Dolar 32,3641
%0.14
Euro 34,9931
%-0.21
Altın 2.325,120
%0.2
Bist-100 9,12
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Travel Turkey yarın başlıyor

Travel Turkey yarın başlıyor

Dünya ve ülke turizminin aktörlerini buluşturan 11. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı, yarın açılıyor.

  • Ege Postası
  • 06.12.2017 - 15:12

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB ortaklığıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde Fuar İzmir'de 7- 10 Aralık 2017 tarihleri arasında fuarizmir'de düzenlenecek fuarın partner ili Nevşehir ve partner ülkesi Ukrayna olacak. Türkiye ile Ukrayna arasında pasaportsuz seyahat olanağının bulunması birlikteliği daha da anlamlı hale getirecek. Ukrayna'dan Türkiye'ye 2014 yılında 657 bin, 2015 yılında ise 706 bin 551 kişi gelirken, 2016 yılında turist sayısı 1 milyon 45 bin oldu. Travel Turkey İzmir Fuarı ile birlikte 2018 yılında turist sayısının daha da artması bekleniyor. Ayrıca katılımcılar arasında yapılacak ikili görüşmelerle birlikte ticari anlaşmaların da geliştirilmesi hedefleniyor. Partner il olan Nevşehir ise bölgesindeki otel ve acenteleri, turizm alternatiflerini profesyonellere tanıtacak. Fuarda, yeni turizm anlaşmaları, görüşmelerin yapılması ve bölge turizmine katkı sağlanması hedefleniyor. Bünyesinde Göreme Milli Parkı ve dünyanın 8. harikası olarak kabul edilen Kapadokya'yı barındıran Nevşehir, ülkenin önemli turistik bölgelerinin başında yer alıyor.

ERKEN REZERVASYON FIRSATI

İç turizmi canlandırmayı, avantajlı ödeme olanakları sağlamayı ve ülkemize gelen yabancı turistlerin daha uygun ödeme koşulları ile seyahat ettiklerine dair yaygın algıyı değiştirmeyi amaçlayan erken rezervasyon kampanyası, Kültür ve Turizm Bakanlığı ev sahipliğinde bu yıl da düzenlenecek. Turizmin önemli unsurlarından biri olarak öne çıkan otelcilik sektörü için de Travel Turkey İzmir'de özel bir bölüm oluşturulacak. 'Otel Ekipmanları Özel Bölümü' adı altında oluşturulacak alanda fuara gelen katılımcı ve ziyaretçiler, isteklerini karşılayacak seçenekleri inceleme fırsatı bulacak. Fuar kapsamında; fuarizmir'in B holünde gerçekleşecek olan Turizm Ulaşım Özel Bölümü'nde çok sayıda otomotiv firması turizm taşımacılığına yönelik yeni ve en çok ilgi çeken modellerini sergileyecek.

3. ULUSLARARASI GASTRONOMİ TURİZMİ KONGRESİ BAŞLIYOR

3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi de, Travel Turkey İzmir ile eşzamanlı başlayacak. 7 - 9 Aralık tarihlerinde fuarizmir'de düzenlenecek. İZFAŞ, TÜRSAB, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) tarafından gerçekleştirilen kongrede, dünyanın önde gelen gastronomi, turizm uzmanları ile eğitimcileri bir araya gelecek. 3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, "5 hikaye, 5 duyu, 5 yaratıcı etkinlik" teması ile lezzet düşkünlerini uzmanlarıyla buluşturacak.

LEZZETLİ YARIŞMALAR

Travel Turkey İzmir ve Gastronomi Turizmi Kongresi'nin yanı sıra 7 - 9 Aralık tarihlerinde Türkiye Aşıcılar Federasyonu (TAFED) ve İzmir Aşçılar Derneği desteğiyle lezzetli yarışmalar gerçekleşecek. 7 Aralık günü Butik Pastacılık Yarışması, Serbest Bireysel Yemek Yarışması, Profesyoneller Ekip Yarışması, 8 Aralık'ta Bireysel Öğrenciler Yarışması, Serbest Bireysel Yemek Yarışması, Üniversiteliler en İyi Ekip Yarışması, 9 Aralık'ta ise Liseler Ekip yarışması düzenlenecek. 3. Uluslararası Gastronomi Kongresi'nde; Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Edirne Belediyesi ve Kastamonu Belediyesi, Hatay Büyükşehir Belediyesi destinasyon sponsorluklarıyla yöresel lezzetlerini katılımcılarla buluşturacak. Kongrede ziyaretçiler; Gaziantep'in lahmacun, baklava, kebap çeşitlerini, Hatay'ın künefesi, kağıt kebabını, Edirne'nin ciğerini, Kastamonu'nun çekme helvası, oğmaç çorbası gibi kendine has lezzetlerini tatma imkanı bulacak.

TORİNO GELİYOR

İtalya'nın en önemli lezzet duraklarından, Slow Food ve Slow City akımının uluslararası merkezi olan Torino da kongrede misafir kent olarak yerini alacak. Misafir kent Torino, açılışta bir sunum gerçekleştirecek. Torino Tanıtımı ve Torino'nun Gastronomi Tanıtım Stratejileri konulu sunumla birlikte kongre sürecinde lezzet tadımları da yapılacak. Geçtiğimiz yıl 36 farklı ülke ve 60 ilden toplam bin 179 katılımcının yer aldığı fuarda bu yıl ise 36 ülke ile 54 ilden bin 284 katılımcı bulunacak. Çin Halk Cumhuriyeti ve Kırgızistan'ın yanı sıra dünyaca ünlü turizm adası Phuket ile Tayland'ın ilk kez katılacağı fuarda Almanya, Avusturya, Bahreyn, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Etiyopya, Fransa, Gana, Gürcistan, Endonezya, Fas, Filistin, Guney Afrika, Güney Kore, Irak, İngiltere, İsrail, İtalya, Makedonya, Malezya, Namibya, KKTC, Rusya Federasyonu, Suudi Arabistan, Tunus, Türkiye, Özbekistan, Vietnam, Uganda, Ukrayna, Ürdün, Yunanistan da stant açacak.

TÜRKİYE BU FUARDA

Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Balıkesir, Bartın, Batman, Bilecik, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Iğdır, Isparta, İzmir, Karaman, Kahramanmaraş, Kars, Kastamonu, Kırşehir, Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Uşak, Yalova ve Yozgat; kentleri tanıtan özel stantlarıyla Travel Turkey İzmir'de olacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.