Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Törene lunapark engeli

Törene lunapark engeli

Manisa'daki Milli Egemenlik Anıtı'na 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde çelenk sunmak isteyen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, Ramazan ayı sebebiyle kurulan lunapark engeline takıldı.     

  • Ege Postası
  • 05.06.2017 - 12:46

5 Haziran Dünya Çevre Günü, Manisa'da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler kapsamında sabah erken saatlerde Şehzadeler İlçesi Cumhuriyet Meydanı'ndaki Milli Egemenlik Anıtı'nın önünde çelenk sunma töreni düzenlendi. Çelenk sunmak için anıtın önüne gelen Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nurettin Aytekin ile yetkililer, Ramazan ayı sebebiyle anıtın önüne kurulan lunapark nedeniyle sıkıntı yaşadı. 

İl Müdürü Aytekin, lunapark yetkililerinden çelenk sunumu öncesi anıtın önündeki oyuncağın kaldırılmasını istedi. Ancak yetkililer oyuncağın kaldırılmasının mümkün olmadığını belirtti. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Aytekin, il müdürlüğü personeli ile birlikte oyuncağın arasından geçerek anıta çelenk sunumunu yaptı. Aytekin, Çevre Günü'nün Ramazan ayına rastlaması nedeniyle bu sıkıntının yaşandığını ifade ederek, "Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında lunapark kurulmuş. Böyle bir etkinliğin olabileceği hesap edilmediği için anıtın önüne de oyuncak koymuşlar. Ancak her şeye rağmen biz çelenk sunma törenimizi yaptık. Keşke oyuncaklar olmasaydı ve kalksaydı. Hoş bir görüntü olmadı" dedi.

Aytekin ayrıca, her insanın çevreyi korumakla yükümlü olduğunun altını çizerek, "Sağlıklı bir yaşamın sürdürülebilmesi için sağlıklı ve temiz bir çevreye ihtiyaç vardır. Sağlıklı nesiller ise temiz çevre ile yetişir. Bunun bilincinde olarak özellikle genç nesillerimize çevreyi koruma bilincini aşılamak için gereken neyse yapıyoruz. Sadece bir gün değil, her gün çevre bilincini aşılamak konusunda çeşitli faaliyetler düzenliyoruz" diye konuştu.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer'i makamında ziyaret eden 200 kişilik öğrenci grubu ellerinde 'Temiz Çevre İçin El Ele', 'Yeşili Sev Hayatı Sev', 'Çevreyi Hor Gören Geleceği Hor Görür' yazılı parkartlar eşliğinde Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sitesi'nin önüne kadar kortej eşliğinde yürüdü. Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Kültür Sitesi Lale Salonu'nda düzenlenen programda öğrencilere çevre bilincini aşılayan tiyatro gösterileri sahnelenirken, çevre konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.