Dolar 32,5352
%-0.04
Euro 34,8085
%-0.16
Altın 2.440,100
%0.41
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TTO'dan yabancı sermayeli 54 şirkete güven mektubu

TTO'dan yabancı sermayeli 54 şirkete güven mektubu

İzmir'in Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdulvahap Olgun, Torbalı'daki 54 yabancı sermayeli şirkete mektup yazarak ülkede hayatın normale döndüğü ve herhangi bir sıkıntının olmadığını bildirdi. TTO'dan yabancı sermayeli 54 şirkete

  • Ege Postası
  • 28.07.2016 - 11:28

Darbe girişimine tepki gösteren kurumlardan TTO, bu yöndeki çalışmalarına devam ediyor. TTO yönetimi dün (çarşamba) 54 yabancı üyesine İngilizce mektup gönderdi. TTO Başkanı Abdulvahap Olgun imzalı mektupta, yabancı yatırımcılara, ekonomide istikrarın bozulmayacağı mesajı verildi. Hafta başında yerli işadamlarına yatırımlarından vazgeçmemeleri çağrısı yapan Olgun, özellikle yabancı yatırımcıların ülkedeki gelişmelerden etkilenmemesi, ekonomik tedbirlere güvenmeleri gerektiğine vurgu yaptı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile eş zamanlı gönderilen mektubun, ABD, Almanya, Rusya, İsviçre, Danimarka, Fransa menşeli şirketlere en kısa zamanda ulaşacağı belirtildi. Birçok ünlü markanın Türkiye'de üretim tesislerine ev sahipliği yapan Torbalı'da yabancı firmaların önemli bir üretim potansiyeline sahip olduğu vurguladı.

DEV MARKALAR

Yabancı firmaların hem ülke ekonomisine hem de Torbalı'nın ödediği vergiye ciddi katkıları olduğuna işaret eden TTO Başkanı Olgun, "Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu şu an Türk özel sektörüne öncülük ediyor. Bizde Torbalı'da üstümüze düşeni yapmaya devam ediyoruz. Üyemiz olan yabancı yatırımcıların şu sıralar içinde bulunduğumuz durumda endişe duymalarını, ekonomik kaygı içerisinde olmalarını istemiyoruz. İngilizce hazırlanmış mektubumuzda, gerek gümrük prosedürlerinin gerekse ekonomik gelişmelerin hiçbir aksaklık olmadan devam edeceğini bildirdik" dedi.

FİRMALAR ŞÖYLE

Mektup gönderilen 54 yabancı ortaklı şirketten bazıları şunlar: JTI, Chevrolet Otomotiv, General Motors, Maurer Söhne, Philip Morris, Dr. Oetker, Chrysamed, Gaspardo, Lart Havlu, M.S. Pazarlama, Segezha, Hanexport Dış Ticaret, SFS Dekpaks, General Motor, Ferrino Gıda, Kubalılar Meşrubat, Tesco Kipa ve İmpo Motor. 

İŞTE O MEKTUP:

"Bildiğiniz gibi 15 Temmuz 2016'da, Türkiye'nin demokratik olarak seçilmiş hükümeti Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir kısmı tarafından devrilmeye çalışılmıştır. Yapılan girişim seçilmiş hükümete sadık kalınarak Türk Güvenlik Güçlerinin ortak çabaları ve Türkiye halkı tarafından bertaraf edilmiştir. Günlük hayatımızın ve tüm devlet fonksiyonlarının ülke genelinde bu üzücü girişiminden sonra normale döndüğü hakkında sizleri bilgilendirmek istiyoruz. Hükümetimiz normalleşme sürecini kısaltmak ve hemen Türk ekonomisini istikrara kavuşturmak için olağanüstü hal ilan etmiş olup ekonomimiz için de gerekli bütün tedbirleri almıştır. İş yaşamında, tüm firmalar ve fabrikalar herhangi işleyişi durduracak bir kesinti bulunmamaktadır. Gümrük prosedürleri ve diğer ekonomik işlemler aksaklık olmaksızın normal faaliyetini devam ettirebilirler ve tüm ticari devlet hizmetleri de herhangi bir gecikme olmadan normal faaliyet göstermektedir. Ülkemizde herhangi bir istikrarsızlık olmayacağı ve daha önce olduğu gibi iş ortaklarımızla taahhütlerimizi tutmaya devam edeceğimizi tüm samimiyetimizle belirtiriz. Eğer firma olarak bir talep ve ihtiyacınız olduğunda bizimle düşünmeden iletişime geçebilirsiniz." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.