Dolar 32,3365
%0.17
Euro 35,1962
%0.04
Altın 2.246,390
%0.13
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Travel Turkey Fuarı’ndan 2020’ye verimli başlangıç

Travel Turkey Fuarı’ndan 2020’ye verimli başlangıç

Ekim ayı turizm haritasına göre 9 ayda Türkiye’ye gelen yabancı turist sayısı 41 milyonu aşarken; turizm geliri ise 26 milyar doları geçti. 13. Travel Turkey İzmir Fuarında, en çok ziyaretçinin geldiği Rusya, Almanya, İngiltere, Bulgaristan ve İran başta olmak üzere 45 farklı ülkeden gelecek yabancı tur operatörleri ile yapılacak görüşmeler; yılın son çeyreğine katma değer sağlayacak ve 2020 turizm anlaşmaları için Türkiye’deki başlangıç noktası olacak.

  • Ege Postası
  • 02.12.2019 - 10:40
Dünyanın farklı ülkelerinden gelen ziyaretçileri İzmir’de buluşturan Travel Turkey İzmir Fuarı ve Kongresi, bu yıl da turizm sektörünü biraraya getirecek. 5-7 Aralık tarihlerinde düzenlenecek 13. Travel Turkey İzmir Fuar ve Kongresi; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB ortaklığıyla, Fuar İzmir’de gerçekleşecek. Sektörün tüm bileşenlerinin buluşma noktası olacak organizasyonda dünyanın farklı coğrafyalarından İzmir’e gelecek turizm profesyonelleriyle yapılacak ikili görüşmeler sayesinde fuar; 2019 son çeyreğine ve 2020 Türkiye turizm gelirlerine önemli katkılar sağlayacak.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü, yılın ilk 9 ayında Türkiye’ye giren toplam turist sayısının 41 milyon 564 bin 536 olduğunu açıkladı. Bakanlık, Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) ve Merkez Bankası ortak verilerine göre Türkiye ilk 9 ayda 26 milyar 634 milyon 764 bin dolar turizm geliri elde etti. Yabancı ziyaretçi sayısında yüzde 14,5 oranında artış kaydeden Türkiye’nin en çok ağırladığı ilk beş ülke ise sırasıyla Rusya, Almanya, İngiltere, Bulgaristan ve İran olarak kayıtlara geçti. 2018’de toparlanma sürecine giren, 2019’da ise atağa geçen Türkiye’nin turizm sektöründe ilk 9 ayın verimli geçmesi; son çeyreğe de umut aşılıyor. Bu kapsamda Travel Turkey İzmir Fuarı, en çok ziyaretçinin geldiği Rusya, Almanya, İngiltere, Bulgaristan ve İran başta olmak üzere 45 ülkeden gelecek alım heyeti programı ile yılın son çeyreğindeki turizm gelirlerinin kapanış rakamlarına da etki edecek. 2020 yılı turizm anlaşmaları için ideal bir platform olacak Travel Turkey İzmir Fuarı, 2020’nin turizm gelirlerine önemli katkılarda bulunacak. 

Dünya turizm sektörü İzmir’de buluşacak
Başladığı günden bu yana turizm sektörüne desteğini sürdüren Travel Turkey İzmir, ülke ve dünya turizm devlerini bir araya getirmeye bu yıl da devam edecek. Türk Hava Yolları (THY) desteğiyle bir klasik haline gelen alım heyeti programı, dünyanın çeşitli noktalarından sektör profesyonelini İzmir’de buluşturacak. İki gün sürecek alım heyeti programı kapsamında 45 ülkeden 200’e yakın satın almacının ağırlanması planlanıyor. Fuar katılımcılarının yeni iş bağlantıları kurması ve ülkenin turizm gelirlerini artıran sözleşmelere imza atması hedefleniyor. Alım heyeti kapsamında fuara gelecek ülkeler ise şöyle:

Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Arjantin, Azerbaycan, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık, Bosna Hersek, Brezilya, Bulgaristan, Çin, Endonezya, Ermenistan, Fas, Filipinler, Fransa, Güney Afrika, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda, İran, İspanya, İsviçre, İtalya, Kamboçya, Kanada, Kazakistan, Kolombiya, Macaristan, Malezya, Mısır, Norveç, Pakistan, Polonya, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovenya, Sri Lanka, Tacikistan, Ukrayna, Umman, Ürdün, Yunanistan, Zimbabve.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.