Dolar 32,4540
%-0.08
Euro 34,8164
%0.03
Altın 2.421,780
%-0.04
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Trump'tan skandal Rakka açıklaması! PKK/PYD...

Trump'tan skandal Rakka açıklaması! PKK/PYD...

ABD Başkanı Trump, "SDG (PKK/PYD) ve Suriye'de DEAŞ'a karşı savaşan müttefiklerimiz, terör grubunun (DEAŞ'ın) başkenti olarak ilan ettiği Rakka'yı başarılı bir şekilde geri aldı" açıklamasında bulundu.

  • Ege Postası
  • 21.10.2017 - 22:20

ABD Başkanı Donald Trump, SDG (PKK/PYD) ve Suriye'de  DEAŞ'a karşı savaşan müttefiklerinin Rakka'yı başarılı bir şekilde geri aldığını  belirtti. 

Trump, yazılı açıklamasında, Rakka'nın DEAŞ'tan temizlendiğini  bildirdi.

SDG ismini kullanan terör örgütüPKK/PYD’ye de atıfta bulunduğu  açıklamasında Trump, "SDG (PKK/PYD) ve Suriye'de DEAŞ'a karşı savaşan  müttefiklerimiz, terör grubunun (DEAŞ) başkenti olarak ilan ettiği Rakka'yı  başarılı bir şekilde geri aldı. Ortak çalışma sonucunda güçlerimiz bütün şehri  DEAŞ'tan temizledi." ifadesine yer verdi.

Rakka'nın geri alınmasının DEAŞ'a karşı mücadelede "kritik bir  dönüm noktası" olduğunu vurgulayan Trump, şunları kaydetti:

"Yakında yeni bir evreye geçerek Suriye'deki tansiyonu düşürmek için  yerel güçleri destekleyeceğiz ve kalıcı barışın sağlanması için şartları  genişleterek terör güçlerinin geri dönerek ortak güvenliği tehdit etmesine son  vereceğiz. Şiddetin son bulması için müttefiklerimizle diplomatik süreçleri  destekleyerek mültecilerin evlerine geri dönmesini sağlayacağız ve Suriye  halkının dehşetine son verecek siyasi geçiş sürecini sağlayacağız."

Trump, Başkanlık seçim kampanyalarında ABD halkına DEAŞ'ı  "bitireceğini" vadettiğini hatırlatarak göreve geldikten sonra ilk yaptığı işin  bu örgütle mücadele etmek olduğunu belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.