Dolar 32,3879
%0.22
Euro 35,0337
%-0.09
Altın 2.326,280
%0.25
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torun'dan açıklama:‘Tüzük her türlü uygulamaya açık’

Torun'dan açıklama:‘Tüzük her türlü uygulamaya açık’

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran’ı seçim tarihi olarak açıklamasının ardından gözler Tüzük gereği ön seçim yapması beklenen Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) çevrildi. CHP kurmayları, 65 gün kalan erken seçim tarihi nedeniyle Tüzük’ün ön seçimle ilgili maddesinin uygulanamayabileceğini, genel merkez atamasıyla milletvekillerinin belirlenebileceğini belirtiyor. Torun'dan açıklama:‘Tüzük her türlü uygulamaya açık’

  • Ege Postası
  • 18.04.2018 - 20:19

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Egepostası’na açıklama yapan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, ön seçim olup olmayacağına partisinin yetkili kurullarının karar vereceğini, ancak önce seçim takviminin açıklanmasını bekleyeceklerini belirterek, duruma göre davranacaklarını söyledi.

SÜRE YETİŞİRSE ÖN SEÇİM OLUR, OLMAZSA ONA GÖRE BİR FORMÜL BULUNUR

24 Haziran tarihinin normal değil erken seçim tarihi olduğuna dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, seçim takviminin elvermemesi durumunda yeni bir formül bulunacağını belirtti: “Olay sıcak yetkili kurullar karar verecek. 65 günlük bir süre var önümüzde. Komisyonda görüşülecek. Seçim takvimi açıklanınca ne olacak, yetişecek mi bilemiyoruz. Seçim takvimi ön seçime izin verecek mi vermeyecek m? Tüzük her türlü açık. Bu bir erken seçim normal seçim değil. Tüzük her türlü uygulamaya açık. Süre yetişirse ön seçim olur, yasal süre olmazsa ona göre formüller denenir. Şu anda şu olacak  bu olacak dememiz mümkün değil. Olay yeni. Seçim takvimi izin verirse yapılır. Vermezse ona göre bir formül bulunur.”

ÖNEMLİ OLAN SÜRECİ İYİ YÖNETİP BU KARANLIK İKTİDARDAN KURTULMAK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, erken seçim kararı alınmasını Türk halkının iyi değerlendirmesi gerektiğini de vurgulayarak, “Türk halkının sorgulaması lazım. Düğün değil bayram değil eniştem niye beni öptü' Bütün enerjimizi seçimi kazanmaya harcayacağız. Ben yok biz var. Elbette bir arkadaşımız aday olacak ama önemli olan bu süreci iyi yönetip bu karanlık iktidardan kurtulmak” değerlendirmesini yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.