Dolar 32,3254
%0.23
Euro 34,9232
%-0.56
Altın 2.306,970
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Trump'tan dünyayı rahatlatan açıklama!

Trump'tan dünyayı rahatlatan açıklama!

ABD Başkanı Donald Trump, yeni ticaret anlaşması için Çin'e daha fazla zaman verebileceğini açıkladı. Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Xi Jinping, Trump'a mektup göndererek, iki tarafın da 1 Mart'a kadar yeni ticaret anlaşması için orta noktada buluşması gerektiğini belirtti.

  • Ege Postası
  • 01.02.2019 - 06:42

Çin ile ABD arasındaki "ticaret savaşı" nedeniyle  ilan edilen 90 günlük "ateşkes" sona yaklaşırken ABD Başkanı Donald Trump, yeni  ticaret anlaşması için Çin'e daha fazla zaman verebileceğini açıkladı. 

Trump, Washington ile Pekin arasındaki ticari gerginlik üzerine Çinli  delegeyle Washington'a gelen Çin Devlet Başkanı Yardımcısı Liu He ile Beyaz  Saray'da görüştü.

 

Görüşmenin ardından konuya ilişkin açıklamada bulunan Trump, Çin Halk  Cumhuriyeti Devlet Başkanı Xi Jinping'in kendisine mektup göndererek, iki tarafın  da 1 Mart'a kadar yeni ticari anlaşma için orta noktada buluşması gerektiğini  belirttiğini bildirdi.

Trump, Pekin ile büyük bir ticaret anlaşması yapmaya hazır olduğunu  ama gereksinim halinde Çin'e daha fazla zaman tanıyabileceğini söyledi.

Bunun yanı sıra Trump, anlaşmanın sağlanabilmesi için Çin'in,  piyasalarını finansal servislere, üreticilere, çiftçilere ve diğer Amerikan  şirketlerine açması gerektiğini, aksi halde anlaşmanın "kabul edilemez" olacağını  ifade etti.

Öte yandan, Çin Devlet Başkanı Yardımcısı Liu ise Çin'in ABD'den günde  5 milyon ton soya fasulyesi alacağını açıkladı.

Önceki görüşmeler sonuçsuz kaldı

Trump, geçen aylarda yeni ticari anlaşma sağlanmadığı sürece 200  milyar dolarlık Çin ürününe uygulanan yüzde 10'luk gümrük vergisi oranını yüzde  25'e çıkaracağını açıklamıştı.

Trump ve Çin Devlet Başkanı Şi, 1 Aralık'ta Arjantin'in başkenti  Buenos Aires'te düzenlenen G20 Liderler Zirvesi kapsamında bir araya gelmiş,  ülkeleri arasında bir süredir devam eden "ticaret savaşının" yeni tarifelerle  büyümesini önleyecek 90 günlük "ateşkes" üzerinde mutabık kalmıştı.'

Ateşkes bağlamında Çin ve ABD’den üst düzey heyetler, Pekin’de 7-9  Ocak'ta ticari müzakereler için bir araya gelmiş, önceden iki gün olarak  planlanan ve iki tarafın ortak kararıyla bir gün daha uzayan müzakereler  sonrasında somut bir sonuç açıklanmamıştı. AA

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.