Dolar 32,3651
%0.15
Euro 34,9645
%-0.29
Altın 2.325,480
%0.22
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Travel Turkey İzmir'de mutlu son

Travel Turkey İzmir'de mutlu son

Travel Turkey İzmir’ Turizm Fuar & Konferans dün sona erdi. Bu yıl sekizinci kez düzenlenen fuar turizm sektörü temsilcilerini bir araya getirdi.

  • Ege Postası
  • 08.12.2014 - 13:44
900 civarındaki katılımcı firma arasında, 46 firmayla temsil edilen Yunanistan bu yıl da yabancı ülkeler arasında liderliğini korudu. Yunanistan’dan en fazla katılım ise Sakız Adası’ndan oldu.
 
SAKIZ BELEDİYESİ TÜRK TURİST İÇİN YENİ UYGULAMALARI HAYATA GEÇİRİYOR
Fuara katılan Sakız Belediyesi yerel ekonomiden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Dimitris Karalis verdiği özel demeçte, daha önceki yıllarda da olduğu gibi yine Türk - Yunan ilişkilerini ileriye götüren çabaları destekleyeceklerini, iki ülkenin, iki kıtanın turizmini geliştirmek istediklerini söyledi. Karalis, “Örneğin bizim için İzmir Adnan Menderes Havalimanı büyük bir avantaj, çünkü adamızın havaalanı küçük. İşbirliğiyle bölgeye gelen turist sayısını artırabiliriz. Sakız adasında turizmi zenginleştirmek ve alternatif turizm etkinlikleri ortaya koymak istiyoruz. Seneye belediye bütçesinin bir kısmı bu alternatif turizm etkinliklerine gidecek. Yeni destinasyon alanları açmak istiyoruz. Bunlar Sakız merkezde değil, köylerde olacak. Sakız’la çalışan acentelerle görüştük, taleplerini alıyoruz. Bunlardan bir tanesi Sakız’dan Çeşme’ye geri dönüşlerde gemilerin daha geç kalkması. Dolayısıyla adayı ziyaret süresinin uzatılması. Bir diğeri ise, siestanın (mesai saatinin saat 14:00’te sona ermesiyle mağazaların kapanması) bir sorun olduğunu biliyoruz, farkındayız. Biz de bu konuda bir şey yapmak istiyoruz ama elimizden çok da bir şey gelmiyor, çünkü kurallar, işgücü, çalışma saatleriyle ilgili konular var. Yine de bunu yaza kadar değiştirmeye çalışacağız. Çünkü Sakız adası turistlere daha dost bir destinasyon olması lazım. Türkiye bizim için çok önemli bir piyasa. Adadaki Osmanlı eserleri de diğer tarihi eserler gibi bizim mirasımızdır. Ve gerekli tadilatları yapmak istiyoruz. Özellikle ilk etapta bu eserlerin yanına Türkçe, Yunanca ve İngilizce tanıtım levhaları konulacak. Adamıza gelen turistlerin önerilerini dikkate alıyoruz ve değerlendirerek daha doğru değişiklikler yapacağız. Çünkü bizim için ikili ilişkiler çok önemli. Biz de Türkiye’ye geldiğimizde çok eğleniyoruz ve çok iyi zaman geçiriyoruz. Özellikle şu anda Sakız ve Çeşme arasındaki ilişkiler çok iyi düzeyde. Kanımca gelecekte çok daha iyi olacaktır” diye konuştu.
 
ÇEŞME - SAKIZ HATTINI GELİŞTİRMEK İÇİN YENİ KAMPANYA
Çeşme - Sakız Adası arasında feribot seferleri düzenleyen Ege Birlik firmasının sahibi Metin Akdurak, bu yılın geçen senelere göre iyi geçtiğini, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da iyi olacağına inandığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Aslında bu hep beraber verdiğimiz bir mücadele. Türk ve Yunan tarafları beraber başladık, bugüne kadar getirdik. Çeşme - Sakız arası yolcu sayısı bu yıl 100 bin kişi civarında. Veriler bunu gösteriyor. Başladığımız günlerde nasıldı, şimdi nasıl. Sakızlı dostlar bu işe daha fazla yardımcı olmalı. Buraya gelip fuara katılmak da önemli ama asıl aksiyon lazım.

