Dolar 32,3146
%0.2
Euro 35,1147
%-0.02
Altın 2.293,180
%0.69
Bist-100 9,06
%2.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tribünde çılgına döndü, savcıyla kapıştı

Tribünde çılgına döndü, savcıyla kapıştı

Fenerbahçe'nin Ziraat Türkiye Kupası finalinde Galatasaray'a 1-0 mağlup olduğu maçtan sonra yaptığı açıklamalarda çok sert ifadeler kullandı. Tribünde savcıyla da tartışan Yıldırım, "Ben şike yapmadım, Galatasaray şike yaptı. Şikeyi bu ülkeye sokan Galatasaray" dedi.

  • Ege Postası
  • 27.05.2016 - 09:17

Antalya Arena'da oynanan Galatasaray-Fenerbahçe maçında protokol tribününde olaylar çıktı. Olayların, tribünlerden gelen küfürlere Aziz Yıldırım’ın karşılık vermesiyle başladığı belirtildi. Yıldırım kendisine küfür eden seyircilere şiddetli tepki gösterirken, kullandığı ifadelerden rahatsız olan savcıların müdahale ettiği öğrenildi.

Antalya Spor Savcısı Mustafa Şeran’ın, tartışma sırasında Aziz Yıldırım’a bu şekilde konuşmasının doğru olmadığını belirterek, sakin olmasını söylediği, buna karşılık Fenerbahçe Başkanı’nın bu kez ona ve diğer hakim ve savcılara dönerek bağırmaya başladığı ileri sürüldü.

Antalya Spor Savcısı Mustafa Şeran’ın, tartışma sırasında Aziz Yıldırım’a bu şekilde konuşmasının doğru olmadığını belirterek, sakin olmasını söylediği, buna karşılık Fenerbahçe Başkanı’nın bu kez ona ve diğer hakim ve savcılara dönerek bağırmaya başladığı ileri sürüldü. Tarafların araya girenlerce birbirlerinden uzaklaştırılmasından sonra Mustafa Şeran, protokol tribününde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın yanına giderek yaşananları anlattı, yargı mensupları olarak hakarete uğradıklarını belirtti. Bakan Kılıç’ın, Savcı Şeran’a, “Savcım, siz hukuk adamısınız. Kanunlar neyi gerektiriyorsa onu yapın” demesi dikkat çekti.“Peki efendim” diyerek Kılıç’ın yanından ayrılan Şeran’ın, bugün soruşturma başlatacağı, konuyla ilgili Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili’nin de bir açıklama yapacağı öğrenildi.

SERT AÇIKLAMALAR

Aziz Yıldırım maçın ardından stat çıkışında açıklama yaptı. Türkiye Kupası finali oynadıklarını ve kaybettiklerini dile getiren Yıldırım, ilk devre kötü, ikinci devre de iyi oynayıp gol atamadıkların söyledi.

Sahada takımın kazanmanın ve kaybetmesinin önemli olmadığını aktaran Yıldırım, Türkiye'de herkesin bazı gerçekleri görmesi gerektiğini belirtti. Statta taraftarın küfür ettiğine dikkati çeken Yıldırım, "15 bin kişi anamıza küfür ediyor. 15 bin, 25 bin kişi futbolcularımıza küfür ediyor. Camiamıza 15-20 bin kişi küfür ediyor. Peki Fenerbahçeseyircisi küfür ediyor m? Yok. Bir kaç kişi ediyorsa, onu da yanındakiler susturmaya çalışıyor. Ben müdahale ediyorum, yapmayın etmeyin, hallediyoruz" dedi.

ERGİN ATAMAN'A TEPKİ

Basketbol takımının dün Galatasaray ile oynadığı kupa maçına değinen Yıldırım, Galatasaray'ın ve milli takım antrenörü Ergin Ataman'ın seyirciyi tahrik etmek için elinden geleni yaptığını söyledi. Ataman'ın kazanamayacağını bildiği için bazı davranışlar sergilediğini anlatan Yıldırım, "Fenerbahçe daha iyi takım, kaybedecek. Kazanmanın yolu n? İnsanları orada tahrik etmek. Hedefi, sahayı kapattırmak, boşaltmak. O şekilde de kazanmak. Oyuncuya, seyirciler tepki koyuyor. Alıyor, yarım dakika yanında oturtuyor. Sonra sahaya sürüyor. Millet yine tepki koyuyor. El, kol hareketleri yapıyor" diye konuştu.

