Dolar 32,3111
%0.19
Euro 35,0577
%-0.18
Altın 2.277,800
%0.01
Bist-100 8,99
%2.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TTB’den Bahçeli’ye yanıt: İyi hekimlik yaptık, yapıyoruz, yapacağız!

TTB’den Bahçeli’ye yanıt: İyi hekimlik yaptık, yapıyoruz, yapacağız!

MHP lideri Devlet Bahçeli corona virüsüyle mücadelede yetersiz kalınmasına dikkat çekmek için "siyah kurdele" eylemi düzenleyen Türk Tabipleri Birliği'ne (TTB) yönelik tartışma yaratan bir çağrı yaptı. Türkiye'deki hekimlerin yüzde 90'ının üye olduğu TTB'yi "ihanet oluşumu" olarak nitelendiren ve birliğin kapatılmasını isteyen Bahçeli'ye tepki yağıyor. TTB, "Bu topraklarda binlerce yıldır iyi hekimlik yaptık, yapıyoruz, yapacağız!" açıklaması yaptı. Bahçeli'ye corona virüsüyle mücadelede başat rol üstlenen tıp camiasının yanı sıra siyaset dünyası da karşı çıktı.

  • Ege Postası
  • 16.09.2020 - 23:35

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Twitter'den TTB'yi hedef alarak dile getirdiği “Rezaletin, hıyanetin ve Türkiye husumetinin kara sayfası kapatılmalıdır. Artık Türk Tabipler Birliği'ne sabır ve tahammül gösterilmesi imkânsızdır” açıklamasına TTB'den önce vatandaşlar tepki gösterdi.

Çok sayıda kişi Twitter'den MHP liderinin sözlerini eleştirerek “#İyikiTTBvar etiketiyle TTB'ye sahip çıkan paylaşımlar yaptı.

Tepki gösteren vatandaşların büyük bir çoğunluğu TTB'nin hedefe konmasını iktidarın corona ile mücadelesindeki başarısızlığını gizlemeyi amaçladığını, hekimlerin hedef gösterilmesinin pandeminin pik yaptığı döneme denk gelmesine dikkat çekti.

TTB'DEN PAYLAŞIM

Vatandaşların gösterdiği desteğe kayıtsız kalmayan TTB ise bir paylaşım yaparak “İyi ki TTB var ama daha da önemlisi; iyi ki bu ülkede iyi hekimlik değerlerinin, halkın sağlık hakkının ve mesleki etik dayanışmanın önemini bilen milyonlar var. Tıbbın kurucuları İstanköylü Hipokrates’ten, Bergama’lı Galenos’tan bu yana bu topraklardayız. Bu topraklarda binlerce yıldır iyi hekimlik yaptık, yapıyoruz ve yapacağız” ifadelerini kullandı.

“İTHAMLAR ÜZÜCÜ VE ÇİRKİNCE”

Bahçeli'nin üslubunu bir çok hekim ve akademisyen de eleştirdi. Sosyal medyada paylaşım yapan Hacettepe Tıp Fakültesi Geriatri Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Cankurtaran, “Bir meslek örgütüne bu ithamlar ne kadar üzücü ve çirkince. Hekimler olarak insanımızın canı ve sağlığı için kendimizi ve ailemizi feda ederken bu üslup yakışmıyor. Siyasetçiler hangi partiden olursa olsun hekimlere bu şekilde bir yorum yapmamalı” uyarısında bulundu.

“TEHDİT ETMEK BÜYÜK SORUMSUZLUKTUR”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Böyle bir pandemi sürecinde hekimlerin meslek örgütünü hedef almak ve tehdit etmek büyük sorumsuzluktur. Bu saldırılara karşı kamuyu bilgilendirme sorumluluğunu yerine getiren Türk Tabipleri Birliği’nin ve canı pahasına mücadele eden tüm sağlık çalışanlarının yanında duracağız” dedi.

“İNSAN SEVGİSİ KAZANACAK”

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, “Halkın sağlığı için canını dişine takan #iyikiTTBvar. İyi hekimlik ve yüreğimizdeki insan sevgisi kazanacak!” açıklamasını yaptı.

“BU DESPOTLUK OLUR”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Ne diyeceğim bilemiyorum. Neden kapatılacakmı? Türk Tabipler Birliği bugünkü haliyle doğru da kararlar alabilir yanlış da… Doğru teşhiste de bulunabilir, yanlış teşhiste de bulunabilir. Türk Tabipler Birliği ki? Tabiplerin temsilcisi.  Tabipler bir araya geliyorlar Tabipler Birliği’ni seçiyorlar. Bu şuna benziyor; ‘Parlamentoda artık çok farklı fikirler gündeme geldi, lav edelim, biz bir parlamento tayin edelim, bizim dediğimiz gibi konuşsun’ manasına geliyor. Bu hangi mantık ben bunu anlayamadım. O zaman Türkiye’de Tabipler Birliği’ni de kapat, eczacıları da kapat, baroyu da kapat, mühendisleri de kapat…Her şeyi kapat bu buraya götürüyor. Bu despotluk olur” dedi.

1953 YILINDA KURULDU, 100 BİN ÜYESİ VAR

6023 sayılı yasayla 1953 yılında İstanbul'da kurulan Türk Tabipleri Birliği, kamu kurumu niteliğinde bir kuruluştur. Ülkedeki hekimlerin yüzde 88'inin (yaklaşık 100 bin) üye olduğu birliğin ana gelir kaynağı üye aidatları olup hükümetten hiçbir yardım almaz. Hekim sayısının 100'ü aştığı 65 ilde yerel örgütlenmesi vardır. TTB Merkez Konseyi 1983 yılında Ankara'ya taşınmıştır. Türk Tabipleri Birliği; halkın sağlığını korumak, geliştirmek ve herkesin kolay ulaşabileceği kaliteli ve uygun maliyetli sağlık hizmeti için çalışmak, meslek ahlakını en iyi şekilde korumak, tıp eğitiminin her alanında söz söylemek, hekimlik mesleğinin çıkarını her platformda dile getirmek, mesleğin ve üyelerinin maddi, manevi haklarını korumak için kurulmuştur.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.