Dolar 32,3579
%0.13
Euro 35,1782
%0.32
Altın 2.324,570
%0.18
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Travel Turkey'de 2019 hamlesi

Travel Turkey'de 2019 hamlesi

12. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi; bünyesinde gerçekleşen ticari görüşmeler, satın alıcılarla yapılan anlaşmalar ve artan nitelikli ziyaretçisiyle katılımcıları fuarda hedeflerine ulaştırdı.

  • Ege Postası
  • 10.12.2018 - 14:56

2019 turizminden büyük beklentileri olduğunu belirten Fuar katılımcıları, 12. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi’nin bu pozitif ivmelenmeye katkı sağlayacağını ifade etti.

Açıldığı 6 Aralık tarihinden itibaren binlerce ziyaretçiyi fuarizmir’de buluşturan Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ortaklığıyla gerçekleşti. Dünyanın farklı kıtalarından 38 ülke ve Türkiye’nin 48 ilinden bin 200’ün üzerindeki katılımcısıyla sektör profesyonelleri için iş platformu olan Travel Turkey İzmir, turizm sektörünü üç gün boyunca fuarizmir’de bir araya getirdi.

Fuar sektörün yüksek beklentilerini karşıladı

Travel Turkey İzmir; hem nitelikli profesyonel ziyaretçisi ve Uzakdoğu, Avrupa, Balkanlar, Ortadoğu, Güney Amerika, Türki Cumhuriyetler ve Rusya’dan getirilen Türkiye pazarı ile doğrudan ilgili kişilerden oluşan alım heyeti ile gerçekleşen görüşmelerle katılımcı firmalarını hedeflerine ulaştırdı. 2018 yılında turizm sektöründeki gelişmeyle birlikte yeni yıldan daha fazla beklentisi olan katılımcıların yüksek beklentilerini karşılayan Travel Turkey İzmir’in, sektördeki pozitif ivmelenmeye de katkı sağlayacağı fuar sonunda herkesin ortak görüşü oldu.

13. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi, 5 -7 Aralık tarihleri İZFAŞ ve TÜRSAB ortaklığıyla sektörü yeniden bir araya getirecek.

Katılımcılar Ne dediler'

Jolly Tur Mice Direktörü Serdar Söyler, “Jolly Tur olarak stant ile katıldığımız Travel Turkey İzmir Fuarı’nda bu yıl geçen yıla oranla daha fazla ziyaretçi olduğunu gözlemledik. Yeni ziyaretçi ile network imkanı bulmak bizim için çok faydalı oldu. Bu tarz fuarlar sektörümüze hareket kazandırıyor. Travel Turkey İzmir Fuarı, dünya ve ülke turizmini İzmir’de buluşturdu. Güzel İzmir şehrinin keyfini yaşama imkanı sundu. Organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz” dedi.

HotelRunner Kurucu Ortağı Arden Agopyan, “Travel Turkey İzmir Fuarı, her yıl bir önceki yıldan daha fazla nitelikli ziyaretçi çekerek katılımcı firmalar için katma değerli bir etkinlik olarak dikkat çekiyor. HotelRunner olarak, İZFAŞ ve TÜRSAB ortaklığıyla gerçekleştirdiğimiz ttitech stage etkinliğimizle yüzlerce profesyonele ulaşarak en son teknolojik gelişmeleri anlattık. Fuara yeni bir soluk getiren bu oluşumun, fuarın gelecek yıllardaki etkinliğini de artıracağını ön görüyoruz. Firma olarak bu kaliteli fuar ve organizasyon sayesinde Ege Bölgesi başta olmak üzere tüm Türkiye’deki iş ortaklarımızla buluşabilmiş olmaktan mutluyuz” dedi.