Biz hattı daha da hareketlendirmek için çeşitli kampanyalar yaptık. İlk yıllarda yolcu adayı tanısın diye bilet fiyatlarını 8 Euro’ya kadar indirdik. Hatta Çeşme Pazarı günleri kurulan pazarı hareketlendirmek için o gün Yunanlıları bedava getirelim istedik ama acenteler karşı çıktı. Bu yıl ‘Araç + 2 Kişi’ bilet fiyatını 58 Euro olarak belirledik, çok da iyi oldu. Yunanistan da uluslararası ehliyet mecburiyetini kaldırdı. Şimdi bir yeşil sigortayla gidip gelmek mümkün. Yaptığımız kampanyayla araç sayısında yüzde 500 artış oldu. Artık Türk vatandaşları arabalarıyla gidip geliyorlar. Kiralık araba aramıyorlar. Ellerinde çanta, valiz taşıma derdinden kurtuldular. Kampanyamız büyük bir kolaylık ve avantaj getirdi. 2015 yılında çok daha fazla talep olacağını tahmin ediyorum. Bu örnekte olduğu gibi bazı şeyleri uygulayarak görüyor ve öğreniyoruz. Son birkaç yıldır bazı dostlarımız Sakız’da ev tutuyor. Çeşme’deki yazlıklarını kiraya verdiler ve gidip Sakız’da ev kiraladılar. Her Cuma günü gidip pazartesi günü dönüyorlar. Ya da 15 gün kendisi, 15 gün bir arkadaşı, 15 gün de öbür arkadaşı kalıyor. O da güzel bir şey. Sezonluk ev tutmak isteyenlere de yardımcı olabilelim diye yeni kampanyalar yapmak istiyoruz. Sürekli gidenler için daha uygun fiyata kombine bilet kampanyası ilk etapta düşündüğümüz bir proje. Örneğin 10 seferlik kombine bilet uygulaması nasıl olur diye bakıyoruz. Kısacası bu hattın gelişmesi için bu güne kadar çok şey gerçekleştirdik, bundan sonrasında da yeni kampanyalara öncülük etmeyi sürdüreceğiz.”
 
CHANDRİS OTELLER ZİNCİRİ SELANİK VE ATİNA’YA DA BEKLİYOR
Sakız Adası’nda misafirlerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu en popüler otel olan 4 yıldızlı Chandris Hotel Yunanistan genelinde bir zincir olan beş otelden bir tanesi. Chandris Hotel & Resorts otel zincirlerinin Genel Müdürü Madeleine Madianou, Travel Turkey İzmir Fuarı’na bu yıl dördüncü kez katıldıklarını vurgulayarak, “Özellikle İzmir pazarıyla uzun yıllardır çok iyi ilişkilerimiz var. Otellerimizden biri de Sakız’da olduğu ve Çeşme’ye yakın olduğu için bu komşuluğundan dolayı çok fazla Türk müşterilerimiz var. Ama Selanik ve Atina’daki otellerimizde de Türkiye’den gelen misafirlerimizi ağırlıyoruz. Bu fuar vasıtasıyla doğrudan ilişkiler kurabilmek bizi çok mutlu ediyor. Hem büyüklü küçüklü acentelerle, hem de otellerimize acente üzerinden değil de münferit olarak gelen misafirlerimizle birebir iletişim kuruyoruz. Beraber çalıştığımız tur şirketleriyle ilişkilerimizi pekiştiriyoruz. Ve yeni yeni bağlantılar, ilişkiler kuruyoruz. Bu fuardan ve Türk dostlarımızla iş birliğinden çok memnunuz. Biz bu pazarı destekliyoruz, bu pazar da bize destek oluyor.
Sizleri başta Selanik ve Atina olmak üzere diğer otellerimize de bekliyoruz. Memnun kalacağınıza eminiz, çünkü Sakız Adası’nda bunu birlikte başardık” dedi.
 
CORENDON ÇEŞME’YE CAN SUYU OLACAK
Oteller zincirinde yılda 150 bin kişiyi ağırlayan, havayoluyla yılda 1,5 milyon kişiye seyahat olanağı tanıyan ve bu yıl işletmesini üstlendikleri iki otelle Çeşme’yi de destinasyonları arasına dahil ederek yöre turizmine adeta can suyu veren Corendon Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer fuar Çeşme stantında yaptığı açıklamada, yurt içi pazarının yanı sıra asıl amaçlarının Çeşme’yi yurt dışında tanıtmak olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

“Bizim yoğun çalıştığımız pazarlar Hollanda ve Belçika pazarı. Çeşme’deki ilk yılımız daha çok tanıtmayla geçti. Zaman içinde istediğimiz sonucu alacağımızdan eminim. Tabii ki bir bölgeyi tanıtmak, oraya ilgiyi artırmak çok kısa zamanda olmuyor. Sanırım önümüzdeki senelerde çok daha iyi sonuç elde edeceğiz. Çünkü biz Çeşme’yi seviyoruz, Hollanda’dan, Belçika’dan seyahat acentelerine, gazetecilere, tur operatörlerine sürekli Çeşme’yi anlatıyoruz. Önümüzdeki 5 yıl içinde Çeşme, Hollanda ve Belçika’da tanınan ve sevilen, bu ülkelerden insanların tatile geldiği ve çok memnun kaldığı bir yer olacak.”
 
