Dolar 32,5855
%0.34
Euro 34,7925
%0.17
Altın 2.511,510
%1.09
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Trump'tan çok sert Kuzey Kore açıklaması

Trump'tan çok sert Kuzey Kore açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore ile yaşanan krizin üzerine, ABD başkanı olarak verdiği ilk emrin 'nükleer silahların' yenilernmesi ve modernize edilmesi olduğunu söyledi. Trump, ABD'nin nükleer silahlarının tarihte hiç olmadığı kadar güçlü olduğunu söyledi.

  • Ege Postası
  • 09.08.2017 - 15:37

ABD Başkanı Donald Trump,Kuzey Kore'ye ülkesini tehdit etmemesi için yaptığı uyarının ardından, Amerikan nükleer silah varlığının her zamankiden daha
güçlü olduğunu söyledi.

Trump, bu silahların kullanılmasına gerek olmayacağı umudunu da belirtti. Trump Twitter mesajında şu ifadeleri kullandı. 

"Başkan olarak verdiğim ilk emir, nükleer silah depomuzun yenilenmesi ve modernize edilmesi emriydi. Silah depomuz şimdi eskisinden çok daha güçlü. 
"Umarım ki bu gücü kullanmamız hiçbir zaman gerekmez; ama dünyanın en güçlü ülkesi olmadığımız bir zaman asla olmayacak."

Başkan Trump, dün gece Kuzey Kore'nin nükleer denemelerine devam etmesi durumunda ABD'nin buna 'ateş ve öfkeyle' yanıt vereceğini söyleyerek sert bir açıklama yapmıştı. Pyongyang yönetimi ise Trump'ın açıklamasının karşısında geri adım atmayarak Guam Adası'nı füzeyle vurmak için plan hazırladığını açıklamıştı. 

Kuzey Kore'nin resmi haber ajansı KCNA, Pasifik Okyanusu'ndaki ABD toprak parçası olan Guam Adası açıklarına orta-uzun menzilli füzelerin fırlatılması için yeni bir planın hazırlandığını ifade etti. Kuzey Kore'nin Guam açıklarına fırlatmayı hedeflediği füzelerin Hwasong -12 model olduğu de ifade edildi.

Kuzey Kore'nin vurmakla tehdit ettiği Guam Adası...

TRUMP NE DEMİŞTİ'

ABD Başkanı Trump, Kuzey Kore'yi, ülkesini tehdit etmeyi bırakmaya çağırarak, bu çağrıya kulak asılmazsa Pyongyang'ın ABD'nin gazap ve öfkesiyle karşı karşıya kalacağını söylemişti. Trump, "Kuzey Kore'nin kendi iyiliği için ABD'ye yönelik daha fazla tehditte bulunmaması gerekiyor. Dünyanın daha önce hiç görmediği bir gazap ve öfkeyle karşı karşıya kalacaklar." diye konuşmuştu.

'TRUMP, KİM YONG-UN'UN ANLADIĞI DİLDEN KONUŞUYOR'

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un ‘diplomatik dil'den anlamadığını belirterek, "Trump, Kuzey Kore'ye Kim Kong-un'un anlayacağı dilden güçlü bir mesaj yolluyor" dedi.

Tillerson, Kuzey Kore'nin saldırmakla tehdit ettiği Pasifik adası Guam'a giderken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kuzey Kore'ye yönelik son açıklamalarını değerlendiren Tillerson, "Yani bence Başkan, Kuzey Kore'ye Kim Jong-un'un anlayacağı dilden güçlü bir mesaj yolluyor. Çünkü diplomatik dilden anlıyor gibi görünmüyor" dedi.

Füze tehdidi altındaki adadan açıklama: Rahatlayın ve cennetin tadını çıkartın

Pasifik'te küçük bir ada olan Guam'dan Kuzey Kore'nin tehdidi karşısında açıklama geldi. İşte Kuzey Kore'nin tehdit ettiği Guam ve son gelişmeler...

162 bin nüfusa sahip olan Guam'ın valisi Eddie Calvo, güvenliği garantiye almak adına Washington ile iş birliği içinde olduklarını söyledi. Calvo, televizyonda yayınlanan iki dakikalık mesajında, adaya karşı halihazırda bir tehdit olmadığını ve halkın bu konuda rahat olabileceğini belirtti. Calvo, "Her ihtimale karşı hazırlıklı olduğumuzu temin ederim" dedi.

