Dolar 32,4254
%0.04
Euro 34,4466
%-0.14
Altın 2.487,090
%0.16
Bist-100 9.680,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torbalı'dan hoşgörü mesajı

Torbalı'dan hoşgörü mesajı

Torbalı Belediyesi’nin desteğiyle ilçede toplanan 36 ülkeden 100 öğrenci barış, hoş görü ve kardeşlik mesajları verdi.

  • Ege Postası
  • 30.05.2016 - 10:47

Torbalı’da 36 ülkeden 100 öğrenicinin katılımıyla rengarenk bir şenlik düzenlendi. Torbalı Belediyesi,Yeni dünya Vakfı ve Uluslararası Misafir Öğrenciler Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği organizasyonda barış ve kardeşlik mesajları verildi. Açılışa; Yeni Dünya Vakfı İzmir Temsilcisi Hayrettin Aydın, Uluslararası Misafir Öğrenciler Derneği Başkanı Mehmet Çevik, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in eşi Arzu Görmez ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte ,yabancı öğrencilerTorbalı Belediye Kültür Merkezi’nin bahçesinde kurulan stantlarda kendi ülkelerinin kültürel değerlerini sergileme fırsatı buldular.Stantlara akın eden binlerce genç ise hem farklı kültürlerden gençlerle temas etme imkanı buldu hem de yeni dostluklar kurdu.

“DÜNYA MİLLETLERİ HOÇGÖRÜYE VE UZLAŞI KÜLTÜRÜNE MUHTAÇ”

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in eşi Arzu Görmez,  burada yaptığı konuşmada, kültürler arası diyalogun kurulması, önyargıların kaldırılması ve medeniyetler çatışmasının artık son bulması amacıyla dünya milletlerinin artık seferber olması gerektiğini belirterek şunları söyledi”

Önyargılardan kurtulmamız, farklı kültürlere, yaşam biçimlerine, inanç gruplarına hoşgörüyle bakmamız gerekiyor.  Bu anlamda en büyük sorumluluk gençlere ve kadınlara düşüyor. Medeniyetler arası diyalog, iletişim, karşılıklı kültürlerin, değerlerin , geleneklerin paylaşılması birçok sorunu ortadan kaldırır. Biz burada Medeniyetler İttifakına  küçük ancak anlamlı bir katkı sunuyoruz.” Şeklinde konuştu.

KÜLTÜRLERARASI BAĞ KURULUYOR

Öğrenci buluşması etkinliğinin düzenleyicilerinden olan Yeni dünya Vakfı İzmir Temsilcisi Hayrettin Aydın, Torbalı Belediyesi’nin verdiği desteğin çok önemli olduğuna değinerek, “Organizasyonumuza hiç düşünmeden ‘evet’ diyen Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’e teşekkür ediyoruz. Burada bulunan dünyanın hemen her yerinden yabancı öğrencilerin Torbalı’dan Türkiye’ye ve Dünya’ya çok önemli bir mesaj verdiklerini düşünüyoruz. Bu mesaj barış, kardeşlik ve anlayış mesajıdır.” dedi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.