Dolar 32,3262
%0.23
Euro 35,1129
%-0.02
Altın 2.305,870
%1.24
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tugay: örnekköy'e stadyum yapılmayacak

Tugay: örnekköy'e stadyum yapılmayacak

CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay İzmir Medya Platformu Üyesi Gazeteci ve Yazarlar ile bir araya geldi. Tugay, "Karşıyaka Stadı ne yazık ki siyasi malzeme konusu yapılmış. Bunda bizim bazı belediye başkanlarımızın hataları da var. Orada stat yapılmasına karşı değilim" dedi. Tugay gazetecilerle buluştu

  • Ege Postası
  • 24.03.2019 - 12:55

İzmir Medya Platformu üyelerine projelerini ve hedeflerini anlatan CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kendisinin klasik bir siyasetçi olmadığını dile getiren Tugay, "Seçildiğimizde kör dövüşü siyaset yapmayacağız. Ben her zaman kendimi bu ülkeye borçlu hissettim. Amacımız iyi ve güzel hizmetler yapmak. Ben Karşıyaka Stadyumuna karşı değilim. Ancak Örnekköy'e stat yapılmasına kesinlikle  karşıyım" diye konuştu. 

Kendisiyle her zaman barışık olduğunu dile getiren Dr. Cemil Tugay, "İnsanların taleplerine hep duyarlı oldum. Çocuklarıma da hep topluma saygılı olmalarını ve yerli malı kullanmalarını tavsiye etmişimdir" dedi.

BİRBİRİMİZİ İNCİTECEK SÖYLEMLERDEN UZAK DURMALIYIZ

Her zaman dürüst, çalışkan, insanların taleplerine hep duyarlı olacaklarını kaydeden Dr. Cemil Tugay, "Her zaman yapıcı olacağız.Birbirimizi incitecek, kalıcı hasar bırakacak kinlendirecek söylemlerden uzak durmalıyız. Ben siyaset anlayışımda insanları inciterek kendime avantaj sağlamayı düşünmedim.Farklı görüşlerden de olsak konuşabilmeliyiz, iletişim içerisinde olmalıyız. Ben klasik bir siyasetçi değilim. İnsanların duymak istediği şeyleri onlara söylemek gibi bir çabamda yok" diye konuştu.

KARŞIYAKA CHP'NİN DEĞİL, DEMOKRASİNİN KALESİ

Tugay sözlerine şöyle devam etti:

"Karşıyaka kesinlikle CHP'nin kalesi değildir.Karşıyaka gerçek anlamda demokrasinin kalesidir. İnsanlar demokrasiye ve özgürlüklere çok önem veriyor. CHP elbette ideal bir parti olarak görülmüyor. Onunda hataları olduğunu herkes söylüyor. İçine sinmeyen şeyler olduğunu da söylüyorlar. Ama yine de özgürlük, demokrasi, insan hakları gibi değerlere en yakın parti olarak CHP'yi görüyorlar.

EN SIKIŞIK İLÇE KARŞIYAKA

Karşıyaka Km başına düşen insan sayısı itibariyle İzmir'in en sıkışık ilçesi.  bu konuda belki de Türkiye'de ilk 3'e girer. Bunun getirdiği altyapı sorunları var. İlçenin trafiğini rahatlatacak yeraltı otoparkları, yeraltı geçitleri yapacağız. Yer altı otoparklarını ya kendimiz yapacağız, yada yap işlet devret ile yaptıracağız. Kemal Baysak Bulvarı projesini birkaç istimlak sonrası hemen başlatacağız. Hatta bunu Karşıyaka'nın en önemli projesi olarakta görüyorum.

DENİZİ VE TOPLU TAŞIMAYI DAHA FAZLA KULLANACAĞIZ

Toplu taşımayı teşvik edeceğiz. Trafik haritası çıkartılarak ve akıllı trafik sistemi sonrasında bazı çalışmalarımız olacak. Karşıyaka'da Trafik yoğunluğunu azaltacağız ama esas olması gereken şey toplu taşımayı teşvik etmek ve bunu artırmak. Diğer taraftan Körfezi yeterince kullanmıyoruz. Vapurlar ve feribotlar dışında da deniz taksileri, deniz dolmuşları gibi başka alternatif taşıtları kullanmamız gerekiyor.

ÇAYLAR BELEDİYEDEN İKRAM

Belediye halka hizmet yeridir. Latife hanım Köşkünün Çay bahçesine  gelen ziyaretçilerimiz belediye birimlerinin sunduğu içecek ve benzeri hizmetlerinin yüksek olduğunu söylediler. Bende buradan söz veriyorum. Latife Hanım Köşkü gibi bazı belediye hizmet alanlarımızda halkımıza ücretsiz çay servisi vereceğiz. Çayı bedava vereceğiz. Bunda da çok büyük bir maddi kayıp olmaz.

ÖRNEKKÖY'E KESİNLİKLE STAT YAPILMAYACAK.

Karşıyaka Stadı ne yazık ki siyasi malzeme konusu yapılmış. Bunda bizim bazı belediye başkanlarımızın hataları da var. Buna yol açacak söylemler olmuş. Belediye başkanımız çıkıp ben orada stat yaptırmam diye bir cümle kurdu.  Onları doğru bulmuyorum. Ancak Karşıyaka Belediyesi bu stadın aleyhine bugüne kadar herhangi bir dava açtı mı diye sordum. Belediye bu konuda bir dava açmamış.Karşıyaka Belediyesi hiçbir engellemede bulunmamış. Stat çevresinde oturan bir grup dava açmış, Büyükşehir de buna taraf olmuş. Ama bu davadan da kaynaklı değil. Projenin kendisi hatalı yapılmış. Proje öyle yapılmış ki o alana sığmayacak bir proje. Ama Aziz Kocaoğlu ve Hüseyin Mutlu Akpınar niye öyle konuştu denilirse o konuşmaları savunamam. Ancak daha orada ruhsatı alınmış bir proje yok. Diğer taraftan ben orada stat yapılmasına karşı değilim. İhtiyaç olduğunda da biz sorumluluk almaya hazırız. Örnekköy'e de kesinlikle stat yapılmayacak.

İzmir Medya Platformu Başkanı Ahmet Kaplan ise; seçim sürecinde çeşitli siyasi partilerden adaylar ile buluşarak bu kente dair hedef ve projelerini dinlediklerini belirterek, Dr. Cemil Tugay'a  31 Mart seçimlerinde başarılar diledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.