Dolar 32,3817
%0.2
Euro 35,0295
%-0.1
Altın 2.326,350
%0.26
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torbalı’da sahte zeytinyağına geçit yok

Torbalı’da sahte zeytinyağına geçit yok

Zeytin hasadı döneminde satışları artan sahte zeytinyağı için Torbalı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri denetimlere başladı. Kanola, pamuk, çiçek yağlarının karıştırıldığı sahte zeytinyağlarına müdahale eden ekipler pazarlarda göz açtırmıyor.

  • Ege Postası
  • 06.11.2019 - 10:39

Her zeytin hasadı döneminde sahte zeytinyağı satışları Torbalı’da artıyor. İnsan sağlığı konusunda taviz vermeyen Torbalı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri,  ilçede kurulan semt pazarlarında bu kapsamda denetimleri sürdürüyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da sahte zeytinyağı avına çıkan ekipler, vatandaşları da uyardı. Kanola, pamuk, çiçek yağlarının karıştırıldığı sahte zeytinyağlarına müdahale eden Torbalı zabıta ekipleri vatandaşın konu hakkında bilinçlenmesi adına da özellikle semt pazarlarına yakın yerlere afiş çalışması yaptı. İnsan sağlığını tehdit eden unsurlar için 7/24 tetikte olduklarını ifade eden Torbalı Belediyesi Zabıta Müdürü Salih Sarıdoğan, bu konuda vatandaşa da büyük iş düştüğünü söyledi.

SARIDOĞAN: 153’Ü ARAYIN

Torbalı zabıtası, sahte ve zararlı ürünlere savaş açtı. Başta pazarlarda satılan sahte yağ ve sahte ürünler olmak üzere okul kantinleri ve okul yakınlarındaki market ve yemek salonlarını da denetleyen ekipler halk sağlığı açısından tehdit unsuru oluşturan işletmelere cezai işlem uyguluyor. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Torbalı Belediyesi Zabıta Müdürü Salih Sarıdoğan, “Zabıta ekiplerimiz ilçe genelinde denetimlerini sürdürüyor. İnsan sağlığını tehdit edecek her unsurun karşısındayız. Bu kapsamda sahte zeytinyağı başta olmak üzere sahte, imitasyon ürünler için gerekli incelemeler sürüyor. Ekiplerimiz ilçe genelindeki semt pazarlarından bir an olsun ayrılmıyor. Vatandaşlarımızdan duyarlı olmalarını ve şüpheli bir durum karşısında hiç çekinmeden 153’ü aramalarını rica ediyoruz.” dedi.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.