,5 metre olacak şekilde oturacak. AK Partili ve MHP’li başkanların da toplantıya katılması bekleniyor.

KOŞTU VE DEMİREZEN KATILIYOR

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu: “Özel kalemim bildirdi toplantıya katılacağım. Sağlıkla ilgili alınacak tedbirler anlamında tüm İzmir olarak alınacak kararlara uymak zorundayız. Biz sağlık tedbirlerinin yanında ekonomik tedbirleri de alıyoruz. Biraz önce belediyemiz kiracılarına iki aylık faizsiz kira ertelemesi kararını imzaladım. Tedbirler almaya devam edeceğiz” diye konuştu.  Öte yandan Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen de ‘Böyle önemli bir toplantıya tabii ki katılacağım’ dedi.

‘ÖZÇINAR: ÖDEMİŞ’E BİLE GEÇMİYORUZ’

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar: “Şu an resmi bir yazı ya da bir davet olup olmadığını bilmiyorum. Ben büyük bir olasılıkla ne kendim ne de bir personelimle katılmam. Çünkü biz üç kişi ya da dört kişiyi geçen alanlarda bulunmamaya gayret gösteriyoruz. Aralıklar olur önlem alınır, fakat Kiraz Büyükşehir’e 150 kilometre uzaklığında. Molalar verilmek zorunda kalınır. Ben çıkmak tehlikeliyse çıkılmaması taraftarıyım. Bırakın İzmir’i, yan tarafımızı Ödemiş’e bile geçmiyoruz. Tedbirli olmakta fayda var. Kendimizi değil de bir başkasını yakabileceğimiz ihtimalini düşünmek gerekiyor diye düşünüyorum. Şehir dışına çıkmanın çok doğru olacağını düşünmüyorum şu ara” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.