Dolar 32,3286
%0.24
Euro 35,0658
%-0.16
Altın 2.301,820
%1.07
Bist-100 9,04
%2.68

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Travel Turkey'de Çeşme farkı

Travel Turkey'de Çeşme farkı

Bu yıl 13’üncü kez dünya turizmine kapılarını açan “Uluslararası Travel Turkey İzmir Fuarı’na katılarak Alaçatı sokaklarını ve plajlarının incecik kumlarını standa taşıyan Çeşme Belediyesi, ünlü Çeşme mandalini, Çeşme limonu, zeytin ağaçları ve Alaçatı sokaklarını renklendiren begonvilleri ile ilk günden yoğun ilgi gördü.

  • Ege Postası
  • 06.12.2019 - 10:59

Çeşme Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ve bu yıl 5-7 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilerek 13’üncü kez dünya turizmine kapılarını açan “Uluslararası Travel Turkey İzmir Fuarı”na katıldı. 43 ülkeden bin 300 katılımcıyı ağırlayan fuarda bu yıl da açtığı özgün standıyla Çeşme fark yarattı. Hol A-B112 ‘de bulunan Çeşme standını ilk günden yüzlerce kişi ziyaret etti. 


Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran’ın ağırladığı konuklar arasında İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve ilçe belediye başkanları, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Çeşme Emniyet Müdürü Gürcan Alev, Çeşme Jandarma Komutanı Yarbay Emin Yılmaz, ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Korkut Denizeri, Çeşme Marina Genel Müdürü Can Akaltan, Çeşmeli turizmciler ve çok sayıda ziyaretçi yer aldı. 

 

Çeşme standına yoğun ilgi

43 ülke ve 36 ilden gelen bin 300’e yakın katılımcısıyla devam eden organizasyonda, Alaçatı sokaklarını ve plajlarının incecik kumlarını standına taşıyan Çeşme, ünlü Çeşme mandalini, Çeşme limonu, zeytin ağaçları ve Alaçatı sokaklarını renklendiren begonvilleri ile Travel Turkey'in en dikkat çeken standı ile yerini aldı. Hasır plaj şemsiyeleri, ahşap şezlongları ve sörflerle tertemiz denize ve su sporlarına vurgu yapılırken, ahşap masa ve sandalyelerde oturan konuklara, sıcak çay eşliğinde Çeşme hakkında bilgi verildi. Fuarın ilk günü gerçekleştirilen kokteyl, Çamdibi Bandosu ile Boyalık Otel ve Villa Saray animasyon ekibinin de katılımıyla karnaval havasında yapıldı.


 
“Çeşme’de sezonu 8 aya çıkarağız”

Çeşme’nin Travel Turkey Fuarı’nda en iyi şekilde temsil edildiğini belirten Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Yüzyıl evvel vizyonunu turizm olarak koymuş Çeşme, bugün Türkiye'deki en büyük sektör fuarı olan Travel Turkey'de, en iyi şekilde temsil ediliyor. Çeşme Turistik Otelciler Birliği'miz, (ÇEŞTOB), Alaçatı Turizm Derneği'miz ile beraber tüm sektör temsilcileri ile buradayız. Çeşme Belediyesi olarak, turizm sektöründe faaliyet gösteren tüm yatırımcılarımızın arkasında olmaya, dün olduğu gibi bugün de, yarın da devam edeceğiz. Çeşme, makus talihini yenecek, 2 - 2,5 aya sıkışmış sezonunu, önce 4-5 aya, arkasından da 7-8 aya, bu 5 yıllık dönemimizde muhakkak çıkaracağız. Turizm çeşitliliğine önem veriyoruz. Bunu da herkes kısa sürede fark edecek” dedi.

Türkiye’nin turizm sektöründeki en önemli buluşmalarına katkı sağlama hedefiyle, dünyanın farklı coğrafyalarını ve kültürlerini buluşturan Travel Turkey İzmir Fuarı, 7 Aralık Cumartesi akşamı sona erecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.