Çeşme Otelciler Ve İşletmeciler Birliği Başkanı Yakup Demir, “12. kez buluştuğumuz Travel Turkey İzmir'le 13’üncüsünde buluşmak üzere bu yılda vedalaştık. Her yıl hem nitelik hem de nicelik olarak gelişen güzelleşen Travel Turkey İzmir'e hem çok yakıştı, hem de İzmir ona çok alıştı. Dün gibi hatırlıyorum. Bu fuarın kararı verilirken hep ihtiyatla yaklaşıldı, 'olur mu, bu fuar tutar mı' dendi. Fakat birincisinden 12’ncisine kadar nasıl büyüdüğünü hepimiz gördük. Bu fuar tuttu ve katılımcı ve ziyaretçi sayısını her yıl önemli ölçüde arttırarak bugünlere kadar geldi. Oldukça fazla ziyaretçi ve katılımcıyla buluştuk, konuştuk ve fuarın değerlendirmesini yaptık. Hepsinin ortak görüşü, ' hem kalite var, hem samimiyet var, hem de huzur var' dediler. Partnerlerimizle çok rahat görüşme yaptık, kaliteli işler geldi dediler. Biz Çeşme olarak da çok memnunuz. En çok ziyaret edilen stant olduk. Alaçatı ve Çeşme otellerimizden ciddi katılımcı geldi. Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız da fuardaydı. Sabahtan akşama kadar ziyaretçilerle hasbihalde bulundular, sorunları ve istekleri dinlediler. Netice olarak, Travel Turkey İzmir için vazgeçilmez bir fuar. İZFAŞ ve TÜRSAB tüm detaylarıyla mükemmel bir şekilde organize ediyorlar. Kendilerine bir kez daha teşekkür ederiz” dedi.

İtaltur Tur Şirketi Sahibi İra Özkesen, “12’ncisini düzenlenen fuara biz düzenli olarak katılıyoruz. Gelişimini son derece iyi gözlemledik. Sektörde çok daha etkin olan, tercih edilen bir fuar oldu Travel Turkey İzmir. 2019 turizminin gelecek turistler açısından çok daha çeşitli olacağını ve daha fazla sayıda turist geleceğini düşünüyoruz. Hem İzmir hem de Kuşadası’na kruz gemilerinin daha fazla gelmesiyle birlikte bu da canlanacak. Kesinlikle daha fazla turist bekliyoruz. Bu artışta fuarın da katkısı olacağını düşünüyoruz. Özellikle Orta Doğu ve Japon piyasası ile görüşmeler yaptık. Ne kadar internet ortamı olsa da yüz yüze yaptığımız görüşmeler her zaman ilişkiye artı avantaj katıyor” dedi.

Side Royal Palace Hotel & Spa Genel Müdür Yardımcısı Erol Sanat, “Otelci olarak Travel Turkey İzmir’den bizim beklentilerimiz yaz sezonuna yönelik iç pazarın daha hareketlenmesi. Bu fuarda yapmış olduğumuz görüşmeler 2019 için herkesin istekli olduğunu gösterdi. Tabi ki kur artışıyla fiyat yükselmesinden dolayı herkesin endişesi var. Burada otelcilere iş düşüyor. Geçen yılki fiyatların bir tık üstüne oda ayırarak iç pazarın küstürülmemesi gerektiğini düşünüyorum. 2019 umuyorum güzel bir sezon olacak. Türkiye’deki yatak kapasitesine baktığınızda sadece iç pazarla olmuyor. Almanya ve Rusya lokomotif pazarlar. Ayrıca İngiltere pazarı da ağırlık kazanıyor. Gözlerimizi bu üç pazara odaklayıp devam etmemiz yanlış, yeni pazarlar oluşturulmalı. Travel Turkey İzmir’de yabancılarla kendi ülkemizde buluştuk, bunun da faydalarını göreceğiz” diye konuştu.

Utatil Kurucu Ortağı Hüseyin Akyol, “Fuar çok güzel geçti, kalabalıktı. 2019 turizmine fuarın katkı sağlayacağını düşünüyorum. 2018’de de yaşadık bunu, 2019’da da göreceğiz. Rekabet çok fazla olacak. Hem iç hem de dış pazarda rekabet olacak, çok çetin geçecek. Fuar rekabette bir adım daha öne çıkartan pozisyonda bulunuyor” şeklinde konuştu.

Ebook Travel Tur Direktörü Okay Bülent Kırmızı, “Fuarın beklentilerimizi karşıladığını söyleyebilirim. Çok ciddi ilişkiler kurduk. Karşılığını fuardan sonra geri dönüşlerle göreceğiz. Fuarın 2019’a katkısı mutlaka olacak. Burada çok fazla şirket var, yabancı satın almacı da fuara katılıyor. Mutlaka yeni anlaşmalar yapılacaktır, katma değer kazandıracaktır turizme” dedi.

