Dolar 32,5039
%0.29
Euro 34,5557
%0.18
Altın 2.500,670
%0.7
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torbalı'daki domates hasadında son günler

Torbalı'daki domates hasadında son günler

Yıllık ortalama 500 bin ton domatesin üretildiği İzmir'in Torbalı ilçesinde, üretici bir firma günlük 300 ton domates toplama kapasitesine sahip hasat makinesinin tanıtımını yaptı.

  • Ege Postası
  • 11.08.2017 - 14:23

Torbalı'da bu yıl 55 bin dekarın üzerinde domates üretimi yapılırken, hasat tüm hızıyla devam ediyor. İlçede hasadın sona ermesine kısa bir süre kala yetiştirdiği domatesleri makineyle birlikte hasat ettiklerini söyleyen Küçükağa Tarım Ürünleri yetkilisi Ahmet Aykır, Torbalı Ovası'nda kullandıkları domates hasat makinesinin, günlük 300 ton domates toplama kapasitesine sahip olduğunu belirtti. Makinenin işçilerden çok daha iyi ve kaliteli domates topladığını dile getiren Ahmet Aykır, "Makine taş, toprak, yeşil, çürük gibi hiçbir şeyi almıyor. Bu makine ile domates hasadı çok daha hızlı ve kaliteli bir hale geldi. İşçilik maliyetlerimizi de en aza indirdi" diye konuştu. Sadece bu yıl 650 dönümlük domates üretimi yaptıklarını anlatan Aykır, makinenin 1.5 milyon liralık bir bedelle firmalarına kazandırıldığını söyledi. Çiftçiler ile birlikte tanıtıma katılan nakliye firması sahibi Fikri Acar da, domates sektörünün ekonomiye ciddi oranda katkı sağladığını ifade etti. Acar, "Nakliye sektörü olarak domates üretiminden fazlasıyla memnunuz. 40 günlük hasat dönemi içerisinde Torbalı Ovası'na sadece domates taşımak için her gün 500 TIR giriş yapıyor. Bu da sezonda ortalama 20 bin sefer demek. Domates nakliye sektörü için ciddi bir getiriye sahip" dedi.

İlçede üretilen domatesin kalite bakımından da üst seviyede olduğunu kaydeden Ziraat Mühendisi Erdal Soysal, "İlçemiz domatesi, Türkiye'nin en kaliteli domatesi olma özelliğine sahip. Üretimin büyük bir kısmı salçalık olarak kullanılırken, bir kısmı kurutmalık, kalan diğer kısmı da sofralık olarak tüketiliyor" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.