"FETHULLAH GÜLEN'İN GALATASARAY'I ŞAMPİYON ETTİĞİ SÖYLENİYOR"

Galatasaraylılara seslendiğini belirten Aziz Yıldırım, şunları söyledi:
"Aziz Yıldırım şike yapmadı. Benim şike yaptığıma dair her türlü belge, bilgiyi ortaya koyalım. Bir Allah'ın kulu benim şike yaptığımı, bir kulübe ya da oyuncuya para verdiğimi veya başka bir işlem yaptığımı ispat ederse, kendimi köprüden atarım. Bunu UEFA'da da söyledim, bugün de söylüyorum, yarın da söyleyeceğim. Ama Galatasaray şike yaptı. Şikeyi bu ülkeye sokan Galatasaray. 8-0'ları unuttu mu herke? Benim bu olaylarda bir tane Allah'ın kulu diyebilir mi para aldı? Kimse söyleyebiliyor m? Fenerbahçe camiası geldi, şöyle teklif etti, böyle teklif etti diye. Söylemezler, çünkü öyle bir şey yok. Sivas'a paralar gitti. Emenike gelmiş, paraları sayarken fotoğrafçektirmiş. Nerede bunla? Bizi yargılayanlar, hapse atanlar hepsi dışarıda. 2000 yılında Fethullah Gülen'in dua ederek Galatasaray'ı şampiyon yaptığı söyleniyor. Biz de böyle bir şey yok. Bugün Avrupa'da üç tane final four oynamış bir kulübüz."

"DURMADAN CEZA ÖDÜYORUZ"

Fenerbahçeli oyuncuların kupa törenine katılmadığına değinen Yıldırım, şöyle konuştu:
""Ama 15 bin kişi bize orada küfür edecek federasyon gel kupa vereceğim, ikinci olarak çık. Oyuncular çıkmadı, ben de dedim çıkmayın diye. Bize küfür ediyorlar. Niye çıkalı? Maç bitiyor, bize küfür ediyorlar. Devlet Passolig'i çıkardı. Passolig'in amacı neydi, en ufak bir hadise yapanı yakalayıp, atmaktı. Biz ceza ödüyoruz bu olaylarda. Tribünlerin yarısını, tamamını kapatıyorlar. Kafalarına göre her şeyi yapıyorlar. Passolig'i niye çıkardınız kardeşi? Sahada biz mücadele ediyoruz. Fair Play için seyircileri ikna etmeye çalışıyoruz. Ama şimdi, kimse sahip olmuyor. Ceza veriyorlar. Durmadan ceza ödüyoruz. UEFA'ya bildirdiğimiz hesaplarda bu cezalar ziyan olarak gözüküyor. Yazık değil mi bu kulüplere'"

"İNDİM AŞAĞIYA İKİNCİ YARI DEĞİŞTİ"

Aziz Yıldırım, hakem hatalarına tepki gösterdi. Final maçının devre arasında Mete Kalkavan'a tepki gösterdiğini anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:
"Bu sene Türkiye'de şampiyonları da küme düşenleri de orta sıraları da hepsini hakemler tayin ettiler. Mete Kalkavan, o kadar çok iyi hakem. Genç, ümit ediyorduk. Ali Palabıyık iyi hakem. Bunlar yetişsin diye. Bunlar kendilerini bir başka türlü görmeye başladılar. İlk devre önünde Volkan'a Emre tekmeyi basıyor, oyna diyor. Emre bir daha yapıyor oyna diyor. İki defa yaptın diyor, Üçüncüsünü yaparsan kart gösteririm diyor. Kurallar var. Kurallara göre faulse faulü verecek. İndim aşağıya bunları yüzüne söylüyorum. İkinci yarı değişti. Ayıp ya. Ondan sonra Aziz Yıldırım aşağıya iniyor, soyunma odasına giriyor, koridorda küfür ediyor."

"ŞAMPİYONLUĞUMUZU ENGELLEDİ"

Halis Özkayha iye Fırat Aydınus'un kararlarını eleştiren Yıldırım, "Bizim Halis Özkahya ile Fırat Aydın'us bu sene şampiyonluğumuzu engelledi. İki hakem adı diğer maçları söylemiyorum. Antep'te eliyle gol attı verdi. Berabere kaldı. Beşiktaş'la olimpiyatta 3-2 yenildik. İkinci gol ofsayt. Ersan Gülüm, Markovic'e tekmeyi vuruyor orta sahada, gole gidiyor çocuk. Adam altı aydır sahalarda yok. Bugün ilk defa sahaya çıktı. İstanbulBüyükşehir maçında kötü oynuyoruz ama ilk devre Volkan'a penaltı var vermiyor. Ondan sonra kaybediyorsunuz. Diğer takımları hakemler bu sene yaktılar. Bana ceza verdiler yine. Beşiktaş başkanına, Galatasaray başkanına ceza vermediler. Aziz Yıldırım'a ceza veriyorlar. Federasyonun genel kurulunda konuşma yapacağım. Orada konuşacağım herkes dinlesin beni." diye konuştu.