'KUZEY KORE'NİN BİZİ VURMA ŞANSI YÜZDE 0.000001'

Sputnik'in haberine göre adanın ulusal güvenlik danışmanı George Charfauros ise bir Kuzey Kore füzesinin Guam'ı vurma ihtimalinin yüzde 0.000001 olduğunu dile getirdi. Charfauros, bölge sakinlerine ‘rahat olun ve cennetin tadını çıkarın' tavsiyesinde bulundu.

Sahilleri, berrak mavisi gökyüzü ve gün batımlarıyla tanıtımını yapan Guam, turistler için popüler tatil noktalarından biri. Öte yandan adada 6 bin ABD askeri ile Andersen Hava Üssü ve Guam Deniz Üssü olmak üzere iki ABD üssü bulunuyor.

ABD'YE BAĞLI... 6 BİN ABD ASKERİ VAR

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un'un füze fırlatmayı planladığı iddia edilen Pasifik Okyanusu'ndaki ABD toprak parçası Guam Adası 6 bin ABD askerinin konuşlandığı ve nükleer bombaların bulunduğu stratejik bir askeri bölge. Beyaz kumları ve kristal mavisi deniziyle bilinen Guam Adası'nın nüfusu 160 bin üzerinde.

Telegraph gazetesinin haberine göre 545 kilometrekarelik ada dünyanın en aktif volkanlarıyla çevrili. Ada'nın yüzde 30'u, ABD'nin Andersen Hava Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri'ne ait üslere ev sahipliği yapıyor. 1898'de ABD-İspanya savaşı sırasında ABD, adanın kontrolünü eline geçirdi. ABD'nin en batısındaki toprak parçası olan Guam Adası, eyalet statüsünde değil. ABD Temsilciler Meclisi'nde Demokrat Madeleine Bordallo'nın temsil ettiği adayı, seçimle gelen Vali Eddie Baza Calvo yönetiyor. Geçtiğimiz 400 yılda, İspanya, ABD ve Japonya'nın yönetimine geçen adaya, 4 bin yıl önce ilk olarak Kamorro etnik grubundan gelen yerliler yerleşmişti. Guam vatandaşlarının yüzde 40'ı Kamorro yerlilerinden oluşuyor.

 'FÜZELER GUAM'A ULAŞABİLİR'

Associated Press'e (AP) Kuzey Kore'nin füzeleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan analistler, Kuzey Kore'nin ABD askeri üslerinin bulunduğu Guam'ı vurmakla tehdit ettiği 4 bin ila 7 bin kilometre menzile sahip Hwasong-12 füzesinin ihtimal dahilinde Guam'a ulaşabilecek kapasitede olduğunu bildirdi. 
Analistler, Kuzey Kore'nin ilk denemesini mayıs ayında yaptığı Hwasong-12'nin ve geçen ay test ettiği kıtalararası Hwasong-14 füzesinin ABD'nin Los Angeles ve Chicago kentlerine ulaşabileceğini ifade etti. Kuzey Kore'nin bir diğer füzesi 3 bin 500 kilometre menzilli sıvı yakıt kullanan Musudan'ın ise Asya ve Pasifik'e kadar gidebileceği belirtildi.  Analistler, Pyongyang yönetimi tarafından şubat ayında başarılı bir şekilde denemesi yapıldığı açıklanan "karadan karaya, orta-uzun menzilli balistik füze" Pukguksong-2'nin katı yakıt kullandığını, bu nedenle sıvı yakıt kullanan füzelere göre daha hızlı ateşlenebildiğine dikkati çekti.

KUZEY KORE'DEN TEHDİT GELMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kuzey Kore'nin nükleer tehdide devam etmesi durumunda 'ateş ve gazapla karşılaşacağını' söylemesinin ardından karşı taraftan bu sözlere cevap gecikmemişti.Kuzey Kore'den bir askeri yetkili, Guam'daki ABD üslerini hedef alacak ve Hwasong-12 balistik füzelerinin kullanılacağı bir saldırının üzerinde durduklarını belirtmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.