Dolar 32,5437
%0.01
Euro 34,9217
%0.27
Altın 2.427,060
%0.16
Bist-100 9.675,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TRT arazisinde çıkmaz bitmek bilmiyor

TRT arazisinde çıkmaz bitmek bilmiyor

Konak'ın Alsancak bölgesinde milyonlarca liralık değere sahip kamu arazileri bakanlık tarafından ranta açıldı. Geçtiğimiz yıl TOKİ'ye devredilen, TRT bloklarına komşu konumdaki 12 bin 826 metrekarelik arazi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ticaret ve turizm alanı ilan edildi. TRT arazisinde çıkmaz bitmek bilmiyor

  • Ege Postası
  • 25.05.2016 - 11:45

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Alsancak-Kahramanlar aksında defalarca mahkemelik olan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile kentteki meslek odalarını karşı karşıya getiren plan karmaşasına bu sefer bakanlık da dahil oldu.

Geçtiğimiz yıl mülkiyeti Maliye Hazinesi'nden TOKİ'ye devredilen içinde TRT ve askeri arazilerin de yer aldığı Alsancak'taki yaklaşık 13 bin metrekarelik alan bakanlık eliyle ranta açıldı. Belediyelerin imar yetkisini by-pass eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bölgede yaptığı binlik ve beş binlik yeni planlar ile Kültür Mahallesi sınırlarında kalan kamuya ait resmi tesis alanını ticaret, turizm ve konut kullanımına açtı. TRT Blokları'nın da yer aldığı alanın yaklaşık dörtte birini yeşil alan ve otopark olarak planlayan bakanlık 8 katlık yapılaşma izni getirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından merkezi iş alanı ilan edilen ancak, önceki yıl TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından açılan dava sonrasında planların iptal edilmesiyle birlikte tekrar kamu kullanımına ayrılan söz konusu arazide yaşanan kaosa bakanlığın da dahil olması ile birlikte yeni bir kriz kapıya dayandı. Parsele özel imar değişikliği sürecinde devre dışı kalan ilçe belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin konuyu yargıya taşıması beklenirken, meslek odalarının da benzer bir hamlede bulunabileceği öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.