"ŞİKE YAPMADIM"

Stada gelen taraftarın rahat maç seyretmesinin sağlanması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın stadında kupa verilemediği için karşılaşmanın Antalya'da oynandığını savundu. Kendisine yönelik küfürlere tepki gösteren Yıldırım, "Şike yapsana, ben şike yapmadım. Bu kadar hukuk önünde mücadele ediyorum. Onlar ama Strumgraz maçında son 5 dakikayı seyredin. Şike var mı, yok m? Şike ne demek tarifini yapalım. Ayıp, insaf. Ben şike yapmadım ama Galatasaray hep şike yapıyor. Bak söylüyorum versinler beni tahkime, nereye vereceklerse versinler. Beni daha fazla konuşturmasınlar, detaylara girerim altından hiç kimse kalkamaz, önce herkes edepli olacak, adam olacak. Bana söylediğiniz zamanonun ispatını yapacaksınız ama ben sizinkileri ispatlıyorum" dedi.

"GİRİN İÇERİ DEDİM"

Fenerbahçeli futbolculara kupa törenine çıkmamalarını söylediğini anlatan Yıldırım, "Oyuncular çıkıyorlardı. Orada küfür etmişler. 'Gökhan Gönül tören başlamadan bize küfür etmeye başladılar' dedi. Ben de 'O zaman girin içeri. Çıkmayın, neye çıkıyorsunuz o zaman' dedim. Küfür yemeye mi çıkıyorlar" dedi. 
Gündem değiştirmek için konuşmadığını da vurgulayan Yıldırım, gerçekleri kendisinden başkasının konuşmadığını ve herkesin deve kuşu gibi kafasını kumum içine gömdüğünü söyledi.

"ESRAR, KOKAİN İÇİLİYOR"

Statlardaki tribünde sorun yaşandığını belirten Yıldırım, "Küfür var. Tribünde esrar, kokain içiliyor. Kasımpaşa küçülmeye gidiyor, hakemler. Kasımpaşa, Trabzon'a yazık değil m? Ben, 'bizim hakkımız yendi, diğerlerinin hakkı yenmiyor' demiyorum. Bir tek Galatasaray ve Beşiktaş. Trabzon'da Galatasaray elle gol attı, Trabzon yandı" diye konuştu.

"İKİ ADAMIN DÜDÜĞÜNE BIRAKILMAZ"

Maçın hakemi Mete Kalkavan'a devre arasında söylediklerini anlatan Yıldırım, "Devre arasında girdim, kardeşim önünde oluyor sen hakemsin, kural var. Kurala göre faul mü değil m? Arkadan çelme, tekme vurdu mu, vurdu. Sarı kart göster. Göstermiyorsun, cezalandırmıyorsun futbolcuları. Kim yapıyorsa cezalandır. Bunu söyledim. Söyleyeceğiz de bu kadar para harcıyoruz, iki adamın düdüğüne her şey bırakılmaz. Sen gördüğünü çal kim yapıyorsa bizimkiler yapıyorsa da çal" dedi.

"PEREIRA'NIN İKİ SENE MUKAVELESİ VAR"

Gazetecilerin takımdan ayrılması söz konusu olan bazı futbolcular hakkında sorusuna ise Yıldırım, teknik direktör Pereira ile görüşüp değerlendirme yapacağını söyledi. Pereira'nın iki sene mukavelesi bulunduğuna değinen Yıldırım, bir gazetecinin daha önce şampiyon olamadığı zaman Fenerbahçe'de teknik direktör değişikliği yaşandığı yönündeki soruya tepki gösterdi. Yıldırım, gazeteciye, "Doğru düzgün soru sorun. Böyle saçma soru sormayın. Niye kalanlar da oldu. Genellemeyi sen yapıyorsun. Oturacağız, hoca yöneticiler konuşacağız. O plana göre gideceğiz" diye konuştu.

"MOURINHO GELİYOR, BU DEVİRLER BİTTİ"

Yıldırım, Mourinho'nun Fenerbahçe'ye teknik direktör olarak geleceği yönündeki iddialar hakkında ise şunları söyledi:
"Mourinho alıyor, Fenerbahçe Moruinho geliyor, bilmem kim geliyor. Bu devirler bitti. Haberiniz olsun. UEFA kuralları var, hepimizin bu kurallara uyması lazım. Kulüplerin borçlanmaması lazım bunun için. Her şeye dikkat edeceğiz" dedi.

Bir gazetecinin Fenerbahçe'nin 17 yıl sonra ilk defa bir sezonda Galatasaray'ı hiç yenemediğini hatırlatması üzerine de Yıldırım, Galatasaray ile Beşiktaş'ı en fazla yenen takımın Fenerbahçe olduğunu söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.