3 GÜNDE 44 BİN ZİYARETÇİYİ AĞIRLADI

İZFAŞ ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ortaklığıyla bu yıl büyüyerek yoluna devam eden 12. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi, bu yıl ilk kez üç gün düzenlenerek 44 bin 19 kişiyi ağırladı.

38 ülke ve 48 ilden bin 200’ün üzerinde katılımcının yer aldığı önemli dev buluşma Travel Turkey İzmir; gerçekleşen ticari görüşmeler, satın alıcılarla yapılan anlaşmalar ve artan nitelikli ziyaretçisiyle katılımcıları fuarda hedeflerine ulaştırdı.

Turizm sektörünün tüm alt dallarını buluşturma özelliğiyle öne çıkan Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi, 6 – 8 Aralık 2018 tarihlerinde fuarizmir’de düzenlendi. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen fuar, İZFAŞ ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ortaklığıyla bu yıl büyüyerek yoluna devam etti.  Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi kıtalararası buluşmaya ev sahipliği yaptı. Bu yıl ilk defa üç gün düzenlenmesine rağmen 44 bin 19 ziyaretçinin ağırlandığı fuarda 38 ülke ve 48 ilden bin 200’ün üzerinde katılımcı yeni ürün ve hizmetlerini sektörle buluşturdu.

10 bine yakın görüşme gerçekleşti

Türk Hava Yolları (THY) desteğiyle bir klasik haline gelen alım heyeti programı, dünyanın farklı destinasyonlarından sektör profesyonellerini İzmir’de buluşturdu. İki gün süren alım heyeti programı kapsamında 48 ülkeden 200’e yakın satın alıcı ağırlandı. Fuar katılımcılarının yeni iş bağlantıları kurması ve ülkenin turizm gelirlerini artırmayı hedefleyen Hosted Buyer Programı ile birlikte Travel Turkey İzmir’de 2019 yılı sezonuna yönelik 10 bine yakın görüşme gerçekleştirildi

Makedonya Cumhuriyeti ve Diyarbakır öne çıktı

12. Travel Turkey İzmir’de Türkiye ile sıcak ilişkileriyle dikkat çeken Balkanlar’ın önemli ülkelerinden Makedonya Cumhuriyeti, Partner Ülke olarak yerini aldı. Bu yılın Partner İli ise Diyarbakır oldu. Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu illeri arasında öne çıkan Diyarbakır, dokuz bin yıllık tarihini ziyaretçilerle paylaştı.“ttitech”- Seyahat Teknolojileri Özel bölümü ile fuarda teknoloji rüzgarı esti

Travel Turkey İzmir Fuarı ve Kongresinin bu yıla damga vuran en önemli etkinliklerinden biri sektörde önemi her geçen gün artan seyahat teknolojileri idi. “ttitech” – Seyahat Teknolojileri Özel Bölümü”nde; otel ve acentalara özel yazılımlarımı tanıtan katılımcı firmaların memnuniyeti bu bölümün önümüzdeki yıllarda büyüyerek devam edeceğinin en büyük göstergesi oldu.

“ttitech Stage by HotelRunner Theater” adıyla Travel Turkey İzmir’de ttitech Seyahat Teknolojileri Özel Bölümü içerisinde kurulan sahnede ise, tema turizmde dijital dönüşüm idi. 3 gün devam eden sahnede, 2019 satış pazarlama trendleri ve turizmin geleceği, online acentecilikte yeni trendler, Yapay Zeka, büyüyen pazarlarda online platformların gücü, Ödeme sistemleri gibi konular tartışıldı

Sağlıklı buluşma

Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi, sağlık turizminin dünya çapındaki temsilcilerini ağırladı. “Uluslararası Sağlık Turizmi ve Bağımlılık Rehabilitasyonu Sempozyumu” adı altında gerçekleştirilen etkinlikte İzmir Sağlık Turizmi Derneği, sağlık turizminin dünya çapındaki en önemli kuruluşlarından biri olan Uluslararası Dianova Ağı’na üyeliğinin kabul edilişini ilk kez fuarizmir’den duyurdu.

Travel Turkey İzmir 2019

2019 çalışmalarının hızla başlandığı Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi, İZFAŞ ve TÜRSAB ortaklığıyla 13. kez 5-7 Aralık tarihlerinde sektörü yeniden bir araya getirecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.