Dolar 32,3671
%0.15
Euro 35,0026
%-0.18
Altın 2.325,850
%0.23
Bist-100 9,10
%0.22

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tosun'a destek, İlçe Başkanı'na kınama: O koltuk yargı makamı değildir

Tosun'a destek, İlçe Başkanı'na kınama: O koltuk yargı makamı değildir

İzmir Veteriner Hekimler Odası eski Başkanı ve Veteriner Hekimler Derneği İzmir Şube Başkanı Serdar Aktop, taciz olayıyla gündeme gelen aynı zamanda veteriner hekim olan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’a sahip çıktı. Tosun'a meslektaşlarından destek, İlçe Başkanı'na kınama

  • Ege Postası
  • 19.12.2017 - 17:49

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Aynı zamanda veteriner olan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’u iyi tanıdığını ve birlikte çalışma imkanı bulduğunu söyleyen Dernek Başkanı Serdar Aktop, konu incelenmeden ve Başkan Tosun’un da kumpas olduğunu söylemesine karşın aleyhte yorum yapan ve Tosun’un istifasını isteyen CHP Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener’e de tepki gösterdi.

O KOLTUK YARGI MAKAMI DEĞİLDİR  

Kendisi de CHP Karşıyaka Belediyesi eski Meclis Üyesi olan Dernek Başkanı Serdar Aktop, “İlçe başkanlığı ilçe başkanlığını yapacak. Kendisi hukukçu da olsa sonuçta o koltuk yargı makamı değildir. Bu tip durumlarda her yetkili kurum ve kişinin dikkatli davranması ve açıklamalarını buna göre yapması elzemdir” dedi.

İLÇE BAŞKANININ ŞİMDİDEN ÖZÜR DİLEMESİNDE YARAR VAR

“Durumun açıklığa kavuşturulması için önce kapsamlı bir araştırma yapılmalı. Zaten başkanın da bu durumun komplo ve kumpas olduğuna dair açıklamaları vardır. Sayın ilçe başkanı bu açıklamaları da mı dikkate almamıştı? İlçe başkanının bu açıklamaları dikkate almadığı gibi hemen açıklama yapması manidardır” diyen Serdar Aktop, ilçe başkanını ‘şimdiden özür dilemeye’ davet etti:

“Bu durumun komplo olduğunun yetkili mercilerce ortaya çıkarılması durumunda acaba bu ilçe başkanı ne yanıt verecekti? Ve de Mustafa Başkandan özür dileyecek midi? Bence şimdiden özür dilemesinde yarar vardır.”

BİR İLÇE BAŞKANININ ARAŞTIRMA YAPMADAN DEMEÇ VERMESİ ÜZÜCÜ VE MANİDAR

İzmir Veteriner Hekimler Derneği Başkanı Serdar Aktop, hiç kimsenin bir suçlamayı araştırmadan açıklama yapmasının kabul edilebilir bir şey olmadığını vurgulayarak, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Bir ilçe başkanın kalkıp araştırmadan basına demeç vermesi üzücü. Partinin daha üst yetkili makamları dahi açıklama yapmaktan kaçınıp durumun araştırılması gerektiğini öngörürken bu ilçe başkanının peşin ve yargılayan açıklamaları şaşkınlık yarattı. Bir ilçe başkanına yakışmayan bir tavır sergilediğini düşünüyoruz. Bir insanın yargılanmadan infaz edilmesi insan haklarına da aykırıdır.”

DOĞAYA, HAYVANLARA VE İNSAN HAKLARINA SAYGILI BİR İNSANDIR

Meslektaşı da olan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’u insan olarak da iyi tanıdığını ve taciz gibi bir suçlamayla karşılaşmasının üzücü olduğunu söyleyen Dernek Başkanı Aktop, “Tosunun veteriner hekim olarak özellikle diğer hekimler gibi hayvan ve insan sağlığına çağdaş hizmetler sunmuş olan biridir. Doğaya ve hayvanları koruyarak çevre bilincini koruyan insan ve hayvan haklarına saygılı bir insan olarak tanırım. Bu tip şeylere meyledecek ya da yapacak bir insan değil. Araştırma sonunda zaten bu gerçek ortaya çıkacaktır. Kendisinin belirttiği gibi bir kumpasla karşı karşıyadır” diye konuştu. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.