Dolar 32,5510
%0.2
Euro 34,9531
%-0.05
Altın 2.448,050
%0.49
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Trump İran’a mesaj gönderdi: Saldırı eli kulağında

Trump İran’a mesaj gönderdi: Saldırı eli kulağında

İngiliz Reuters haber ajansı, İranlı yetkililere dayandırdığı haberinde, Tahran'ın Umman aracılığıyla dün gece ABD Başkanı Donald Trump'tan  mesaj aldığını duyurdu.

  • Ege Postası
  • 21.06.2019 - 11:28

Bu mesajda Trump, İran’a yönelik bir ABD saldırısının eli kulağında olduğunu söyledi.

Reuters’ın haberine göre; Trump mesajında İran’a karşı herhangi bir savaşa karşı olduğunu ve Tahran’la muhtelif meseleleri görüşmek istediğini belirtti.

Gizlilik kaydıyla Reuters’a konuşan yetkililerden biri, “Bizim cevabımız için kısa bir zaman verdi fakat İran’ın anlık yanıtı, bu meseleye ilişkin kararın Dini Lider Ayetullah Ali Hamaney’e ait olduğuydu” dedi.

İkinci yetkili ise “Biz liderin herhangi bir müzakereye karşı olduğunu açıkça söyledik, fakat bir karar vermek için mesaj ona iletilecek” dedi.

İRAN'DAN TRUMP'A JET YANIT 

Tahran'ın mesaja yanıt olarak Umman'a İran dini lideri Hamaney'in ABD ile herhangi bir müzakereye karşı olduğunu hatırlattığı belirtildi. Ancak Trump'ın mesajının Hamaney'e iletildiği ifade edildi. 

İran yönetiminin konuyla ilk yanıtının, "ABD'nin herhangi bir askeri müdahalesinin bölgesel ve uluslararası sonuçları olacaktır" şeklinde olduğu ileri sürüldü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.