Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torun'dan flaş yerel seçim açıklaması

Torun'dan flaş yerel seçim açıklaması

CHP’nin Mart 2019’da yapılacak yerel seçim çalışmasını dört farklı kategoride yürüttüğü öğrenildi. CHP, mevcut belediyeler, az oy farkla kaybedilen ve kazanılan belediyeler ile açık ara kaybedilen belediyeler üzerine farklı çalışmalar yapıyor... Öte yandan partinin, belediye başkan adaylarını eylül ayında açıklamak üzere hazırlık yaptığı belirtildi. Torun'dan flaş yerel seçim açıklaması

  • Ege Postası
  • 12.07.2018 - 15:00

24 Haziran seçimlerinde beklediğini bulamayan CHP, Mart 2019’da yapılması beklenen yerel seçimlere yönelik çalışmalarına hız verdi. Alınan bilgilere göre, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit  Torun’un başkanlığındaki hazırlık grubu yerel yönetim bildirgesi üzerindeki çalışmalarında sona geldi. Kısa süre içinde kamuoyuna açıklanması beklenen bildirgede, “güçlü yerel yönetim” vurgusuyla belediyelerin yetkilerinin artırılacağı bir modelin seçmene önerileceği kaydedildi.

Parti içindeki ekibin, öncelikli olarak mevcut belediyelerin bulunduğu seçim çevrelerine yönelik çalışmalara başladığı öğrenildi. Bu kapsamda, belediyelerin faaliyetlerinin değerlendirildiği, parti örgütünün ve yöre halkının da görüşleri alınarak raporlar hazırlanacağı belirtildi. Çalışmanın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na sunulmasının ardından, hangi belediye başkanlarının yeniden aday gösterileceğine karar verileceği kaydedildi. Çalışma ekibinin, partinin önceki seçimlerde az oy farkla kaybettiği ya da kazandığı belediyeler ile açık ara kaybedilen yerel yönetimler için ayrı başlıklarda çalışma yürüttüğü belirtildi.

‘Yarın olacakmış gibi’

Torun, yürütülen hazırlıkları anlatırken, “Çalışmalarımızı uzun süre önce başlatmıştık, ancak Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinin erkene alınması nedeniyle çalışmalarımızı dondurmak zorunda kaldık. Şimdi kaldığımız yerden devam ediyoruz. 24 Haziran sonrasında partide bir motivasyon eksikliği oluştu ama bunu süratle üstümüzden atıyoruz. Yarın seçim olacakmış gibi çalışıyoruz” dedi.

Belediye başkan adaylarının belirlenmesi süreci konusunda bilgi veren Torun, “Aday tespitlerinde; parti örgütlerimizin görüşü alınacak ve kamuoyu yoklamaları, yani anketler yapılacak. Bu çalışmanın sonucunda o bölge için en doğru adayı tespit etmeye gayret edeceğiz. Mutlaka doğru adaylarla seçimlere girmek zorundayız. Hata yapmamalıyız. Bu anlamda çok titiz bir çalışma yürütüyoruz” diye konuştu.

Eylülde açıklanacak

Partinin, belediye başkan adaylarını eylül ayında açıklamak üzere hazırlık yaptığı belirtildi. Torun bu konuda “Adaylarımızı açıklamakta ne geç kalacağız ne de erken olacak. Erken açıklarsanız aday yorulur veya cazibesini kaybeder, geç açıklarsanız aday kendini anlatana tanıtana kadar süre yeterli olmaya bilir. Bunun için en ideal süre tespit edilecek” ifadelerini kullandı.

‘Vesayetten kurtulmalı’

Torun, Türkiye’deki yerel yönetim anlayışı ile etkin hizmet verilemediğini belirterek, “Yerel yönetimler, merkezi otoritenin vesayetinden kurtulamıyor. Biz yerinden yönetimi güçlendireceğiz ve karar alma sürelerini ve kaynak oluşturmayı da daha etkili hale getireceğiz. Karar alma mekanizmalarının içine o yörenin yerel inisiyatifini de mutlaka koyacağız. Türkiye’deki tüm belediyelere talibiz ve yerel seçimlerden büyük bir başarıyla çıkacağımıza inanıyoruz” dedi.

‘İttifakı süreç gösterir’

Torun, yerel seçimlerde diğer partilerle ittifak yapılıp yapılmayacağı sorusuna ise, “Yerel seçimlerde kurumsal ittifaka gerek yok, vatandaş ittifakı tabanda sağlar. Ama ittifak kurulabilir mi kurulabilir, bunu süreç gösterecek” yanıtını verdi. (Milliyet)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.