GİRİT’TE BİR GELEN BİR DAHA GELMEK İSTER
Bu yıl fuarın katılımcıları arasında ilk kez yer alan Girit Adası Hania Otelciler Birliği’nden Kyriakos Tzamourtzoglou, İzmir’de inanılmaz bir dostluk havasıyla karşılaştıklarına dikkat çekerek, “İlk defa bu fuara katıldık, bizim açımızdan çok güzel geçti. Bundan sonra her yıl yer almayı düşünüyoruz. Burada herkes bir aile gibi. Sizleri de Girit’e bekliyoruz. Adamızdaki Osmanlı izleri, ortak geçmişimiz, ortak yemek kültürümüz sizleri ihya edecek” derken, Girit Adası Hanya’daki Libyan Princess Hotel Genel Müdürü Dimitris Papadakis ise Hanya’nın sadece Girit’in değil, Yunanistan’ın da en güzel yeri olduğunu dile getirerek, “Türklerle çalışmayı çok istiyoruz. Çünkü burada biz kendimiz gibi insanlarla karşılaştık. Girit’te hiç yabancılık çekmeyeceksiniz. Ayrıca Girit mutfağının Türkiye’de çok popüler olduğunu biliyoruz. Gelin adamıza ve otlar ağırlıklı Girit lezzetlerinin orijinaliyle tanışın. Bir kez gelen mutlaka bir daha gelmek isteyecektir. Ne kadar ortak yönümüz olduğunu görünce siz de çok şaşıracaksınız. Adamıza tüm Türk dostlarımızı davet ediyoruz” şeklinde konuştu.
 
BU YIL TÜRKİYE”DEN YUNANİSTAN’A TURİST AKINI VARDI
Midilli Ticaret Odası Başkanı ve aynı zamanda Yunan Adaları Kalkınma Odaları Birliği (Chambers Group For The Development Of Greek Isles) temsilcisi Tharasos Kalogridis yaptığı açıklamada, bu yıl Türkiye’den Yunanistan’a doğru çok büyük bir turist akını olduğunun altını çizerek şunları söyledi:
“Ekim ayına kadar 45 bin Türk geldi Midilli’ye. Sakız Adası’na 65 bin, Sisam Adası’na da 15 bin Türk gitti. Kuzey Ege Adaları olarak Türkiye’yi biz büyük bir pazar olarak görüyoruz. Ve bu pazardaki payımıza büyültmek için Yunan ve Türk tarafı olarak elimizden geleni yapıyoruz. Türk arkadaşlarımızın, komşularımızın Yunanistan’ı ziyaret etmeleri bizi çok çok memnun ediyor. Bizi bir kardeş olarak görmeleri bizim için çok önemli. Çünkü Kuzey Ege adaları Rodos gibi, Kos gibi milyon turist ağırlayan adalar değil. Bizim en büyük pazarımız Türkler. İyi ki varsınız, her zaman adalarımıza bekliyoruz.”
 
İZMİR’LE ÜRDÜN ARASINDA DİREKT UÇUŞ OLMALI
Fuara bu yıl ikinci kez katıldıklarını belirten Ürdünlüler, İzmir’in önemini yeni kavradıklarını, İzmir’le direkt uçuşun olmamasının karşılıklı turizm hareketliliğinin en büyük engeli olduğunu söyleyerek şu görüşleri ifade ettiler:

“Bu fuar bizim için çok önemli. Çünkü ilk defa İzmir’in önemini öğrenebildik. Biz de şimdi Ürdün’den İzmir’e insanları getirmeye çalışacağız ve buradan da Ürdün’e gelmelerini bekleriz. Yani ticarette olduğu gibi karşılıklı olması gerekir. Ürdünlüler başta İstanbul, Marmaris ve Antalya olmak üzere birçok yere geliyor. Bazı firmalarla görüşmelerimiz oldu. Hatta buradan bir acenteyle Türk turistlerin Ürdün’e gelmeleri ile Ürdün’den İzmir’e tur getirmek için işbirliği kararı aldık. İkinci kez Travel Turkey İzmir fuarına katıldık. İzmir’i çok seviyoruz. Ama direk uçuş yok. Bir an önce bu konunun çözülmesi lazım.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.