Dolar 32,5784
%0.28
Euro 34,9957
%0.07
Altın 2.456,770
%0.84
Bist-100 9.761,00
%0.46

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torun’dan köy malı mesajı

Torun’dan köy malı mesajı

CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Türkiye’deki tüm CHP’li belediyelere gönderdiği resmi yazıda köy mallarının satışıyla ilgili CHP’nin hassasiyetlerini anlattı. Tüm CHP’li belediyelere gönderdi

  • Ege Postası
  • 17.11.2017 - 17:28

EGEPOSTASI - Bayındır Belediyesi’ne ait olan Arıkbaşı Mahallesi’ndeki 80 dönümlük arazinin CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve Tunceli Milletvekili Gürsel Erol’un oğluna ait şirkete 675 bin lira karşılığında satılmasının ardından yaşanan krize CHP Genel Merkezi’nden gelen mektup yeni bir boyut kazandırdı.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Türkiye’deki tüm CHP’li belediyelere gönderdiği resmi yazıda köy mallarının satışıyla ilgili CHP’nin hassasiyetlerini anlattı. Yazıda “Bildiğiniz gibi Cumhuriyet Halk Partisi programı ve anlayışına göre Yerel Yönetimler birimimizin çıkarmış olduğu ‘Gerçek Bir Demokrasi İçin Muhtarlık sistemi ve Muhtarlarımız’ kitapçığında da yer aldığı gibi, köy ortak mallarına ilişkin görüşlerimiz defaatle dile getirilmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak ‘yasa gereği tüzel kişiliklerini yitiren ve mahalleye dönüştürülen köy yerleşmelerinin elinden alınan mera, otlak ve diğer mal varlıklarının tarımsal faaliyetlerinin sürdüğü yerlerde kullanım hakkının en az 10 yıl süreyle muhtarın eşgüdümünde ve bu yerleşmede yaşayanlara kalması sağlanacak, harç ve vergilerde ertelemenin uzatılması yoluna gidilecektir’ görüşü beyan edilmiştir.

Son zamanlarda Yerel Yönetimler Birimimize Köy tüzel kişiliğinin kaldırılmasından sonra belediyelerimizin hüküm ve tasarrufuna geçen köy ortak mallarının 3. Kişilere satış işlemlerinin gerçekleştirildiğine yönelik iddia ve şikâyetler tarafımıza gelmektedir.

Bu hususta, köy ortak malları konusunda parti programımıza ve sosyal demokrat belediyecilik anlayışımıza uygun olarak hareket etmenizi ve hassasiyet göstermenizi rica eder çalışmalarınızda başarılar dilerim” ifadeleri yer aldı.

“İSTİFAM BOŞA GİTMEDİ”

Torun’un belediyelere gönderdiği mesajı sosyal medya hesabından yayınlayan CHP İzmir İl eski Eğitim Sekreteri Yücel Özen İstifasının boşa gitmediğini belirttiği mesajında “Başta sn. Genel Başkanıma ve Genel Başkan yardımcımız Sn. Seyit Torun'a teşekkürler. CHP sözünün eri partidir. AKP gibi bir gün PKK terör örgütünün başı ile yatağa girip, ertesi gün PKK terör örgütüne ‘terör örgütü’ diyerek halkın önüne çıkmaz... AKP gibi bir gün ‘Fethullah Hocaefendi, hakaret etmeyin’ deyip, sonra FETÖ’ye ‘terör örgütü’ diyerek savaş açıp, sağı solu FETÖ'cü ilan etmez. AKP gibi bir gün, ‘ABD müttefikimiz ve ben Büyük Ortadoğu Projesi Eşbaşkanıyım’ deyip,  bir gün, İranlı’dan dönme Türk vatandaşının sağlığını merak ettik diyerek 2 kez nota vermez. CHP, ülkemizin kurtarıcısı, laik Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ilk genel başkanı olduğu partidir. Her üyemiz bu sorumluluk içindedir. Bu arada, CHP İzmir İl Eğitim sekreterliği görevimden istifa etmem işe yaradı. Mutlu oldum partim adına. Tabi bu arada PM üyemiz Sn. Erol'dan, yanlışlıkla aldığı köy malının iadesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.